ראש ממשלת בנגלדש שייח חסינה התפטרה היום מתפקידה אחרי 15 שנים בשלטון – ולפי הדיווחים נמלטה במסוק צבאי ממדינת הענק המוסלמית, ונחתה בעיר אגרטלה במזרח הודו. בצהריים פורסם כי אלפי מפגינים הסתערו על מעונה הרשמי של חסינה בעיר הבירה דאקה, והפרו את העוצר הצבאי שהוטל בבנגלדש בעקבות המהומות בשבועות האחרונים.
בשבועות האחרונים היו בבנגלדש הפגנות סוערות שבהן התעמתו המפגינים עם כוחות הביטחון. ההפגנות החלו בסוף יוני, ובשלב הראשון לא היו אלימות. באותן הפגנות דרשו הסטודנטים לשנות את כוונת הממשלה להקצות יותר ממחצית המשרות במגזר הציבורי שלא על בסיס כישורים, אלא על בסיס מכסות, שלטענתם מיטיבות עם תומכיה.
ההפגנות גלשו לאלימות בעקבות עימותים בין המפגינים לתומכי הממשלה באוניברסיטת דאקה. במהלך המהומות הטילה בנגלדש עוצר, שלחה את הצבא לרחובות והשביתה את האינטרנט. חסינה לא הצליחה לשים סוף למהומות, שגבו את חייהם של מאות בני אדם.
לפחות 11,000 בני אדם נעצרו בגל ההפגנות בבנגלדש. אתמול קרוב ל-100 איש - בהם שוטרים - נהרגו בעימותים בין מפגינים נגד הממשלה לכוחות הביטחון, ולתומכי מפלגת השלטון.
מעט אחרי הדיווחים על בריחתה של חסינה, שנמלטה עם אחותה במסוק צבאי, הודיע ראש צבא בנגלדש, הגנרל וואכר אוס-זמאן: "אנחנו נלך לנשיא המדינה ונדון על הקמת ממשלה זמנית. המדינה עוברת תקופה מהפכנית. אני מבטיח לכולם שנמצה את הדין עם כל הרוצחים. אני מבקש מכם לתת אמון בצבא של המדינה הזאת. אני לוקח אחריות מלאה".
אחרי ההודעה על התפטרותה של חסינה יצאו אלפים לחגוג את סוף שלטונה ברחובות הבירה דאקה. לפי הדיווחים בבנגלדש ההמונים שפרצו למעונה הרשמי של חסינה בזזו את המעון – שהיה אחד הבניינים המאובטחים ביותר במדינה – ויצאו משם עם טלוויזיות, שולחנות וכיסאות.
מבחינת גודל האוכלוסייה שלה, בנגלדש היא מדינת ענק בת 174 מיליון תושבים (8 בעולם). המהומות שטלטלו אותה הן הקשות ביותר שידעה זה שנים, והיו האתגר הגדול ביותר שאיתו התמודדה חסינה בת ה-76 מאז בחירתה לכהונה רביעית ברציפות בינואר, בבחירות שהוחרמו על-ידי האופוזיציה.