כמאמר הקלישאה, אל קו הסיום מגיעה אחת ממערכות הבחירות היצריות והמותחות ביותר שנערכו בשנים האחרונות, במרוץ הנכסף אל הבית הלבן. מה שהתחיל לפני שמונה שנים כניצחון מזהיר, כנגד כל הסיכויים והסקרים, של איש העסקים והריאליטי הממולח לתפקיד הנשיא ה-45 של ארה״ב, הפך לתבוסה ללא הודאה ארבע שנים לאחר מכן. נדמה היה בתחילת הדרך הנוכחית כי מדובר במרוץ ידוע מראש.
מה שנחזה בידי המומחים כ-70% סיכויי ניצחון לטראמפ מול הנשיא המכהן ביידן, הפך לקרב צמוד שעד לרגע זה גדולי הסוקרים בעולם מתחבטים בניסוחים מסויגים בפרשנותם, ובניסיון נואש לא להתבזות ביום שלמחרת החמישה בנובמבר. כמאמרו של פרס המנוח על סקרים - טוב להתבשם, אסור לשתות. אך האמת היא שאף סקר או תחזית אינם משנים את העובדה שלבחירות האלו יש כבר מנצח אחד – דונלד טראמפ.
ארה"ב בוחרת 2024 – עוד בעמוד המיוחד של ynet:
נחזור לרגע אחורה. רגע המבחן המכריע שלמעשה הפך ליריית פתיחת הקמפיין, היה בעת שטראמפ הביס את ביידן הצרוד והמגמגם באופן מעורר חמלה. יועציו של טראמפ רק שכחו שחייב לנצח בעימות, אבל לא לנצח מדי. המכה הניצחת הובילה לפרישתו של ביידן מהמרוץ ולעלייתה של האריס כדמות רעננה, נשית ולא לבנה אל בימת הדמוקרטים. האריס צברה לאורך הדרך מומנטום טוב ועלתה בסקרים עד לכדי שוויון יחסית יציב. היא הרבתה להקיף את עצמה בידוענים שאמריקנים אוהבים, בלבוש מוקפד לקהל היעד אליו היא מכוונת, חיבקה את קהל המיעוטים והצליחה להפיח חיים במפלגה העייפה. אלא, שמילת המפתח בבחירות מסוג זה היא רק מומנטום. שורת ראיונות כולל בערוצים הנוחים לה כדוגמת CNN חשפו דמות עייפה עם סיסמאות חלולות מאחוריהן ערימות של דפי מסרים. המומנטום נחלש משמעותית.
מילת המפתח בבחירות מסוג זה היא רק מומנטום. שורת ראיונות כולל בערוצים הנוחים לה כדוגמת CNN חשפו דמות עייפה עם סיסמאות חלולות מאחוריהן ערימות של דפי מסרים. המומנטום נחלש משמעותית
כרגע עיני העולם כולו נשואות לשאלה הטקטית האם תיפול החומה הכחולה. בעקבות שיטת הבחירות בארה״ב המחולקת ל-538 אלקטורים הנקבעים לפי גודל המדינה ויכריעו מי יהיה הנשיא הבא, תוצאות הבחירות די ידועות מראש ב-43 מתוך 50 המדינות המרכיבות את ארצות הברית. הבולטות שבהן הן מדינות ה"חומה הכחולה", כינוי לשלוש מדינות מתנדנדות בצפון ארה״ב – פנסילבניה, וויסקונסין ומישיגן.
המדינות שבמשך שנים ארוכות גרפו באופן מסורתי ניצחון לדמוקרטים, התהפכו לאדומות עם ניצחונו של טראמפ בשנת 2016 וחזרו בחזרה לכחולות עם ניצחון ביידן ב-2020. זכייה חלקית של האריס תקרב אותה לכל הפחות להכרעת תיקו בבחירות, אשר אפשרית בארה״ב. אמנם זה קרה רק פעמיים במשך ההיסטוריה, אבל במידה ששני המועמדים זוכים ב-269 אלקטורים, ההכרעה עוברת לבית הנבחרים שהופכת את המשחק למעניין אף יותר. נזכיר, כי כיום יש רוב של 220 נציגים לרפובליקנים לעומת 212 לדמוקרטים, ושלושה מקומות פנויים. מאחר שבכל שנתיים נערכות הבחירות לבית הנבחרים, הרוב הזעום הזה יכול להתהפך. 
1 צפייה בגלריה
טראמפ האריס חצי חצי בחירות ארה"ב
טראמפ האריס חצי חצי בחירות ארה"ב
(צילום: KAMIL KRZACZYNSKI and ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

"להלבין" את טראמפ

אבל כל זה לא באמת משנה. ניסיון ההתנקשות, התחפושת לעובד מקדונלדס ואפוד פועל הזבל, היו רק לחלק מאבני הדרך בקמפיין שמטרתו בכלל הייתה אחת, "להלבין" את טראמפ ולהחזירו ללב השיח כקנדידט לגיטימי. מי שהפך בן רגע ממנהיג העולם החופשי למוקצה מחמת מיאוס בעקבות אירועי גבעת הקפיטול, חזר למשחק כדמות המושיע האולטימטיבי למעצמה החזקה בעולם – מה שבטוח שקמפיין אחד הוא כבר ניצח "Make Trump Legit Again".
דנה מזרחי-בראודהדנה מזרחי-בראודהצילום: סאלי בן אריה
וזהו הסיפור כולו. טראמפ שיווע לחזור לחיינו (וגם אל טוויטר - בחסות התומך הנלהב, אילון מאסק) ואת שלו הוא כבר עשה. כך שכל הסקרים, המומחים, השטיקים והטריקים ועשרות מיליונים שכבר בחרו בהצבעות המוקדמות, כבר לא משנים לאיש ששינה את הפוליטיקה האמריקנית לתמיד. אחרי מערכת הבחירות הזאת, הוא כבר לא "מפוטר".
הכותבת היא יועצת אסטרטגית לקמפיין הבחירות של טראמפ בישראל, מנכ״לית ומייסדת חברת DNA Smart PR