הממשלה תאשר מחר (יום ראשון) בישיבתה השבועית את אימוץ המלצות הוועדה הציבורית למתן סיוע לנפגעי אירועי טבח 7 באוקטובר. לצורך כך יוקצו 255 מיליון שקל השנה ו-745 מיליון בשנה הבאה. הסיוע יוענקו לאנשים שנכחו ב-7 באוקטובר ביישוב שהייתה בו פגיעה משמעותית באותו יום, לתושבי אותם יישובים ולמשתתפי מסיבת הנובה.
1 צפייה בגלריה
הנזק לבתים בקיבות בארי
הנזק לבתים בקיבות בארי
ההרס בקיבוץ בארי
(צילום: REUTERS/Ronen Zvulun)
זכאותו של אדם במסגרת תבחין זה נקבעת לפי הציון המשוקלל שנקבע ליישוב שבו מקבל הסיוע מתגורר, או שבו נכח ביום הטבח, וכן לפי הציון שניתן למסיבות, ככל שהשתתף באחת מהן. הציון המשוקלל של יישוב ושל המסיבות נקבע בהתאם לקריטריונים, שכל אחד מהם נמצא על הטווח שבין 0 עד 3.
אדם שלא הוכר כנפגע פעולת איבה בשל אירועי 7 באוקטובר, בהתאם להוראות חוק נפגעי פעולות איבה, יהיה זכאי לקבל את הסיוע הקבוע בדרגה 1. כמו כן, אדם המתגורר ביישוב בעל פגיעה משמעותית, שב-7 באוקטובר נכח ביישוב אחר שהוכר כיישוב בעל פגיעה משמעותית, יהיה זכאי לקבל את הסיוע בהתאם לציון המשוקלל שניתן ליישוב שבו שהה. בנוסף, במקרה שבו אדם השתתף במסיבת הנובה וכן נכח ביישוב בעל פגיעה משמעותית, יקבל סיוע בהתאם לציון שניתן למסיבה.
לפני כחודש וחצי הוועדה הציבורית שהוקמה במשרד האוצר לבחינת מתן סיוע לנפגעים מהאירועים שהתרחשו ב-7/10 המליצה להעמיד לרשות נפגעים ברמות שונות סכומי כסף של עד 30 אלף שקל. הוועדה פעלה במסגרת המנדט והתקציב שניתן לה בסכום של מיליארד שקלים, מתוך ידיעה כי אין בכך כדי להביא למזור מלא לנפגעים.
הילה אביר, נציגת המשפחות השכולות, אמרה אז כי "יו"ר הוועדה שכתב את הדוח מבין שהוא נותן למשפחות מענה חלקי בלבד. המסקנות הן לעג לרש. צריך להתייחס אלינו, ולהכיר בבני משפחות נרצחי 7/10 כנפגעים בעצמם. אנו משפחות שכולות בטראומה שדורשות חקיקה ייעודית ומהירה. חייבים להקים מהר ככל הניתן את הגוף המתכלל שיטפל במשפחות הנרצחים והנפגעים".
תמר תשובה, הוסיפה: "המשפחות קורסות מבחינה כלכלית. הפיצוי שניתן לא מספיק בשביל כלום. המדינה מעניקה כספים למשפחות המפונות ולמשפחות של המפונים, אבל אין שום סיועי למשפחות של הנרצחים. אנחנו מגיעים לכנסת כבר עשרה חודשים ושומעים כל הזמן את אותן תשובות".