ראש ארגון פשע וחבריו פעלו באופן שיטתי כדי לסחוט באיומים סכומי עתק. כך מתואר בכתב האישום שהוגש היום (שישי) נגד נידאל אבו לטיף מכפר ורדים, שבעה חברים בארגון הפשע שלו, נותן שירות לארגון ושני רואי חשבון, בגין שורת עבירות ובכללן סחיטה באיומים, מימון ארגון פשיעה והלבנת הון. במסגרת הפרשה שכונתה "המיליארד השחור" נחקרו על-ידי היחידה המרכזית של מחוז צפון במשטרה יותר מ-400 עדים וגויס עד מדינה.
בכתב האישום שהגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בתל אביב צוין כי אבו לטיף עמד כאמור בראש ארגון פשע, והנאשמים פאדי ערטול (ששימש כמנהל הפיננסי), ד"ר ואסים ערטול, שאדי ערטול, חאלד אבו לטיף, חאלד אסלן, מכרם טנוס ושריף ערטול, היו חברים בארגון, שלכל הפחות פעל מיולי 2018 בתבנית מאורגנת, היררכית ושיטתית.
עוד צוין בכתב האישום, שמייחס לכל אחד מהמעורבים את חלקו, כי "אנשי הארגון חברו יחדיו למטרות פליליות שכללו העמדת אשראי בהיקפים גדולים, סחיטה באיומים תוך שימוש ב'מוניטין העברייני', עבירות מס שונות, הלבנת הון בהיקפים גדולים מאוד, השתלטות על עסקים תוך שימוש בנותני שירות פיננסי ורואי חשבון, שנועדו לבסס את מעמדו ועוצמתו של הארגון ולהפיק עבורו רווחים כספיים.
"הנאשמים חברי הארגון ביצעו פעולות מתוכננות וסדורות לקידום מטרות הארגון. חלק מהפעולות בוצעו במשותף, חלק אחר בוצע בנפרד, הכול במסגרת חלוקת העבודה הפנים-ארגונית, ותוך התחשבות בתחומי האחריות והפעילות העבריינית של יתר חבריו, במקרים של התנגשות בין חברים שונים בארגון, או כאשר נוצרו בעיות עם גורמים עברייניים ואחרים מחוץ לארגון, פנו חברי הארגון לראש הארגון נידאל אבו לטיף, שהכריע וטיפל בבעיות הללו".
בנוסף הועמדו לדין כפיר לביא שפעל לפי הנטען באמצעות חברה בבעלותו ושליטתו להעמיד אשראי לצרכים השונים של הארגון בהיקף של מאות מיליוני שקלים, וכן רואי החשבון ניזאר ערטול ופריד מחול שניהלו לפי כתב האישום ספרי דיווח מס כוזבים עבור נותני שירות פיננסי בהיקף השמטת הכנסות של יותר מ-100 מיליון שקלים.
בבקשה להאריך את מעצר הנאשמים עד תום ההליכים צוין כי "במעשיהם בתקופה הרלוונטית ולמעשה עד למועד הפתיחה בחקירה גלויה נגדם, הוכיחו המשיבים זילות מוחלטת בחוק, במערכת המשפט וברשויות אכיפת החוק, והוכיחו, בצורה שאינה משתמעת לשני פנים, כי מורא החוק אינו חל עליהם. כך ככל שהמשיבים לא יושמו מאחורי סורג ובריח, הרי שהדבר כרוך בנטילת סיכון כבד כי ימשיכו לבצע עבירות נוספות מאותו הסוג או ישבשו את היכולת לעשות משפט".
עוד צוין בבקשה כי "הפן הכלכלי בתיק זה מקים את עילת המסוכנות לקופה הציבורית ביתר שאת - שימוש בנותני שירותי מטבע לצורך פריטת המחאות, העברות בנקאיות, העברה של כספים במזומן, פעולות ההסתרה המתוחכמות שנועדו להסוות את הגורם שמבצע את הפעולות, היקף העבירות העומד על מאות מיליוני שקלים ומתוכם גניבת הקופה הציבורית בסכומים הנאמדים במאות מיליוני שקלים. המשיבים הם עברייני מרמה ועבירות מס מתוחכמים, שפעלו באופן שיטתי וסדרתי, ולאור גודל הנזק שנגרם לביטחון הציבור ולקופת המדינה, קיים חשש ממשי כי הם ימשיכו לסכן את ביטחונו של הציבור בכללותו".
עו"ד באסל פאלח, שמייצג שמונה נאשמים, מסר בתגובה: "מדובר בכתב אישום מנופח בלי שום קשר למציאות, הן מהפן הכלכלי והן בפן בפלילי. הסכומים דמיוניים לחלוטין ואין להם שום אחיזה במציאות. רוב הנאשמים נורמטיביים לחלוטין, אחד רופא שיניים ושניים נוספים רואי חשבון וכל השאר אנשי עסקים. המטרה הראשונה לשחרר אותם מהמעצר שבו הם שוהים".
"לא להיכנע"
החקירה, שהחלה עם מעצר המעורבים לפני חודש וחצי, נוהלה כאמור על-ידי היחידה המרכזית של מחוז צפון והמפלג לאכיפת כלכלית בלהב 433, ביחד עם פקיד שומה חקירות חיפה והצפון ברשות המיסים, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ובליווי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
במשטרה אמרו: "אנו קוראים לכל מי שנסחט או משלם כספים מבלי לקבל שירות או נפגע מארגון אבו לטיף ועד היום חשש לשתף פעולה עם המשטרה, לא להיכנע ולהגיע ליחידה המרכזית של מחוז צפון או לתחנת המשטרה הקרובה לבתיהם".