לאחר שהורתה למשטרה לפתוח בחקירה נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו בחשד להטרדת עד, הקואליציה פתחה אמש (יום חמישי) במתקפת-נגד רבתי נגד היועמ"שית גלי בהרב-מיארה. "היא עצלה, ולוקה בעיוורון, חירשות ואילמות גם יחד - כשזה נוגע לצד הפוליטי שלה. מאחל להחלמתה המהירה", תקף אותה יו"ר הכנסת אמיר אוחנה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו לא התייחס לאותה הודעה דרמטית של היועמ"שית ושל פרקליט המדינה עמית איסמן, אבל כמעט כל מרכיבי ממשלתו עשו זאת. בהודעה, שבה לא הוזכר מפורשות שמה של שרה נתניהו, נכתב כאמור כי החשד הוא להטרדת עד ושיבושי מהלכי המשפט.
החשד להטרדת עד הוא בהקשר של הדס קליין, עדת המפתח בתיק 1000, שהגישה תלונה נגד שרה נתניהו לאחר התחקיר שממנו עלה חשד כי מסע ההשמצות והאיומים שנוהל נגדה נעשה לכאורה על ידיה ועל-ידי סייענים מטעמה. ״לפני כמעט שנה, בעקבות תחקיר קצין בודק שהתקיים בכנסת, הנחתי על שולחנה של היועצת המשפטית לממשלה תיק חקירה מלא ובו ראיות חותכות וחד-ערכיות לכך שחבר הכנסת גלעד קריב הדליף לכאורה קטעים שלמים מתוך פרוטוקול סודי של ועדת החוץ והביטחון", אמר אוחנה.
"דרשתי אז שהיא תפעיל את סמכותה ותורה על פתיחה בחקירה פלילית. שנה חלפה, אני עדיין ממתין להחלטה. אבל מסתבר שכשזה נוגע לצד מסוים של המפה הפוליטית, היועמ״שית חרוצה, נמרצת וערנית מאוד, אך כשמדובר בצד הפוליטי שלה (יש עוד למישהו ספק מהו?), היא עצלה, ולוקה בעיוורון, חירשות ואילמות גם יחד. נאחל לה מכאן רפואה שלמה, ונייחל להחלמתה המהירה של מערכת האכיפה בראשותה ממחלת האכיפה הבררנית".
תוך קצת זמן נמתחה ביקורת על אותן אמירות של אוחנה. חברת הכנסת לשעבר שירלי פינטו, שהייתה הח"כית החירשת הראשונה והיחידה עד כה, הגיבה ברשת X: "אז מה למדנו היום? מותר לקחת מוגבלות של אדם אחד כדי לקלל אדם אחר. תודה על השיעור היומי מיו״ר כנסת ישראל. במקום להשתמש במוגבלות של אנשים אמיתיים כקללה תתחיל להוות דוגמה אישית לציבור".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד מחה על דבריו של אוחנה, ואמר כי "ההתקפה של יו"ר הכנסת על היועצת המשפטית לממשלה היא חרפה אלימה וחסרת קשר למציאות. כל משרתיה הנרצעים של משפחת נתניהו מתגלים במלוא כיעורם. לא רק שדבריו של ח"כ אוחנה אינם מייצגים את הכנסת, הם מביישים אותה. מי שאמור לייצג את כל סיעות הבית ביזה את תפקידו ותוארו".
"חטאה היחיד של היועצת המשפטית לממשלה הוא בכך שהיא ממלאה נאמנה את תפקידה ומסרבת לאפשר לשלטון עברייני לרסק את הדמוקרטיה והחוק בישראל", הוסיף לפיד.
שר המשפטים יריב לוין (הליכוד) טען כי היועמ"שית ופרקליט המדינה עסוקים "בפתיחת חקירות בעקבות רכילויות בטלוויזיה, בעוד אזרחי ישראל מצפים לכך שמי שאיים על מפכ"ל המשטרה או קרא לסרבנות יוזמן לחקירה". הוא הוסיף: "האכיפה הבררנית הקיצונית הרימה את ראשה המכוער פעם נוספת. אכיפה בררנית היא פשע".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תקף אף הוא את בהרב-מיארה, ואמר: "מדהים שלמרות שהיועמ"שית לא עוצרת באדום, וממשיכה לרדוף את שרי הממשלה, וכעת את אשת ראש הממשלה - נושא חוסר האמון מול היועמ"שית לא עולה בישיבת הממשלה הקרובה בתירוצים שונים ומשונים. מי שרודפת את שרי הממשלה ומשפחותיהם באופן פוליטי לא יכולה להמשיך לכהן כיועצת המשפטית לממשלה. חבל שיש עדיין מי שטומן את ראשו בחול ומסרב להבין זאת".
שר התקשורת שלמה קרעי (הליכוד) טען כי מדובר ב"מאמץ נואש למנוע את הדחתה". לדבריו, היועמ"שית "פועלת בניגוד עניינים חריף ורודפת את ראש הממשלה ורעייתו, תוך שהיא מודעת לדרישת רוב מוחלט של שרי הממשלה להדיח אותה. היא מחוללת עכשיו אירועים הזויים כמו הדרישה לפיטורי בן גביר ועכשיו גברת נתניהו, כדי לייצר מצג שווא כאילו מדובר בעניין אישי". עוד הוסיף קרעי כי "היועצת הפוליטית לא תצליח. ההליך בעניינה יתקדם כך או אחרת. לממשלת ישראל מגיע יועץ משפטי ענייני ומקצועי שניתן לעבוד איתו ולא יו"ר אופוזיציה בפועל. הביתה".
יו״ר הקואליציה אופיר כץ (הליכוד) תקף את העובדה שההחלטה התקבלה במהירות: "פחות משבוע, איזו זריזות של היועמ״שית! טוב ככה זה כשמדובר בנתניהו ומשפחתו. אם אפשר, אני רק עדיין מחכה מאפריל 2022 שהיא תענה לפניותיי לפתוח בחקירה נגד איימן עודה שהסית נגד שוטרים בשומר חומות. קחי את הזמן".
מנגד, חברת הכנסת נעמה לזימי (הדמוקרטים) אמרה כי "מדובר בעדכון חשוב - אין אנשים מורמים מהחוק. גם אם הם מהלכים איימים על המערכת. חייבים לנקות את הריקבון הפוליטי שמחריב פה כל חלקה טובה. שרה נתניהו תגיע לחקירת משטרה בעקבות המעשים הפליליים שנחשפו".
פורסם לראשונה: 23:55, 26.12.24