צה"ל מסר הערב (יום שני) כי "כמה ישראלים תקפו שתי לוחמות צה"ל במרחב גבעת אסף שבחטיבת בנימין. הלוחמות קיבלו טיפול רפואי במקום, התוקפים נמלטו וכוחות הביטחון פתחו בסריקות אחריהם. צה״ל מגנה כל אלימות נגד חייליו וימשיך לפעול לשמירת הסדר ביהודה ושומרון".
מוקדם יותר, דובר מחלקת המדינה האמריקנית מת'יו מילר פתח את התדרוך היומי שהוא מעביר לעיתונאים עם הודעת גינוי לאלימות של מתנחלים ביהודה ושומרון, ומסר כי "פנינו לממשלת ישראל בעניין, זה בדיוק מסוג המהלכים שגורמים לנו לפעול לסנקציות ואנחנו בוחנים את זה. קריטי שממשלת תפעל נגד אלימות המתנחלים, בהתאם למחויבות הבינלאומיות שלה".
בשעות הלילה הציתו אלמונים לפחות 19 רכבים של פלסטינים בעיר אל-בירה הסמוכה לרמאללה. נזק נגרם גם לשני מבנים, המשטרה ושב"כ פתחו בחקירה. לפי תושבי המקום, ההצתה בוצעה בידי "מתנחלים חמושים", וברשות הפלסטינית קראו לקהילה הבינלאומית "להפעיל לחץ על ישראל ולעצור את ההפרות נגד הפלסטינים".
לפי מילר, "אין סנקציות חדשות שאני יכול לבשר עליהן היום, אבל מקרים כאלה הם שגרמו לנו בעבר להטיל סנקציות. אם ממשלת ישראל לא תנקוט בצעדים כדי להעמיד לדין את האחראים, אנחנו נראה מה אנחנו יכולים לעשות בצד שלנו - והבהרנו זאת לממשלת ישראל".
מילר ציין כי בתחילת היום "מתנחלים קיצונים הציתו 20 מכוניות של פלסטינים בגדה המערבית. כשהבעלים באו לכבות את השריפה - המתנחלים ירו לעברם". הוא הסביר עוד כי ארה"ב מאוד מודאגת מכך ומדיווחים דומים על אלימות גוברת של קיצונים ביהודה ושומרון שבין היתר תוקפים אנשים, מציתים רכבים, פוגעים בבתים, משחררים כלבים לתקוף אנשים ומונעים מסיק זיתים.
בהמשך אמר כי "האלימות הזאת מאיימת על ביטחון ישראל, מקשה על פתרון שתי המדינות ומערערת את היציבות והסיכוי לשלום באזור".
ארה"ב, נזכיר, כבר הטילה לאורך המלחמה סנקציות על מתנחלים וארגונים בגין אלימות ופגיעה בפלסטינים ביהודה ושומרון - בטענה שישראל לא עושה מספיק כדי לאכוף את החוק בשטחים. לסנקציות הללו הצטרפו גם בריטניה והאיחוד האירופי.
"רוצים לראות סוף למלחמה עכשיו"
מילר התייחס בתדרוך גם למלחמה ברצועת עזה. "בעוד כשבוע יפוג הדד-ליין שהציבו מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין במכתבם לישראל, בנוגע להזרמת הסיוע לרצועה", אמר. "יש עוד המון שהם (הישראלים) צריכים לעשות. המצב לא השתפר משמעותית".
"אנחנו רוצים לראות סוף למלחמה עכשיו. זה מה שאנחנו מנסים להשיג", הוסיף מילר. הוא הסביר כי "ישראל לא יכולה להרשות לעצמה מלחמה מתמשכת בעזה, מכל מיני בחינות - כלכלית, מדינית. צריך דרך דיפלומטית כדי להתקדם".
על המהלומות ההדדיות בין ישראל לאיראן אמר מילר: "המסר שלנו למנהיג העליון הוא שאיראן לא צריכה להגיב ולא להסלים את המצב. אם היא תבחר לעשות זאת, אנחנו נתמוך בישראל".