ועדת השרים לענייני חקיקה התכנסה אתמול (ראשון) ואישרה לקדם בין השאר את הצעת החוק להפרטת תאגיד השידור הציבורי, וגם את הצעת החוק של ח"כ טלי גוטליב (הליכוד) לחיזוק החסינות של חברי כנסת מתביעות וחקירות פליליות.
במהלך הדיון טען שר התקשורת שלמה קרעי כי הייעוץ המשפטי לממשלה מעכב את שליחת חוות הדעת שביקש על הפסקת הפרסום הממשלתי בעיתון "הארץ" - ותקף: "אני מחכה לזה זמן רב, וזה לא הגיע. עכשיו הם אומרים שזה שינוי משטרי. אז אני משיב להם - אנחנו נבחרי ציבור ואנחנו יכולים לשנות גם את המשטר אם נרצה, ולקבוע דברים שישתנו בהתנהלות ובדרך". ההקלטות פורסמו ב"כאן" ובחדשות קשת.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, נזכיר, התנגדה לשני החוקים שהוזכרו. לדבריה, ההצעה הנוגעת לתאגיד מעלה חשש כבד שישנו רצון להפסיק את שידורי התאגיד בשל התכנים הביקורתיים המשודרים בו. "מדובר במסר ברור לשוק התקשורת כי ביקורת על השלטון, או שידור תכנים שהשלטון אינו מרוצה מהם, עלולים להוביל לצעדים נגד גופי התקשורת ולהגבלתם בצעדי בזק, בלא עבודת מטה, בדרך של קידום חקיקה פרטית. נתון זה נושא אף הוא משקל משמעותי בבחינה המשפטית", נכתב.
על ההצעה של גוטליב, שלפיה לא תיפתח חקירה פלילית או תביעה אזרחית נגד ח"כ - אלא אם הכנסת תאשר זאת ברוב של 90 ח"כים, ורק במקרים שבהם המעשה לא נעשה במסגרת מילוי תפקידו - כתבה היועמ"שית: "ההצעה הופכת את החסינות של חברי הכנסת דה פקטו לעיר מקלט מפני חקירה, העמדה לדין פלילי והגשת תביעות אזרחיות - ויוצרת שכבה מורמת מעם, גם במקרים שאינם נוגעים לתפקידם הפרלמנטרי".
בהמשך, בריאיון לרדיו "קול ברמה", אמר קרעי כי "בג"ץ חושב שהוא מעל שלטון החוק, מעל החוקים ומעל התקנות. צריך לבטל את בג"ץ, ולהקים ערכאה שיפוטית חדשה שסמכויותיה יוגדרו על-ידי הכנסת". לדבריו, במקום בג"ץ צריך לקום "גוף משפטי שלא יכרסם ביסודות הדמוקרטיה".
בתגובה לכתבה מסר קרעי: "עושים כותרות מאמירות שאני אומר כבר שנים. הגיע הזמן. לא מממנים עיתונים שפוגעים במדינה ובצה"ל. לא מאפשרים לייעוץ המשפטי להמציא חוות דעת מופרכות ומביכות על 'שינוי משטרי' כשמדובר בסך הכל על אי-מימון של עיתון מכספי הממשלה. ואם הם מוציאים חוות דעת כזו, אז עם נבר תתברר. עד שנחזיר את המשטר הדמוקרטי לישראל. מיישמים את סדר היום הליברלי שאני מוביל כבר שש שנים בנוגע לכך שאין שום צורך בשידור ציבורי בחדשות ואקטואליה. וממשיכים לומר את המובן מאליו שאם הגולם קם על יוצרו, צריך להחליף אותו בערכאה שיפוטית חדשה, נבחרת, שסמכויותיה יוגדרו בחוק. מופתעים? פשוט תעשו גוגל משנים קודמות".
פורסם לראשונה: 20:42, 24.11.24