לאחר 14 סבבי הצבעה שבהם כשל בהשגת הרוב הדרוש, מנהיג הסיעה הרפובליקנית בבית הנבחרים האמריקני קווין מקארתי הצליח הבוקר (שבת) להיבחר ליו"ר בית הנבחרים, והוא יחליף את הדמוקרטית ננסי פלוסי, שישבה בראש הבית מאז 2019. ההצבעה לבחירת היו"ר החלה ביום שלישי, ונמשכה עד היום בגלל מרד של רפובליקנים אולטרה-שמרנים, שסירבו לתמוך במועמדותו של מקארתי. לאחר הניצחון בהצבעה ה-15 אמר מקארתי לכתבים כי הוא "שמח שזה נגמר".
גם בהצבעה שבה ניצח לא קיבל מקארתי את אמון הרוב המוחלט של בית הנבחרים, זה של 218 חברים, אלא ניצח בתוצאה של 216 מול 212. הדבר התאפשר לאחר ששישה מורדים רפובליקנים הסכימו להימנע מהצבעה, במקום להצביע למועמד רפובליקני אחר. העובדה שמקארתי נדרש לסבבי הצבעה רבים כל כך – הפעם הראשונה זה יותר מ-160 שנה שבה יו"ר נבחר רק אחרי 14 סבבים או יותר – היא מבוכה עבורו ועבור הרפובליקנים. בבחירות האמצע בנובמבר השיגה המפלגה רוב של 222 מהמושבים בבית הנבחרים מול 212 של הדמוקרטים, והוא אמור היה להספיק למקארתי.
בנאום ההשבעה שלו הבוקר הכריז מקארתי: "אבא שלי תמיד אמר לי, 'העניין הוא לא איך אתה מתחיל, אלא איך אתה מסיים'". הוא זכה לתשואות מעמיתיו הרפובליקנים. בנאום אמר היו"ר החדש כי "המערכת שלנו בנויה על איזונים ובלמים. זה הזמן שלנו להיות בלם ולספק איזון למדיניות של הנשיא". מקארתי אוחז בסמכות לחסום את יוזמות החקיקה של ממשל ביידן, ולכפות הצבעות בנושאים הקשורים לסדר היום של המפלגה הרפובליקנית. בהמשך הנאום הציג היו"ר החדש את סדר העדיפויות שלו, שבו נמצאים במקום גבוה סוגיות ההגירה והקיצוץ בהוצאות הממשלה.
סבב ההצבעה הלפני-האחרון, שהתקיים הלילה, הסתיים בהשפלה נוספת עבור מקארתי לאחר שחבר בית הנבחרים מאט גייטס, מנהיג המורדים, הביא להפסד נוסף של מקארתי, על חודו של קול. בשלב מסוים נראה מקארתי ניגש חמור-סבר אל גייטס ומדבר אליו ממושכות, ובמהלך חילופי הדברים נראה גייטס מפנה את אצבעו לעבר מקארתי באופן לעומתי, מעשה שנתפס כעוד ראיה למתח הרב ששורר בתוך הסיעה הרפובליקנית. ברגע אחר שייזכר מהלילה הזה נראה חבר בית הנבחרים הרפובליקני מייק רוג'רס מתקרב אל גייטס בצורה מאיימת ומשמיע לעברו צעקות. חבר רפובליקני אחר, ריצ'רד האדסון, משך אותו לאחור, ומישהו צעק לעבר רוג'רס: "תישאר תרבותי!".
כדי להצליח להיבחר ולהימנע מהשפלה נוספת נאלץ יו"ר בית הנבחרים הטרי להסכים לדרישות שונות של חברי קבוצת המורדים, בהן הדרישה שכל חבר קונגרס יוכל להעלות להצבעה הצעה להדיח את מקארתי בכל רגע נתון. הוויתור של מקארתי צפוי להקטין משמעותי את כוחו, במיוחד בשעת משבר או בניסיון להעביר חקיקה שנויה במחלוקת בבית הנבחרים. כמו כן, במצב הנוכחי מקארתי עלול להתקשות להגיע להסכמות ופשרות עם המפלגה הדמוקרטית, השולטת בבית הלבן ובסנאט. מנגד, העובדה שצלח את מלחמת ההתשה שניהלו נגדו המורדים יכולה לסייע לו להציג עצמו כלוחם עשוי ללא חת.
"השגנו את הדברים שיעשו את השינוי", אמר הבוקר ראלף נורמן, חבר בית הנבחרים מדרום קרוליינה שהשתייך למורדים. נורמן תמך במקארתי בהצבעה האחרונה, לאחר שסירב לעשות זאת במהלך מרבית ההצבעות בשבוע האחרון.
בחירת יו"ר בית הנבחרים בארה"ב היא הליך פשוט ומהיר בדרך כלל, ומאז 1923 לא קרה שהיו"ר לא נבחר בסבב ההצבעות הראשון. גם לפני 100 שנה היו אלה הרפובליקנים שהתקוטטו בינם לבין עצמם, והם הגיעו להכרעה רק אחרי תשעה סבבי הצבעה. השיא נרשם כמה שנים לפני מלחמת האזרחים האמריקנית, ב-1855, אז נדרשו 133 סבבי ההצבעה לבחירת היו"ר – וההכרעה התקבלה רק אחרי חודשיים מייגעים, על רקע הוויכוחים שהתחוללו אז בנוגע לעבדות.
המרד של המחוקקים האולטרה-שמרנים, הרואים במקארתי חלק מהממסד האמריקני המסורתי המושחת לטענתם, או "הביצה של וושינגטון", כפי שהם מכנים זאת, נמשך למרות שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ קרא להם להפסיק את מחאתם ולתמוך במקארתי. "סגרו את העסקה, קחו את הניצחון", כתב השבוע טראמפ בחשבון שלו ברשת החברתית שבבעלותו, Truth Social. "רפובליקנים, אל תהפכו ניצחון גדול לתבוסה מביכה וענקית. זה הזמן לחגוג, זה מגיע לכם. קווין מקארתי יעשה עבודה טובה, ואולי אפילו עבודה נהדרת". בנאום הניצחון שלו הלילה ציין מקארתי את העזרה שהגיש לו טראמפ כשקרא למורדים האחרונים להצביע עבורו.
הנשיא ג'ו ביידן אמר השבוע כי הפארסה הרפובליקנית בבית הנבחרים מביכה לא רק עבור הרפובליקנים עצמם, אלא גם עבור ארה"ב כולה. "איך אתם חושבים שזה נראה בשאר העולם? זה לא נראה טוב, זה לא דבר טוב. זוהי ארצות הברית של אמריקה ואני מקווה שהם יתאפסו על עצמם", אמר השבוע ביידן כשיצא מהבית הלבן בדרכו לקנטקי, שם נועד עם מנהיג המיעוט הרפובליקני בסנאט מיץ' מקונל, כדי להציג את ההתקדמות בתוכנית התשתיות הענקית שאושרה בתמיכה דו-מפלגתית ב-2021. ביידן ציין כי התוכנית הזו היא עדות ליכולתם של הפוליטיקאים בוושינגטון לקדם הישגים, אם רק יידעו לעבוד יחדיו.
לאחר הניצחון של מקארתי הבוקר פרסם ביידן הודעה רשמית שבה בירך את יושב הראש הנבחר וביקש ממנו "לנהוג באחריות ולפעול לפי האינטרסים של האמריקנים". עוד אמר הנשיא מהמפלגה הדמוקרטית כי הוא מוכן לעבוד עם הרפובליקנים: "המצביעים הבהירו שהם מצפים שהרפובליקנים יהיו מוכנים לעבוד איתי גם כן".