כוחות הכיבוי הנאבקים בשריפות ביוון הודיעו אחר הצהריים (יום ג') כי מצאו 18 גופות בלתי-מזוהות באזור אברוס שבצפון-מזרח המדינה, שם משתוללת האש זה ארבעה ימים. הגופות החרוכות התגלו בצריף בכפר מבודד לא הרחק מאלכסנדרופוליס, ומכיוון שלא התקבל שום דיווח על נעדרים שם הרשויות מעריכות שמדובר במהגרים שנכנסו למדינה שלא כחוק דרך הגבול עם טורקיה. אזור אברוס ידוע כנתיב פופולרי בקרב מהגרים שכאלה.
מזג אוויר חם ויבש, המלוּוה ברוחות עזות, אִפשר בימים האחרונים לעשרות שריפות לפרוץ ולהתפשט בצפון יוון ובמרכזה, וההרוגים שהתגלו הבוקר הביאו את מניין הנספים הכולל בשריפות הללו ל-20. בשלל אזורים ברחבי יוון, בהם אזור אתונה רבתי, מוגדרת כעת סכנת השריפות "קיצונית", והרשויות אסרו על הציבור לבקר בהרים וביערות בהם לפחות עד מחר בבוקר. צבא יוון נשלח לערוך סיורים באזורים הללו כדי לוודא שההנחיות נאכפות. עשרות כבאים מרומניה, קפריסין, צרפת ומדינות נוספות הגיעו לסייע לכוחות החירום היווניים.
השריפה החמורה ביותר בגל השריפות הנוכחי היא זו המשתוללת זה היום הרביעי ליד עיר הנמל אלכסנדרופוליס. לשונות אדירות של אש דהרו בלילה האחרון דרך היערות לעבר העיר, ובעקבות זאת החליטו הרשויות לפנות את בית החולים האוניברסיטאי שלה ושמונה כפרים השוכנים בסמוך. בבית החולים היו מאושפזים באותה העת יותר מ-100 מטופלים, וכ-65 מהם הועברו למעבורת שעגנה בנמל של העיר והוסבה לבית חולים מאולתר. בהמשך תוכננה להפליג לעיר הנמל קבאלה, שממנה יפונו לבית חולים אחר.
הסיבה המרכזית לפינוי בית החולים הייתה הסכנה שנשקפה לשלום המטופלים מהעשן המחניק והאפר הנישאים באוויר. בין המפונים מבית החולים היו גם תינוקות בני יומם. מטופלים אחרים, בהם קשישים, הועברו זמנית למזרנים בקומת הקפטריה, ופרמדיקים טיפלו בהם על אלונקות. "אני עובד כבר 27 שנה, ומעולם לא ראיתי דבר כזה", סיפר ניקוס גיוקצידיס, אח בבית החולים. "יש אלונקות בכל מקום, מטופלים פה, שקיות עירוי שם. זה היה כמו מלחמה, כאילו נפלה פה פצצה".
מלבד שריפת הענק באלכסנדרופוליס נאבקים הכבאים בשריפות גדולות באזור קבאלה, וליד אתונה פרצה היום שריפה נוספת, הפעם באזור אספרופירגוס, בפרבריה המערביים של הבירה. שני כפרים שם פונו.
גלי שריפות מסוכנים פוקדים את יוון כמעט מדי קיץ, והמדינה עדיין נושאת את זכר האסון הכבד של שנת 2018, אז נהרגו 104 בני אדם בשריפה הקטלנית בתולדותיה, ליד אתונה. האסון ההוא נגרם במידה רבה משום שתושבים לא קיבלו הוראה להתפנות, ומאז נוקטות הרשויות ביוון משנה זהירות, ופותחות במבצעי פינוי המוניים ברגע שנשקף איום כלשהו לאזורים מיושבים. רק בחודש שעבר פונו כ-20 אלף תיירים מאי הנופש רודוס בשל שריפות שפרצו שם.
בינתיים נמשכים גלי החום והשריפות גם באזורים אחרים באירופה. באיים הקנריים של ספרד מוסיפים הכבאים להיאבק בשריפה שמשתוללת זה שבוע באי הנופש הפופולרי טנריף. יותר מ-12 אלף בני אדם כבר פונו שם מבתיהם, ושטחים עצומים של עצי אורן וצמחייה נמוכה נשרפו כליל. בחלקים גדולים מספרד הוכרזה גם היום כוננות שריפות בשל גל החום שפוקד את המדינה, ושהביא אליהם טמפרטורות של יותר מ-38 מעלות.
במקביל לשריפות בספרד ממשיכים הכבאים להיאבק בלהבות גם בפורטוגל ובאיטליה. הרשויות האיטלקיות פינו היום 700 איש מבתיהם ומחניון למטיילים באי הטוסקני אלבה, אחרי ששריפה פרצה שם בלילה. מטוסי כיבוי מסייעים שם בהשתלטות על הלהבות.