הסלמה נוספת במהומות ברחבי צרפת: בעימותים בין כוחות הביטחון לבין מפגינים הזועמים על מותו מירי שוטר של הנער נאהל, בן 17 ממוצא אלג'יראי ומרוקאי, נעצרו הלילה ואמש 875 בני אדם. 249 שוטרים ואנשי כוחות הביטחון נפצעו ביממה האחרונה במהומות.
נשיא צרפת עמנואל מקרון יקיים היום (שישי) ישיבת חירום נוספת ביחד עם שריו הבכירים, בזמן שממשלתו מתקשה להתמודד עם המהומות שהתפשטו למרכזי הערים. בלילה השלישי ברצף של המהומות נורו זיקוקים לעבר שוטרים, הובערו פחים וגם אוטובוסים ותחנות אוטובוס הועלו באש. בסרטונים נראות המהומות ברחבי צרפת, שכללו גם העלאתה באש של בריכת שחייה בבנייה, לצד פריצה וביזה לחנויות בלב פריז.
המהומות בצרפת החלו ביום שלישי, אחרי התקרית שבה נורה למוות נאהל מ' (שם משפחתו לא נחשף עד כה), שליח פיצה שנעצר לבדיקת משטרת התנועה בנאנטר, אבל ניסה לברוח ברכבו ואז נורה מטווח קצר בחזה על ידי אחד משני השוטרים שביקשו לבדוק אותו. במשטרה טענו תחילה כי השוטר ירה בו משום שהרכב עמד לדרוס אותו, אך תיעוד שהופץ בהמשך ברשתות החברתיות הפריך את הטענה הזו והראה ששני השוטרים עמדו לצד הרכב, ושהשוטר פתח באש כשנאהל החל לנסוע קדימה – ולא לעברו.
אמש פרצו מהומות בתום צעדת מחאה שנערכה לזכרו של נאהל בנאנטר, ושאותה הובילה אימו מואינה. שוטרים ירו שם גז מדמיע ובתמונות שהגיעו מהזירה נראו מכוניות הפוכות עולות באש ומדורות שהציתו המוחים, ודווח גם על סניף בנק שנבזז. על בניינים ותחנות אוטובוס באזור רוססה שוב ושוב הכתובת "נקמה לנאהל". העימותים בנאנטר נמשכו גם לאורך הלילה.
בפריז התעמתו מפגינים עם המשטרה, שרפו פחי אשפה ולראשונה גם בזזו חניות בלב בירת צרפת. ב"לה מונד" דווח כי במרכז פריז פרצו לחנויות נייקי וזארה, ובזזו אותן. 14 נעצרו. חלונות ראווה נופצו ברחוב ריבולי, אחד הרחובות המרכזיים בצרפת, הידוע בחנויות היוקרה שבו.
באחד ממוקדי העימותים פרצו צעירים לסופרמרקט ולחנויות נוספות, כולל לבית מרקחת ולסניף של מקדונלד'ס. גם במארסיי התפתחו עימותים בין שוטרים וצעירים, ונמסר שכוחות הביטחון שם פיזרו גז מדמיע. במהלך הלילה פרצו מהומות גם בליל, מונפלייה, ליון וטולוז.
המחאה בעקבות מותו של נאהל התפשטה גם מחוץ לצרפת - בבירת בלגיה בריסל נעצרו 63 בני אדם בעימותים על רקע דומה, בהם 47 קטינים. בעימותים בבלגיה, שהתמקדו בשתי שכונות בפרברי בריסל, הועלו באש שתי מכונות וכמה פחי אשפה.
אמש הייתה קלאמאר, פרבר פריזאי בן 54 אלף תושבים, לעיר הראשונה שמכריזה על עוצר לילי בעקבות המהומות, והיא תאכוף אותו מדי לילה מ-21:00 עד 6:00 החל מהיום ועד ליום שני, היום שבו מסתיימת בצרפת חופשת סוף השבוע. בשתי עיירות נוספות הוכרז על עוצר, כללי או מלא. קודם לכן הכריזו הרשויות באזור פריז כי שירותי האוטובוסים והחשמלית יופסקו מוקדם מהרגיל, כדי שהתחבורה הציבורית לא תהפוך מטרה לבריונים ולוונדליסטים.
לפי דוח מודיעין משטרתי שהודלף לתקשורת הצרפתית, המהומות רק צפויות להימשך. לפי הדוח, שפורסם גם ב"גרדיאן" הבריטי, "צפויה אלימות רחבה באזורים העירוניים לאורך הלילות הקרובים". כהכנה לכך, ובעקבות המהומות בלילות הקודמים, נפרסו ברחבי צרפת 40 אלף שוטרים, כמעט פי 4 מהמספר שעליו נמסר ביום רביעי.
"בשעות האחרונות נראתה אלימות נגד תחנות משטרה, וגם נגד בתי ספר ובנייני עירייה - ואין לכך שום הצדקה", אמר מקרון. ביום רביעי הוא תקף בחריפות את התנהלות השוטרים באירוע הירי בנאהל וכינה אותה "בלתי נסלחת". זו הייתה התבטאות חריגה במונחים של צרפת, מדינה שבה פוליטיקאים בכירים נמנעים לרוב מלבקר בצורה קשה את התנהלות כוחות הביטחון. איגודי השוטרים הביעו זעם רב על דבריו, והאשימו אותו כי הוא נחפז בהטלת האשמה.
פרקליטו של השוטר היורה אמר כי השוטר ביקש להעביר את התנצלותו למשפחתו של נאהל. "המילים הראשונות שאמר זה סליחה והאחרונות היו שהוא רוצה להתנצל בפני המשפחה", אמר עורך הדין. "הוא מזועזע, הוא לא קם בבוקר כדי להרוג אנשים". לדבריו, השוטר כיוון לרגלו של הנהג אבל אדם נתקל בו - מה שהוביל לירי לחזה. "היה צריך לעצור אותו, אבל ברור שהוא לא התכוון להרוג את הנהג", הוסיף הסנגור שאמר כי מעצרו של השוטר נעשה במטרה להרגיע את המהומות.
התובע בפרבר הפריזאי נאנטר, שם גדל הנער שנהרג, אמר שנאהל נהרג מכדור בודד שפגע בזרועו השמאלית ובחזהו, בעת שניסה להימלט ממעצר על ידי המשטרה. השוטר היורה נעצר כבר שלשום, ואתמול הודיעה התביעה כי הוגש נגדו אישום ראשוני בגין הריגה. לדברי התביעה השוטר פתח באש אף שלא התקיימו כל התנאים הדרושים לכך על פי חוק.
גורמים המעורים בחקירה דיווחו כי נאהל מצדו עבר על החוק בכך שנהג ברכב אף שגילו אינו מאפשר לו להחזיק ברישיון נהיגה מלא בצרפת. הם ציינו גם כי בעבר כבר היה מעורב בתקרית שבה סירב להישמע להוראתם של שוטרים שיעצור לבדיקה. כך או כך, לכל הצדדים ברור כי עבירותיו לא הצדיקו ירי מסכן חיים.
הזעם שהתפרץ בעקבות תקרית הירי בנאנטר מגיע על רקע טענות ארוכות-שנים לאלימות משטרתית מופרזת, שמופנית בעיקר כלפי שחורים וצרפתים ממוצא ערבי ומוסלמי. לאלה מצטרפות גם תלונות על גזענות כלפי האוכלוסיות הללו, שמתמודדות עם עוני רב. צרפת כבר ידעה בעבר מהומות ענק על רקע ההפעלה של כוח משטרתי נגד בני מיעוטים, בין השאר אלו שאירעו ב-2005 ונמשכו כמה שבועות, ואלה שהתפתחו אחרי רצח העצור השחור ג'ורג' פלויד בארה"ב ב-2020.