משפחתו של אלי פלדשטיין, דובר ראש הממשלה בנימין נתניהו לעניינים ביטחוניים, קיבלה אישור מגורמי הכליאה - שב"כ ושב"ס - לבקר אותו במעצר ביום ראשון הבא. ההחלטה, נבהיר, לא התקבלה בהחלטת שופט. במקביל, הוקדם למחר (שלישי) הדיון בבקשת הפרקליטות להאריך את מעצרם של פלדשטיין ונגד המילואים, שנגדם הוגד כתב אישום במסגרת פרשת הדלפת המסמכים הסודיים.
עורך דינו של הנגד בשבוע שעבר: "האדמה כאן תרעד"
(צילום: שילה פריד)

2 צפייה בגלריה
פרשת המסמכים הסודיים
פרשת המסמכים הסודיים
פלדשטיין והנגד, המואשמים בפרשה
(צילום: shutterstock, דובר צה"ל)
ברביעי דן בית המשפט המחוזי בתל אביב בהארכת מעצרם של השניים, וקבע הקלות בתנאי מעצרם - עשר שיחות טלפון על חשבון המדינה, לצד קבלת ציוד אישי וביקור משפחות על-פי הנהלים. עם זאת, השניים נשארו במעצר "עד להחלטה אחרת", אך נקבע שהחלטה תימסר מאוחר יותר - ודיון ההמשך נקבע לרביעי הקרוב. אמש הודיע השופט עלאא מסארווה שבשל נחיצות הדיון, יקדים אותו למחר בשעה 14:30, אחרי שסיים לעבור על היקף החומר שהוצג בדיון הראשון.
עו"ד אורי קורב, שמייצג את הנגד, אמר אחרי הדיון ברביעי כי "אנחנו סבורים שמדובר בליקוי מאורות, והמתבונן מהצד לא יכול להבין מדוע וכיצד המדינה מתנהגת כפי שהיא מתנהגת. האדמה כאן תרעד אחרי שאיסור הפרסום יוסר. לחשוב שאת האדם הזה המדינה רוצה לעצור עד תום ההליכים, ועוד אחרי 7 באוקטובר - זה מראה שאולי לא למדנו כלום ולא נלמד כלום".
עוד קודם, בתחילת הדיון, הוריו של פלדשטיין ביקשו להתקרב לתא בו ישב באולם ולשוחח איתו מבעד לזכוכית. אנשי שב"ס והפרקליטות סירבו, לאור התנגדות שב"כ - ובאולם נוצר עימות בינם למשפחה. בסופו של דבר, החליט השופט מסארווה להתערב, ואישר באופן חריג ולמרות ההתנגדות למשפחה לפגוש את בנם באולם. גורמים בשב"כ מסרו בתגובה: "אנשי שב"כ כלל לא השתתפו בדיון. השב"כ לא התנגד למפגש עם המשפחות בשום שלב".
מחוץ לבית המשפט הפגינו עשרות בני אדם, בהם גם שר המורשת עמיחי אליהו ושר התפוצות עמיחי שיקלי. "זו חקירה פוליטית", טען השר אליהו "היא בהמשך לניסיון היועמ"שית להוציא את רה"מ לנבצרות ולפגוע בתפקוד השר בן גביר, אנחנו נשנה את זה".
האישום נגד פלדשטיין הוגש בגין עבירות של מסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה, עבירה שדינה עד מאסר עולם, החזקת ידיעה סודית ושיבוש הליכי משפט. גם נגד הנגד הוגש אישום חמור, שכולל חמישה סעיפים של מסירת ידיעה סודית, שיבוש הליכי משפט וגניבה בידי מורשה.
2 צפייה בגלריה
שלמה פלדשטיין אחיו של אלי החשוד בפרשת הדלפת המסמכים בדיון בביהמ"ש המחוזי בת"א
שלמה פלדשטיין אחיו של אלי החשוד בפרשת הדלפת המסמכים בדיון בביהמ"ש המחוזי בת"א
משפחתו של פלדשטיין מחוץ לדיון בשבוע שעבר
(צילום: יובל חן )
אתמול בצהריים אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה פה אחד את הצעת החוק שנחשפה ב-ynet - ולפיה קציני צה"ל יקבלו "מסלול ירוק" חופשי להעברת מידע מסווג לראש הממשלה, במה שמכונה "חוק פלדשטיין". זאת, חרף התנגדות של גורמים ביטחוניים שטוענים כי החקיקה מיותרת וחרף התנגדות היועמ"שית גלי בהרב-מיארה שהזהירה מחקיקה פרסונלית. במכתב ששלח המשנה ליועמ"שית, גיל לימון, הוא אף הזהיר מעידוד הדלפות ומ"פוליטיזציה" של עבודת גורמי המודיעין.
הצעת החוק, נזכיר, מקודמת על-ידי חברי הכנסת חנוך מילביצקי ועמית הלוי מהליכוד, וקובעת כי תינתן חסינות מהעמדה לדין לאנשי מערכת הביטחון שיביאו מידע חסוי לידיעתו של ראש הממשלה. החוק מקודם בהליך מזורז בעקבות כתב האישום שהוגש נגד אלי פלדשטיין, דובר ויועץ בלשכת רה"מ, בגין מסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה. נגד צה"ל במילואים, שהעביר לפלדשטיין מסמכים סודיים, מואשם במסירת ידיעה סודית, שיבוש הליכי משפט וגניבה בידי מורשה.
בדיון בוועדה, תקף אתמול שר המשפטים יריב לוין את המצב הקיים במערכת הביטחון, וקרא לאשר את הצעת החוק החדשה. לוין טען כי הוא "נתקל שוב ושוב בסירוב לספק תשובות גם בנושאים שאינם אמורים להיות מסווגים, והדבר מעיד על תרבות של הסתרה מהדרג המדיני".