במשך חמש השנים האחרונות התייצבו מתנגדי ראש הממשלה בנימין נתניהו לפעולות מחאה מול מעונו הפרטי בקיסריה. תחילה על רקע המשך כהונתו כראש ממשלה במקביל לחקירות שהובילו לכתבי האישום נגדו בפרשות האלפים, אחר כך בעקבות קידום המהפכה המשפטית, וב-13 החודשים האחרונים בשל טבח 7 באוקטובר, המלחמה וחטיפת ישראלים לשבי חמאס בעזה. בתחילת השבוע הודיעו ראשי מחאת קיסריה על החלטתם להפסיק את ההפגנות מול בית נתניהו בעיר: "הגיע הזמן לעלות שלב".
יוני השנה: הפגנה מול מעון ראש הממשלה בקיסריה
(צילום: תמיר פסטרנק , מוקד קיסריה, BapD)

המוחים נגד נתניהו הגיעו לעיתים להפגין מול ביתו בקיסריה שלוש פעמים בשבוע. לצד המחאות הגדולות נגד ראש הממשלה בתל אביב ובירושלים, קיסריה הפכה למוקד עיקרי בהפגנות נגדו. גרעין המתנגדים לראש הממשלה התעמת לא פעם עם כוחות משטרה מתחנות מחוז חוף. העימותים שגלשו לעיתים לאלימות הובילו למעצרים ולתמונות קשות של פגיעה במפגינים.
קבוצת "החופשיים-מוקד קיסריה" החליטה להעביר בשלב זה את המחאה בכל מוצאי שבת למעונו הרשמי של נתניהו ברחוב עזה בירושלים. בקבוצה אומרים כי הליך השיפוצים בבית הפרטי בעקבות פיצוץ הכטב"ם ששוגר מלבנון בחודש שעבר היווה גורם מכריע בהחלטה לעזוב את קיסריה: "בני הזוג נתניהו לא יגיעו בקרוב לביתם בעיר, ולכן חשבנו לנכון להמשיך את המחאה מול הבית שבו הם ככל הנראה ישנים בירושלים. אנחנו מקווים שהאנשים יגיעו עימנו להפגנות הבאות".
1 צפייה בגלריה
מחאה למען החטופים מול בית רה"מ בקיסריה
מחאה למען החטופים מול בית רה"מ בקיסריה
מחאה מול בית ראש הממשלה בקיסריה
(צילום: גיל נחושתן)
ל-ynet נודע כי ההחלטה לנטוש את מוקד המאבק בקיסריה קשורה גם למיעוט המשתתפים במחאה בשבועות האחרונים. גורמים במחאה אף ציינו כי אין טעם להפגין מול נכס נדל"ן ריק. יחד עם זאת, הם הצהירו כי "ברגע שבני הזוג נתניהו ישובו לקיסריה - הם יפגשו אותנו שם". במשטרת מחוז חוף ודאי נושמים לרווחה אחרי שורה של עימותים קשים בשנים האחרונות, ולנוכח העובדה שהשוטרים באזור יוכלו להתפנות למשימות אחרות.
כבר בתחילת ההפגנות מול בית ראש הממשלה בקיסריה, התקבל הרושם שהעימותים בזירה זו הם הכי אלימים בהשוואה למוקדי מחאה אחרים ברחבי הארץ. בשנה האחרונה הצטרפו למוחים גם משפחות חטופים, ובקרב מארגני ההפגנות קשרו רבים בין בחירתו של רב-ניצב דני לוי לתפקיד מפכ"ל המשטרה לכך שהוא פיקד על הכוחות שהתעמתו עם המוחים בזמן שכיהן כמפקד מחוז חוף.
הפינוי בכוח של הרמטכ"ל לשעבר חלוץ
(צילום: בני משי)

העימותים עם השוטרים לוו באינספור תיעודים של פינוי בכוח ומעצרים. ב-22 בספטמבר תועד פינוי בכוח של הרמטכ"ל לשעבר רב-אלוף במיל' דן חלוץ, שנשכב על הקרקע. ד"ר יולנדה יבור, מרצה באקדמיה בנושאי האיסלאם שנמנית עם הבולטים במחאת קיסריה, נעצרה שבע פעמים במהלך ההפגנות מול בית ראש הממשלה.
האלימות בעימותים הובילה לעיתים גם לחקירות קציני משטרה. כך למשל נחקר באוגוסט במח"ש מפקד משטרת חדרה, סגן-ניצב עמית פולק, בחשד למעצר ללא סמכות של מפגינים ותוך שימוש באלימות. החקירה התבססה על שורת תלונות בנוגע לאלימות שוטרים נגד מפגינים. באחד המקרים הגיעו פולק ושוטריו לחניית בית פרטי בקיסריה שבה חנה טנק מקלקר שבנו אנשי קבוצת המחאה "לוחמי כיפור 73'". נוכחים במקום סיפרו אז כי פולק ושוטרים נוספים הטיחו את אחד המוחים לרצפה.