פיקוד העורף שוב הוציא הודעה חריגה, ושוב חזר בו תוך זמן קצר: בהודעה שפורסמה אחר הצהריים (יום רביעי) בערוץ הטלגרם של פיקוד העורף, בעקבות "מתקפה רחבת היקף", הונחו תושבי אזור עוטף עזה "להיכנס לממ"ד, ממ"ק או מקלט ולשהות בו עד להודעה חדשה". למרות ההודעה, לא נשמעה התרעה באזור וקב"טים ביישובים אמרו שלא קיבלו שום הנחייה חדשה.
ההודעה יצאה בשל חשש ממטחים נוספים לאזור, אולם בפיקוד העורף הבינו את הטעות, ובהמשך פרסמו הודעה מרוככת יותר, שבה הושמט האירוע החריג. דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי הבהיר הערב כי אין שינוי בהוראות ההתגוננות בעוטף עזה. "ההנחיות ללא שינוי - שהייה בסמוך למרחב מוגן. פיקוד העורף מעדכן כל יום את ההנחיות, ולכן הקפדה עליהן מאפשרת לכולנו לקיים שגרה בצל המלחמה".
מאז תחילת המלחמה, פיקוד העורף הוציא מספר פעמים הודעות חריגות שבהמשך התבררו כשגיאה, או כהערכה שגויה בשיקול הדעת. מספר ימים לאחר המתקפה, ב-11 באוקטובר, קרא פיקוד העורף לתושבים בכל הארץ להיכנס למרחבים מוגנים, כשמקביל אזעקות הופעלו בעשרות יישובים מחיפה ועד גבול לבנון בעקבות חשש לחדירת כלי טיס, שבהמשך התברר כשווא. בפיקוד העורף הודו ב"טעות אנוש", אולם הדבר לא הרגיע את התושבים שהסתגרו בבתיהם במשך כשעתיים.
מפקד פיקוד העורף אלוף רפי מילוא הסביר את מה שאירע אז: "בשל זיהוי שגוי של גלשונים חודרים מלבנון, החלטתי להכניס את כל יישובי ה-40 ק"מ מהגבול לממ"דים. בחלוף חצי שעה הבנו שזה היה זיהוי שגוי, והוריתי לשחרר את כולם - אבל אנשים שלי הבינו בטעות שהתכוונתי להכניס את כולם לממ"דים".
יומיים קודם לכן, פיקוד העורף פרסם הנחיות חריגות לציבור. "לאור התפתחות הלחימה בגזרות השונות, עליכם להכין ציוד שיאפשר לכם ולמשפחתכם לשהות במרחב המוגן עד 72 שעות", נכתב בהודעת הפיקוד. לאחר פרסום הודעת פיקוד העורף, דובר צה"ל הבהיר כי "אין שינוי בהנחיות לעורף. מדובר בהמלצות כלליות וחידוד מודעות לציבור באשר לשהייה וההצטיידות במרחב המוגן".
באותה הודעה נכתב כי יש להצטייד במזון יבש, מים, מקלט רדיו, ערכת עזרה ראשונה, סוללת גיבוי לסלולרי, ציוד לתינוקות, תרופות וסוללות לשהות של 72 שעות. הדבר הוביל לבהלה, ואזרחים רבים מיהרו לרשתות השיווק להצטייד. התוצאה הייתה מדפים ריקים באגף השימורים ומים. במדפי הפסטה נותרו רק פסטה מקמח מלא או דפי לזניה. "לא היה מעולם כדבר הזה", אמרו אז ל-ynet רשתות השיווק.
גם האפליקציה של פיקוד העורף אינה חפה מטעויות. גולשים דיווחו אתמול על עיכובים בזמן קבלת ההתרעות של אפליקציית פיקוד העורף בזמן אזעקות - בעיקר במטח שכוון למרכז בשעות אחר הצהריים. גולש בשם אורי דוד מקיבוץ בשרון כתב בדואר האדום: "במטח האחרון בשעה 17:00 לא רק שהיה איחור באפליקציה של פיקוד העורף (לפחות התריעו) אלא גם לא הייתה שום אזעקה אצלנו בקיבוץ. קיבלנו התרעה באפליקציה באיחור אבל לא הייתה אזעקה".