שני הקמפוסים של המכללה האקדמית תל-חי, השוכנים בגבולה הצפוני של קריית שמונה, פונו מיד עם פרוץ המלחמה, והשטח שבו פועלים הוכרז שטח צבאי סגור. כעת, עם פתיחת השנה האקדמית, הסטודנטים במכללה יפתחו שנה שנייה בלימודים מרחוק ובמרחבי הלימוד אליהם פונו.
3 צפייה בגלריה
תל חי
תל חי
המכללה בתל חי. נמשך ההליך להפיכה לאוניברסיטה
(המכללה האדמית תל-חי)
מרבית הסטודנטים, הסגל האקדמי והסגל המינהלי, כ-60%, נאלצו להתפנות מבתיהם. סטודנטים שהיו מעוניינים בכך יכלו ללמוד מקמפוסים אקדמיים שאירחו אותם, בהם אוניברסיטת תל-אביב, הטכניון, מכללת כנרת, אורנים ועוד.
מנכ"ל המכללה, אלי כהן, ציין כי בפני הנהלת המכללה עמד אתגר גדול - לתת מענה לימודי לסטודנטים ולהמשיך להפעיל מוסד אקדמי, הכולל 35 תוכניות אקדמיות לתארים ראשון ושני, מכינות, מכון לאומנויות ומרכז אקדמי לנוער. בהמשך לכך, לקראת שנת הלימודים הנוכחית הכשירה המכללה מרחבי למידה לטובת הסטודנטים המפונים בתל אביב, בכרמיאל ובחיפה. יש לציין כי קמפוס קצרין המשמש את הפקולטה לחינוך והוראה נשאר פעיל מאז פרוץ המלחמה.
מכללת תל-חי שנמצאת בתהליך הפיכתה לאוניברסיטת קריית שמונה והגליל, פותחת שנת לימודים עם 4,400 סטודנטים בהם 1,300 סטודנטים חדשים שיחלו לימודי שנה א' לתארים ראשון ושני בפקולטות לחינוך והוראה, מדעי החברה והרוח והפקולטה למדעים וטכנולוגיה. במכללה מציינים כי נוכח המצב נרשמה ירידה של 30% בהרשמה לתואר ראשון, אך נרשם ביקוש רב לתוכניות לתואר שני.
"השנה האחרונה הייתה השנה המאתגרת ביותר בתולדותיה של תל-חי, למרות היותה מוסד אקדמי למוד מלחמות ומתיחות ביטחונית", אמר כהן, "תל-חי וקיים, הוא המוטו שאימצה המכללה ולמרות הקשיים הרבים, המשיכה במרץ את פעילותה בשנה החולפת. מרבית ההוראה נעשתה מרחוק, לצידה נערכו מפגשים פרונטאליים ולימודי מעבדה בקמפוסים מארחים ברחבי הארץ".
3 צפייה בגלריה
שריפה במוסך בקריית שמונה בעקבות נפילה
שריפה במוסך בקריית שמונה בעקבות נפילה
נפילה בקריית שמונה. המעונות של הסטודנטים פונו
(צילום: אפי שריר)
3 צפייה בגלריה
נשיא מכללת תל חי פרופ אלעזר שלו
נשיא מכללת תל חי פרופ אלעזר שלו
נשיא מכללת תל חי, פרופ' אלעזר שלו
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
נשיא המכללה פרופ' אליעזר שלו אמר: "המכללה מתמודדת עם אתגרים רבים ולמרות היותה המוסד האקדמי היחיד שעדיין מפונה, היא ממשיכה בתנופה גדולה בפיתוח. אנו מבינים את גודל השעה ואת התפקיד הגדול המוטל עלינו כמוסד אקדמי השזור ברקמת החיים באצבע הגליל, בימות שגרה, ועל אחת כמה וכמה בימי המלחמה וביום שהיא תסתיים ונוכל לשוב אל הקמפוסים שלנו ואל הבתים בצפון".
חן שרון מחדרה, סטודנטית שנה ב' בחוג לחינוך: "בתוך כל הידע המקצועי שצברתי השנה - בעיקר למדתי מקרוב פרופורציות. כשהמרצים שלי מפונים מבתיהם וילדיהם במילואים, או בני זוגם בכיתות הכוננות, כשחבריי לחוג ולמכללה משרתים במילואים או מתנדבים בעורף - הרגשתי מהי קהילת תל-חי ואת ייצוג הפסיפס הישראלי שנמצא בה. אני מתרגשת לשוב ללמוד השנה, והפעם גם קצת באופן פרונטאלי בקמפוסים הזמניים שנפתחו בתל אביב ובחיפה".