בית משפט השלום בתל אביב הרשיע הבוקר (יום שישי) את ענבל אור בכל סעיפי כתב האישום נגדה - ובהם ריבוי עבירות מע"מ, עבירות מס, אי-הגשת הצהרת הון ועבירה לפי חוק הגנת הצרכן. כמו כן, הורשעה אור בעבירות זיוף ועבירות מרמה בנסיבות מחמירות שבוצעו כלפי לקוחותיה וכלפי מנהל סניף בנק. ביום שלישי הבא ייערך שלב הטיעונים לעונש, ועד אז אור תשוחרר בערבות. במקביל הוצא נגדה צו איסור יציאה מהארץ.
לפני הדיון ובמהלכו התפרצה אור כמה פעמים בצעקות. "לפני חצי שנה החזרתי את תעודת האזרחות שלי למדינת ישראל, הייתי סבורה ובטוחה שברגע שאני לא יושבת תחת תאגיד שנקרא מדינת ישראל, שזה ארגון פשע, יקרה משהו אחר", אמרה אור לפני תחילת הדיון. על החלטתה לא להגיע לדיון שהיה אמור להיערך כבר אתמול, אמרה אור: "אני לא אזרחית יותר, שלא נטעה, אם הייתי אזרחית - הייתי מגיעה כי אין לי מה להסתיר".
השופטת דנה אמיר אמרה בדיון: "הנאשמת סירבה להיות מיוצגת על-ידי עורך דין ולשתף פעולה. על אף הזדמנויות שניתנו לה, הנאשמת סירבה להעיד, לא זימנה עדים ולא הגישה סיכומים. היא מפריעה לדיונים ומורחקת מהאולם. גם אם חשה הנאשמת תחושות תסכול, אין בכך להצדיק את התנהגותה במהלך המשפט. מצאתי כי החברות שהיו בשליטתה בקבוצות רכישה ביצעו עבירות מס בכוונה להתחמק מתשלום מס בגין עסקות של 80 מיליון שקל. אני מרשיעה את הנאשמת בכל הסעיפים".
עו"ד רותם סרי, שמונה לייצג את אור מטעם הסנגוריה הציבורית, אמר: "מוניתי לייצג את ענבל, ניסיתי לאתר את הנאשמת אתמול וזה לא צלח. היום דיברנו, וענבל מבקשת שלא להיות מיוצגת שוב אלא לייצג את עצמה ורצונה הוא כבודה". אור המשיכה לצרוח: "אני מבקשת לשחרר אותי לילדים שלי, אני שמונה שנים בזה ולא ראיתי את הבן שלי מגיל שלושה חודשים. אני רצחתי? אני גנבתי? המדינה נאשמת, תורידו את המסכות כבר".
השופטת אמיר פנתה לאור: "יש טיעונים לעונש בשבוע הבא, צריך לדעת איך לעשות את זה, ואני שואלת אותך האם תסכימי להתכונן לזה שיהיה לך ייצוג של סנגור ציבורי כדי לקבל החלטה נכונה? אני אומרת את זה לטובתך". אור: "לא מעוניינת בייצוג. יש לי חתונה של בן משפחה בבאר שבע ביום ראשון, אז אתייצב למשפט שוב אחרי האירוע".
"הצגת מצגים כוזבים"
המעשים שמיוחסים לאור התרחשו בין השנים 2016-2008, אז הייתה יזמית נדל"ן וארגנה קבוצות רוכשים באמצעות חברות בשליטתה. בין השאר, אור הורשעה גם במרמה כלפי לקוחות בפרויקט צ'לנוב, אחד הפרויקטים שבהם ארגנה קבוצת רכישה. "אור ביקשה מהלקוחות להעביר כספים לצורך רכישת הקרקע שעליה יקום הפרויקט לחשבון חברה בשליטתה תוך הצגת מצגים כוזבים שונים וללא יידוע הנאמן", נקבע.
בנוסף, קבע בית המשפט כי אור זייפה מסמך בנקאי שהראה לכאורה יתרה של עשרות מיליוני שקלים בחשבונה הפרטי והציגה את המסמך המזויף בפני מנהל סניף בבנק מזרחי - על מנת לשכנעו לכבד שיקים שמסרה חברה בשליטתה, למרות חריגה ממסגרת האשראי בחשבון החברה.
בית המשפט קבע גם כי אור לא הוציאה חשבוניות ולא דיווחה למנהל מע"מ על חלק מהעסקאות שביצעה בשמונה פרויקטים למגורים. בנוסף קבע בית המשפט כי אור לא הוציאה חשבוניות ולא דיווחה למנהל המכס והמע"מ על עסקאות שביצעה כעוסקת עצמאית בתחום הנדל"ן, עת נרשמו על שמה זכויות בפרויקטים למגורים ששיווקה.
בנוסף, הורשעה אור בעבירות על-פי חוק המע"מ ופקודת מס הכנסה בגין רכישות פרטיות של מוצרים לצרכיה הפרטיים כמו ביגוד, תיקים, תכשיטים ועוד, בסכום של כ-900 אלף שקלים. אור רשמה את ההוצאות באופן כוזב בספרי חברה שבשליטתה לצורכי התחמקות ממס. בנוסף, הורשעה אור בכך שחברה בשליטתה מימנה עבורה דירה בסכום 2.7 מיליון שקלים והיא לא דיווחה על הכנסה מדיבידנד.
עוד קבע בית המשפט כי אור ביצעה הפרה של אי-פיקוח לגבי הטעיה בפרסום לפי חוק הגנת הצרכן בכך שהציגה מצג לפיו הדירות נמכרות מקבלן.
בפרקליטות ציינו כי "מתחילת ההליך בבית המשפט אור לא לקחה לעצמה ייצוג משפטי, בכלל זה סירבה לייצוג של סנגוריה ציבורית, ופעלה לייצג את עצמה; זאת לעיתים תוך הפרעה לניהולם התקין של דיונים או היעדרות מהם. הפרקליטות סמכה ידיה בעניין זה על החלטות רבות ומנומקות של בית המשפט לאורך ההליך, הנוגעות להיבטים של היעדר הייצוג ושמיעת דיונים בהיעדרה של הנאשמת. בפסק הדין התייחס בית המשפט לעניין זה ואמר כי התרשם כי התנהלותה של אור הייתה מניפולטיבית".
במהלך הדיון בבית המשפט טענה אור כי לא כיבדה את ההליך ולא הגיעה לדיון אתמול לפני שנעצרה בבאר שבע, כי מדינת ישראל היא "מדינה של פושעים", וטענה גם שוויתרה על האזרחות שלה מאותה סיבה.