המצרים העלו הצעה. האמריקנים העלו הצעה. אבל בזמן שנחשפים פרטים על אותן יוזמות, בחמאס מבהירים כי הם מתנגדים להפסקת אש זמנית בעזה. עם זאת, ל-ynet נודע כי מאחורי הקלעים ממשיכים להתנהל מגעים אינטנסיביים של המתווכות. למעשה, חמאס דורש קבלת ערבויות לפני העסקה הקטנה, לכך שהיא תוביל בהמשך לעצירת הלחימה ולנסיגה מלאה.
היום (חמישי) בצהריים הודיע בכיר חמאס טאהר א-נונו כי ארגונו מתנגד להפסקת אש זמנית. "הרעיון של הפסקה זמנית בלחימה, רק כדי לחדש את התוקפנות מאוחר יותר, הוא משהו שכבר הבענו את עמדתנו לגביו", אמר אל-נונו לסוכות הידיעות הצרפתית AFP. "חמאס תומך בסיום קבוע של המלחמה, לא סיום זמני".
1 צפייה בגלריה
טאהר א-נונו
טאהר א-נונו
טאהר א-נונו. "תומכים בסיום קבוע של המלחמה, לא בסיום זמני"
בתוך כך, ברשת "קודס", המזוהה עם חמאס, נחשפו פרטים חדשים בנוגע להצעות להשלמת עסקה חלקית. לפי הדיווח, ההצעה המצרית כללי הפסקת אש ל-10 ימים הכוללת כניסת 150 משאיות סיוע ליום, בתמורה לשחרור ארבעה חטופים, בהם שתי נשים.
ההצעה האמריקנית, לפחות על פי מקורות שצוטטו ב"קודס", כוללת הפסקת אש של 30 יום וכניסת 600 משאיות סיוע מדי יום, בתמורה לשחרור כל הנשים והחיילות החטופות. בדיווח נכתב כי "בשתי ההצעות מדובר על עסקה חלקית שאינה מביאה לסיום המלחמה, ואינה כוללת החזרת העקורים לאזורי מגוריהם או נסיגה ישראלית מרצועת עזה. כל ההצעות הן ישראליות במהותן ומבוססות על רצון ישראלי של נתניהו לסגור עסקה חלקית".
ראיון עם משפחות חטופים
(צילום: ליאור שרון)

על-רקע ההמתנה של המתווכות לתשובה הרשמית של חמאס בנוגע לשאלה האם הוא מוכן לדון על כניסה למשא ומתן להתנעת עסקת חטופים על בסיס ההצעות שעלו בתחילת השבוע בפסגת דוחא, אמר אתמול גורם שמקורב לשיחות שנערכו בקטאר כי תוצע לארגון הטרור הפסקת אש למשך "פחות מחודש". הגורם הוסיף כי השיחות בין ראש המוסד דדי ברנע, ראש ה-CIA ביל ברנס וראש ממשלת קטאר מוחמד א-ת'אני התמקדו בהצעה להפוגה של כמה שבועות.
הגורם שמקורב לשיחות ציין כי ההצעה שתימסר לחמאס כוללת שחרור חטופים מהשבי בעזה בתמורה לשחרור אסירים פלסטינים מהכלא הישראלי והגדלת הסיוע ההומניטרי לרצועה. הגורם הוסיף כי "בכירים בארצות הברית מאמינים שאם ניתן יהיה להגיע להסכם קצר-טווח, זה יכול להוביל להסכם קבוע יותר".
הקטארים צפויים לפגוש בימים הקרובים את מנהיגי חמאס, ולהעביר לידיהם את ההצעות שעלו בפסגה בדוחא, כדי להבין אם ארגון הטרור מוכן לחזור לשולחן המשא ומתן על מה שמוגדר כ"עסקה קטנה". פרט למתווה האמריקני ולהצעה המצרית, עומדת על הפרק גם הצעה רוסית שלפיה ישוחררו שני חטופים בעלי אזרחות כפולה.