פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום (רביעי) כי תגיש כתב אישום נגד ראש העיר אור עקיבא והשר לשעבר יעקב אדרי, שנחשד בלקיחת שוחד של מאות אלפי שקלים בשש פרשות שונות, עבירות מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי עובד ציבור, הלבנת הון, שיבוש מהלכי משפט, עבירות אלימות ועבירות מס.
האישום צפוי להיות מוגש בימים הקרובים, זאת לאחר שטענותיו של אדרי נדחו בשימוע שנערך בעניינו. בחודש יוני 2021 הודיעה המשטרה על סיום החקירה של אדרי בנוגע לעבירות טוהר המידות ושחיתות ציבורית, ומסרה כי התבססה נגד אדרי תשתית ראייתית לביצוע העבירות. בינואר 2022 מסרה הפרקליטות כי נשקלת האפשרות להעמיד את אדרי לדין.
על פי מכתבי השימוע, מאז 2013 ועד לתחילת החקירה הגלויה בנובמבר 2020, אדרי חשוד כי ביקש וקיבל מיזמי נדל"ן ומגורמים נוספים בעלי אינטרסים כלכליים באור עקיבא, הן באופן ישיר והן בעקיפין, כספים ותווי קנייה בסך מאות אלפי שקלים. הוא קיבל את הכספים והתווים באופן קבוע, פעמיים בשנה, והן באופן מזדמן על פי בקשתו. בעד הכספים שלקח לכאורה, אדרי חשוד כי פעל לקדם בעירייה את ענייניהם של נותני השוחד, בין היתר על ידי כך שאישר חשבונות לקבלת תשלום, הקל בתשלומי מס מוניציפליים, וקידם תוכניות שהוגשו בוועדה המרחבית.
כמו כן, ממכתבי השימוע עולה כי אדרי נטל לידיו במרמה תווי קנייה שנמסרו לו מכוח תפקידו הציבורי ושייעודם היה תרומה לנזקקים - ועשה בהם שימוש אישי. בהתנהלותו, כך נכתב, ניצל אדרי את מעמדו כראש העיר בתואנה כאילו הוא מבקש לסייע לנזקקי אור עקיבא, בעוד שהוא עשה באותם כספים שימוש לצרכיו האישיים.
החקירה הסמויה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) החלה בעקבות חשד שאדרי קידם את ענייניהם של בעלי אינטרסים בעיר בוועדה המרחבית שבה היה חבר, בתמורה לקבלת כספי שוחד. עם המעבר לחקירה גלויה בנובמבר 2020 בוצעו פעולות חקירה רבות ומגוונות שכללו חקירת כ-200 מעורבים, ביצוע עשרות חיפושים ותפיסה של מאות מוצגים שהובילו לביסוס התשתית הראייתית נגד ראש העיר שכיהן בעבר בשורת תפקידי שר בממשלה.
עורך דין טל שפירא שמייצג את אדרי מסר בתגובה כי "מר אדרי כופר מכל וכל בחשדות המיוחסים לו, הנשענים כולם על עדות מפוקפקת ולא אמינה של גורם אשר זהותו אסורה בפרסום. בכוונת אדרי לנהל את הגנתו בבית המשפט ולא באמצעי התקשורת, כשנכון למועד כתיבת שורות אלה טרם הומצא כלל למר אדרי כתב האישום בעניינו".
הפרקליטות הודיעה גם לחשודים נוספים בפרשה, יורם מאיר וחברת אלייב נכסים והשקעות בע"מ, שיוגשו נגדם אישומים. סנגוריהם ממשרד נוי-סננס-שפרלינג-חצרוני, עו"ד שילה ענבר ועו"ד שחר חצרוני, מסרו בתגובה: "כתב האישום מבוסס על עדות כוזבת ומגמתית של בעל עניין, כאשר אף עד המדינה בפרשה תומך בטענותיו של מרשנו, ואנו משוכנעים כי לאחר שמיעת הראיות יזכה בית המשפט את מרשינו".
תיק החקירה, שבו עדיין יש חשודים נוספים שטרם התקבלה החלטה בעניינם, נחקר על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה ביחידת להב 433 של המשטרה ויחידת יהלום שברשות המיסים, והוא מטופל בידי עוה"ד הילה גבאי, גל פורה ובר דהן מפרקליטות מיסוי וכלכלה.