אירוע חריג בהלווייתה של מרים נאור: פעיל הליכוד איציק זרקא חיכה אתמול (שלישי) לנשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, מחוץ לבית העלמין סנהדריה בירושלים, שם הובאה למנוחות נשיאת בית המשפט העליון לשעבר מרים נאור - ואיים עליה, תוך כדי שהוא מצלם אותה בטלפון הנייד שלו.
"שבורא עולם יחזיר אותה בתשובה", אמר זרקא לחיות, תוך כדי שהוא צילם אותה והתקרב אליה. "רגע אני בא אלייך. אני רק רוצה להגיד לך הנשיאה, שהנה אנחנו ראינו על החברה שלך הטובה - שהכל הבל הבלים". זרקא הוסיף: "אני מבקש ממך בטוב, אישיות בכירה בבית משפט העליון, להוריד קצת הילוך, לקרב את כולם. שבעזרת השם תהיה אהבת חינם, את יודעת על מה אני מדבר. שאף אחד לא יבוא אלייך. תמשיכי את המלאכה שלך בצורה הכי יפה, את יודעת על מה אני מדבר".
זרקא ידוע כפעיל ותיק של הליכוד ותומך נלהב של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו. ב-16 בנובמבר הוא אמר ל-ynet, בזמן שהפגין מחוץ לבית המשפט המחוזי בירושלים ביחד עם עשרות בני אדם נוספים לפני דיון במשפטו של יו"ר האופוזיציה: "באנו לפה לחזק אדם חף מפשע. ואני פונה אליך ניר חפץ, אני מכיר אותך הרבה זמן - איך היה לך האומץ לעלות, להזיק לבן אדם כזה? כל התיקים גם ככה מתפוררים, גם התיק הזה בעזרת השם ואנחנו אופטימיים".
זרקא גם הוביל את ההפגנות שנערכו מול ביתו של ראש הממשלה נפתלי בנט ברעננה, וב-29 ביוני הוא אמר כי "לא יכול להיות שמותר להפגין בבלפור ובקיסריה - וברעננה אסור. החלטת המשטרה לא מקובלת עלינו. עושים לנו איפה ואיפה. "אנחנו לא אלימים, ההיפך. אלה התושבים בשכונה שפועלים נגדנו באלימות פיזית ומילולית. למה מה שמותר לשמאל בהפגנות אסור לימין? הם מקללים אותי אז אני אקלל חזרה, אם יתקפו אותי - אתגונן".
אסתר חיות עבדה 12 שנים כעורכת דין, מונתה ב-1990 לשופטת בבית משפט השלום והתקדמה בהדרגה במערכת בתי המשפט. ב-2003 היא מונתה לשופטת בבית המשפט העליון, וב-2017 התמנתה לנשיאה.
זו לא הפעם הראשונה שבה שופטי בית המשפט העליון מקבלים איומים. ביוני 2020 משמר בתי המשפט הודיע כי הגיש תלונה במשטרה בעקבות מכתב איומים שנשלח לשופטת בית המשפט העליון ענת ברון. לא נמסר מה תוכן האיום, אך בהודעה ממשמר בתי המשפט נמסר כי "העניין מצוי בחקירה ומשכך לא נוכל להוסיף בעת הזו". משטרת מרחב ירקון פתחה בחקירה, וציינה כי המכתב נמצא בתיבת הדואר בבית השופטת.
"מכתב האיום שנשלח אל שופטת בית המשפט העליון ענת ברון, על תוכנו השפל, הוא תוצאה ישירה של הסתה מתמשכת ושלוחת רסן נגד הרשות השופטת ושופטיה", נמסר מטעם הרשות. "ניסיונות להלך אימים על שופטי ישראל לא ירתיעו אותם והם ימשיכו לבצע את מלאכתם ללא מורא".
בספטמבר 2000 המשטרה הגבירה את האבטחה על נשיא בית המשפט העליון דאז אהרן ברק, עקב איומים שקיבל על חייו. האיומים התקבלו ממקורות שונים בלתי מזוהים, בשיחות טלפון ובמכתבים. אחת ההערכות המרכזיות הייתה כי קבוצת חרדים קיצוניים עמדו מאחורי האיומים, עקב החלטות שקיבל בזמנו, כמו אי עריכת דיון חוזר לשר לשעבר אריה דרעי וקידומו של השופט עודד אליגון.