צוותי החירום בברזיל פועלים באזורים שהוצפו בשיטפונות קטלניים במדינת המחוז הדרומית ריו גרנדה דו סול, ומנסים לחלץ תושבים לכודים. לפחות 90 בני אדם נהרגו בשיטפונות, עוד 361 נפצעו. רבבות נאלצו לעזוב את בתיהם ומתקשים להשיג אוכל ואספקה חיונית אחרת.
בעיירה אלדורדו דו סול, במרחק 17 ק"מ מבירת מדינת המחוז פורטו אלגרה, תושבים רבים שנותרו ללא קורת גג נאלצו לישון בשולי הכבישים וסיפרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי הם רעבים. "אנחנו בלי אוכל כבר שלושה ימים, יש לנו רק את השמיכה הזאת", סיפר ריקרדו ג'וניור, צעיר שהתפנה מהאזור שהוצף. "אני נמצא עם אנשים שאני בכלל לא מכיר, אני לא יודע איפה המשפחה שלי".
עשרות בני אדם עדיין ממתינים לחילוץ, בסירה או במסוק, מבתים במוקדי ההצפות באלדורדו דו סול. צוותי החילוץ שטים בסירות באזורים שהוצפו ומחפשים ניצולים. לפי הרשויות בריו גרנדה דו סול, כרגע ידוע על 131 נעדרים ועל 155,000 תושבים שאיבדו את בתיהם.
בשבוע שעבר החלו לרדת גשמים עזים בריו גרנדה דו סול, המדינה הדרומית ביותר בברזיל. נהרות עלו על גדותיהם, הציפו יישובים והרסו כבישים וגשרים. הגשם אמור להיפסק מחר, ולהתחדש בסוף השבוע. מומחים מייחסים את כמות המשקעים החריגה לתופעה האקלימית "אל ניניו".
רחובות במרכז פורטו אלגרה, שבה חיים 1.3 מיליון תושבים, הוצפו אחרי שנהר גואייבה עלה על גדותיו. התושבים מתמודדים עם מחסור במוצרים במרכולים. תחנות דלק נסגרו, וחנויות הטילו הגבלות על מכירות המים המינרליים. העיר מחלקת מים במשאיות למקלטים ולבתי החולים.
השיטפונות גרמו לשיבושים באספקת המים והחשמל, ולפי הרשויות יותר מ-1.4 מיליון איש נפגעו מהשיבושים. כמעט חצי מיליון בני אדם נותרו ללא חשמל בפורטו אלגרה וביישובים הסמוכים. נמל התעופה של פורטו אלגרה, שחלק ממנו הוצף, ביטל את הטיסות מיום שישי.
נשיא ברזיל, לולה דה סילבה, אמר כי מימדי הנזק בריו גרנדה דו סול יתבררו רק כשמפלס המים ירד. הוא הבטיח להעניק סיוע פדרלי למדינת המחוז, שלפי הרשויות חוותה את האסון האקלימי הקשה ביותר בתולדותיה. "המדינה מתמודדת עם מצב שדומה למלחמה", אמר המושל של ריו גרנדה דו סול, אדוארדו לייטה. הוא הכריז על מצב חירום ב-397 מתוך 497 היישובים במדינה.