ארבע בנות שירות לאומי דרוזיות מהכפר ג'וליס שבצפון הן הנשק החדש של ישראל ברשתות החברתיות. הארבע, לנא אבו ח'ליל, למאר נג'ם, לארא נובאני ודניה טריף, מאיישות את המרכז החדש לדיפלומטיה דיגיטלית ערבית בג'וליס, ומייצרות תכנים שונים לקהל הערבי, בין היתר, הן מנהלות את חשבון הטיקטוק הרשמי של ישראל בשפה הערבית, שזכה למיליוני צפיות עד עתה.
המרכז, שהחל לפעול בחודש מרץ, נחנך הבוקר רשמית על ידי סגן שר החוץ, עידן רול, יחד עם ראש מועצת ג'וליס, ויסאם נבואני. מדובר במרכז הראשון בישראל לעסוק בדיפלומטיה ציבורית בשפה הערבית. המרכז נועד לשפר את יכולתו של משרד החוץ לפעול ברשתות החברתיות, לנוכח האתגרים שניצבים מול ישראל ברשת.
ארבע הבנות בחרו במסלול שירות לאומי של שנתיים, שנחשב לנדיר יחסית, ולקראת פתיחת המרכז עברו הכשרות בתחום הדיפלומטיה הדיגיטלית. במהלך הכשרתן הן קיבלו כלים מקצועיים וטכנולוגיים בתחומים שונים, בהם תקשורת, שיח ברשת, מאבק בהסתה ויצירת תוכן עבור ישראל בשפה הערבית. מלבד דיווח על פוסטים מסיתים ברשתות החברתיות, הבנות כותבות תוכן ומייצרות אינפוגרפיקות בערבית בנושאים שונים, בהם החברה הישראלית, דו קיום וטכנולוגיות ישראליות, וכן תכנים מדיניים הנוגעים להסכמי אברהם, איראן, חמאס וחיזבאללה.
הבנות מנהלות גם את חשבון הטיקטוק הרשמי של ישראל בערבית, אשר זוכה ליותר משתי מיליון צפיות בחודש. בין הסרטונים הפופולריים ביותר שהפיקו, נמצאים סרטון שבו הן מספרות על חמש האוניברסיטאות המובילות בארץ, סרטון על יום הפלאפל הבינלאומי, סרטון על חטיפים ישראלים כמו במבה וביסלי, וסרטון עם שיעור בעברית.
למאר בת ה-18, אחת מבנות השירות שמתנדבות במרכז, אמרה: "אני ישראלית ודרוזית גאה, שצמחה מיישוב שמרני. אני דוגלת בשלום ובשוויון, ותפקידי להסביר ולהפיץ את האור הישראלי. היום, כל העבודה נעשית במדיה החברתית". למאר ציינה כי "ללא ספק, הדימוי של ישראל השתפר בקרב העולם הערבי כלל ואיחוד האמירויות בפרט, אבל הדרך עוד ארוכה".
בנוסף, הבנות השתתפו גם בכמה מהסרטונים של משרד החוץ, שבהם ישראלים בירכו את העולם הערבי לרגל הרמדאן. מנהלת הפרויקט, ראש ענף ערבית בחטיבה לדיפלומטיה דיגיטלית, ספיר לוי, סיפרה כי "אנחנו מאמינים שהן יהפכו לכוכבות בעולם הערבי, כבר עכשיו הן מהוות מכפיל כוח עבור ישראל ברשתות בערבית". חשבון הטיקטוק נפרץ מוקדם יותר השבוע על ידי האקרים פלסטינים, שמחקו ממנו עשרות סרטונים, בהם גם סרטונים של המתנדבות. למרות פניה של משרד החוץ, הסרטונים טרם שוחזרו על ידי החברה.
סגן שר החוץ עידן רול מסר: "מהמרכז בג'וליס יוצאת בשורה אדירה אל מיליוני אנשים בעולם הערבי. השפה הערבית, שפת האם של ארבע הבנות המיוחדות והמוכשרות האלו, היא הגשר של מדינת ישראל לעולם הערבי. בנות השירות, שמספרות על החיים בישראל מנקודת המבט האישית שלהן, הן הדרך הכי טובה לספר את הסיפור הישראלי ולהדהד אותו בעולם".