גורם בממשל האמריקני הכחיש הערב (שלישי) את טענות רוסיה, ולפיהן טיל "קינז'אל" היפרסוני השמיד בלילה סוללת פטריוט אמריקנית במתקפה על בירת אוקראינה קייב. הגורם אמר כי הסוללה ככל הנראה נפגעה, אבל לא הושמדה לחלוטין.
המתקפה על קייב, השמינית במספר מאז תחילת החודש, כללה מספר גדול של טילים. אוקראינה טענה כי לבירה שוגרו 18 טילים רוסיים – וכולם יורטו. האוקראינים טענו בין השאר כי בין הטילים המיורטים היו גם שישה טילים היפרסוניים, יירוט ראשון של מטח טילים היפרסוניים. אוקראינה הגדירה את המתקפה הלילה "יוצאת דופן" בהיקפה. רוסיה, מצידה, טענה כי סוללת הפטריוט האמריקנית נפגעה מטיל היפרסוני.
הערב שלל שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו את טענות קייב – ואמר כי מוסקבה לא שיגרה שישה טילי קינז'אל היפרסוניים – ולכן לא אפשרי שהאוקראינים הפילו כזו כמות. "לא שיגרנו כל כך הרבה", אמר שר ההגנה הרוסי על הטילים, שאותם הגדירה מוסקבה בעבר כ"בלתי ניתנים לעצירה".
מצבה של סוללת הפטריוט, שנפגעה לפי הגורם האמריקני ששוחח עם CNN, לא ידוע כרגע גם ארה"ב. הגורם אמר כי ארה"ב עדיין בודקת באיזה אופן נפגעה סוללת הפטריוט, ובהתאם תחליט אם נדרש להוציא אותה משטח אוקראינה או לתקן אותה במקום בידי הכוחות האוקראיניים. באוקראינה נמצאות כיום שתי מערכות פטריוט. אחת מהן הועברה מארה"ב, ואחרת הועברה מגרמניה והולנד במשותף. לא ברור איזה משתי המערכות הללו נפגעה באוקראינה, אך יציאה של אחת מהן מפעולה – גם לזמן לא ארוך – עלולה להשפיע על היכולות האוקראיניות להגן על הבירה קייב בפני מתקפות רוסיות.
המערב, כך אמר היום ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק שפגש את נשיא אוקראינה זלנסקי אתמול בלונדון, מעוניין להעביר לאוקראינה עוד סיוע התקפי. לונדון, לדברי סונאק, מעוניינת להקים "קואליציה בינלאומית" שתסייע לאוקראינה לקבל מטוסי F-16. ראש ממשלת בריטניה אמר את הדברים אחרי שפגש את ראש ממשלת הולנד מארק רוטה בשולי מפגש של מועצת אירופה, ארגון שמאגד 46 מדינות ועוסק בין השאר בשיתוף פעולה בין מדינות אירופה בענייני זכויות אדם.
מדינות מועצת אירופה מתכנסות באיסלנד כדי לדון בדרכים שבהן ניתן להטיל על רוסיה את האחריות למלחמה. חברות המועצה צפויות לאשר בוועידה מנגנון לתיעוד נזקים, פציעות או מקרי מוות כתוצאה מהפלישה הרוסית. רוסיה עצמה הודחה מחברותה במועצה בעקבות הפלישה במרץ האחרון. המפגש של מנהיגי המדינות מרחבי אירופה הוא הרביעי בלבד בהיסטוריה של מועצת אירופה, שהוקמה לפני 74 שנה.
מלבד הטענות להתקדמות ביירוט הטילים הרוסיים, אוקראינה טענה היום כי הצליחה לכבוש בחזרה בימים האחרונים 20 ק"מ מרובעים שהיו בשליטת הכוחות הרוסיים באזור העיר בחמוט, שבה מתנהל הקרב הארוך והקשה במלחמה. טענות דומות השמיע משרד ההגנה הבריטי ביום שבת האחרון. הצבא הרוסי משקיע מאמצים אדירים בכיבוש בחמוט ומסתייע בשכירי חרב של "קבוצת וגנר", אך לא מצליח לכבוש את העיר שבמחוז דונייצק. מלחמת ההתשה בבחמוט חשפה את המתיחות הגדולה בין ראש "קבוצת וגנר", האוליגרך יבגני פריגוז'ין, לבכירי משרד ההגנה במוסקבה וראשי הצבא הרוסי.
הכיבושים באזור בחמוט, אמרה סגנית שר ההגנה של אוקראינה, חנה מליאר, הגיעו במקביל להתקדמות "מסוימת" של צבא רוסיה בתוך העיר בחמוט עצמה. לדבריה, הלחימה הכבדה נמשכת. "האויב מתקדם באופן מסוים בבחמוט עצמה, והורס את העיר כולה באמצעות ארטילריה. הוא גם מגדיל את כמות יחידות הצנחנים. במצב הנוכחי החיילים שלנו עושים את הכי טוב שלהם, ואפילו יותר", היא אמרה.
התפתחות אחרת שהתרחשה היום בעניינן של אוקראינה ורוסיה הגיעה מיבשת אפריקה, שם הודיע הנשיא הדרום אפריקאי סיריל רמפוזה כי נשיא אוקראינה זלנסקי ונשיא רוסיה פוטין הסכימו לפגוש מנהיגים אפריקאים כדי לדון איתם בתוכנית שלום אפשרית. פרטי התוכנית עדיין לא פורסמו, אך אוקראינה התעקשה שכל תוכנית כזו תכלול נסיגה רוסית משטחה.
"הדיונים שלי עם שני המנהיגים הראו שהם מוכנים לקבל מנהיגים אפריקאים ולדון איתם בדרך שבה אפשר יהיה להביא את העימות הזה לסוף", אמר רמפוזה. לשכתו של רמפוזה מסרה כי פוטין וזלנסקי הסכימו לקבל את המנהיגים האפריקאים במוסקבה ובקייב. ארה"ב ובריטניה, לדברי רמפוזה, הביעו תמיכה זהירה ביוזמה.