מתחילים ללמוד ב-10 בבוקר: הלימודים הבוקר (חמישי) יושבתו לשעתיים בכיתות י'-י"א בכל הארץ. כך הודיע ארגון המורים אתמול, לאחר שבימים האחרונים השבית את הלימודים באותן שכבות במחוזות שונים.
"אנו נאלצים להחריף את צעדי המאבק בשל האמירות הברורות והבלתי מתפשרות של נציגי משרד האוצר, על אי-רצונם להתקדם במו"מ לקראת חתימה על הסכם קיבוצי כל עוד לא נקבל את דרישתם לחוזים אישיים והפיכת המורים לעובדי קבלן", נמסר מארגון המורים. "עניין שמשמעותו היא הצעד הראשון להפרטת מערכת החינוך".
יו"ר ארגון המורים: "מאבק נגד הפרטת המערכת"
(צילום: ליאור שרון)

1 צפייה בגלריה
סמוטריץ' וארז. "מחריפים את צעדי המאבק בשל אמירות האוצר"
סמוטריץ' וארז. "מחריפים את צעדי המאבק בשל אמירות האוצר"
סמוטריץ' וארז. "מחריפים את צעדי המאבק בשל אמירות האוצר"
(צילום:קובי קואנקס, הדר יואביאן)
בשבוע שעבר הושבתו הלימודים למשך שעתיים בכיתות י'-י"א במחוז תל אביב של משרד החינוך, אולם בעיר תל אביב עצמה הלימודים התקיימו כרגיל לנוכח העובדה שהיא שבתה בשבוע שלפני כן.
בכל אופן, בארגון נימקו בשבוע שעבר את המשך ההשבתות: "נמשיך בהפעלת צעדים ארגוניים בשל האמירות הברורות והבלתי מתפשרות של נציגי משרד האוצר, על אי-רצונם להתקדם במשא ומתן לקראת חתימה על הסכם קיבוצי, כל עוד לא נקבל את דרישתם לחוזים אישיים והפיכת המורים לעובדי קבלן". לדבריהם, "זהו עניין שמשמעותו הצעד הראשון להפרטת מערכת החינוך, ולכן אנו נאלצים להחריף את צעדי המאבק".
למרות המשך המאבק, החליטו בשבוע שעבר בארגון להיענות לבקשות של מועצת התלמידים והנוער הארצית ולקיים, כצעד של רצון טוב, את המסיבות וטקסי הסיום של שכבות י"ב. כמו כן, הוחלט לאפשר את קיום ההכנות והנסיעות לפולין.
בהודעתו למורים חזר יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים רן ארז על ההנחיות לפיהן מורים יכולים למסור בעל פה, לכלל התלמידים, את ציוני המבחנים שנעשו במהלך השנה וכן להסביר לתלמידים את הציון שקיבלו ואת החזקות והחולשות בחומר.
"שאר העיצומים ממשיכים כרגיל - אין להקליד ציונים או להעבירם בכתב לכל גורם שהוא, אין לצאת לפעילויות מחוץ לכותלי בתי הספר, אין לקיים שום פעילות אחרי סיום יום הלימודים בשעה 15:30 ואין לשתף פעולה עם משרד החינוך בנוגע לתוכנית החד-צדדית הקרויה 'אקדמיזציה' או בכל דבר אחר", ציין בשבוע שעבר ארז.
יו"ר ארגון המורים רן ארז אמר בשבוע שעבר ל-ynet: "לעיצומים יש השפעה מצטברת, ובמהלכם האוצר יתחיל להבין שאנחנו רציניים. אחרת לא נפתח את שנת הלימודים בספטמבר. אנחנו רוצים לאותת כל הזמן שהבעיה קיימת. גם למשרד החינוך, גם להורים וגם לתלמידים. לא מדובר בכסף או בתוספת שכר, זה מאבק נגד הפרטת המערכת".
ארז הוסיף כי "המורים יהפכו ל'מורי קבלן'. אני לא יכול להשלים עם זה שרוצים להרוס את מערכת החינוך. לאוצר לא אכפת, לסמוטריץ' אכפת מהפרטה. כל דבר שזז - להפריט. אם זה מערכת הבריאות, הדואר או מערכת החינוך.
"העיקרון שלו זה לנסות להפריט כל דבר. הוא חושב שברגע שיש הפרטה אז התחרות משפרת את המערכת, אבל תראו מה קורה בבריאות. מי שיש לו כסף מקבל טיפול מיידי, אבל מי שבקופת חולים מחכה שנה".
פורסם לראשונה: 07:07, 29.05.24