טקסי האבל על מותה של המלכה אליזבת השנייה נמשכים גם היום (ב'), ובתהלוכה שבה יועבר ארונה לקתדרלה בעיר הבירה הסקוטית אדינבורו צפוי לצעוד אחר הצהריים גם בנה המלך צ'רלס השלישי. לפני כן הגיע לראשונה כמלך לארמון ווסטמינסטר בלונדון, מקום מושבו של הפרלמנט הבריטי, וכשלצדו המלכה-הרעיה קמילה נאם שם בפני מאות חברי בית הנבחרים ובית הלורדים. בנאומו אמר צ'רלס כי הוא חש את כובד משקלה של ההיסטוריה, "שסובבת את כולנו" לדבריו, והדגיש כי הפרלמנט הוא "הליבה החיה והנושמת" של הדמוקרטיה הבריטית. הוא הבטיח כי יצעד בדרכה של אמו וישמור על "הערכים המקודשים של הממשל החוקתי" בממלכה – שבו למלך יש תפקיד סמלי בלבד.
במקביל, מתפרסמים כעת פרטים חדשים על ההכנות להלוויה הענקית שתיערך לאליזבת בלונדון בעוד שבוע בדיוק, ב-19 בספטמבר, ובה צפויים להשתתף נשיאים, ראשי ממשלות ומלכים מרחבי העולם. אתר "פוליטיקו" דיווח אמש כי ראשי המדינות הללו יידרשו בשל העומס האדיר הצפוי להגיע לטקס בהסעות אוטובוסים, ולא במכוניות פרטיות.
לפי הדיווח של "פוליטיקו", שפורסם בהמשך גם ב"גרדיאן", ההנחיות של הרשויות הבריטיות אוסרות על ראשי המדינות להגיע ללונדון בראש משלחות של בכירים נוספים, והם נדרשים להגיע רק בליווי בן או בת זוגם. בשל העומס האדיר הצפוי לקראת ההלוויה הם נתבקשו להגיע ללונדון בטיסות אזרחיות. מטוסים פרטיים לא יורשו לנחות בנמל התעופה הית'רו, ויידרשו לנחות בנמלי תעופה אחרים באזור הבירה. המנהיגים לא יורשו גם לעשות שימוש במסוקים.
את תשומת הלב המרכזית תפסה בדיווחים הללו הדרישה שראשי המדינות ייסעו יחדיו להלוויה באוטובוסים. במסמך הפנימי שנשלח לנציגויות דיפלומטיות שונות ואשר נחשף אמש על ידי "פוליטיקו", הודגש כי האוטובוסים ייסעו בצירים מאובטחים, אבל ההנחיה עדיין עשויה לעורר אי-נחת רב בקרב מערך ההבטחה של אותם בכירים – במיוחד במקרה של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, שכבר אישר את הגעתו להלוויה. "אתם יכולים לדמיין את ביידן נוסע באוטובוס?", תהה שגריר זר בלונדון בפני "פוליטיקו". במסמך צוין גם כי ראשי מדינות לא יורשו לתת הצהרות לתקשורת לקראת הטקס, ולא יעמדו לרשותם עמדות איפור לשם כך. בערב שלפני ההלוויה המלך צ'רלס יערוך להם קבלת פנים בארמון בקינגהאם.
ההלוויה תיערך ביום שני הבא – שיוכרז כיום חופש לאומי – במנזר ווסטמינסטר בלונדון, מבנה מפואר ועתיק יומין שנבנה לפני יותר מאלף שנה ואשר יכול להכיל עד כ-2,000 אורחים. בתקשורת הבריטית מציינים כי אף שהמנזר שימש להכתרתם של כל מלכי בריטניה מאז וויליאם הראשון ב-1066, כבר יותר מ-250 שנה שלא נערכה בו הלוויה למונרך כלשהו. אלו נערכו מאז המאה ה-18 בטירת ווינדזור ששוכנת כ-30 ק"מ מערבית ללונדון – ושם תיקבר בסופו של הדבר המלכה – אבל לפי ה"טיימס" הלונדוני היא העדיפה לחרוג מהמסורת הזו וביקשה שהלווייתה תיערך באתר נגיש ופומבי יותר.
כעת שוהה ארונה של המלכה בארמון הולירודהאוס שבאדינבורו, בירת סקוטלנד, אליו הועבר אמש מטירת בלמורל – שם מתה המלכה ביום חמישי – אחרי מסע בן 6 שעות בעשרות יישובים וכפרים בסקוטלנד, כשרבבות תושבים עומדים בצדי הדרכים. אחר הצהריים יועבר הארון מהטירה הזו אל עבר קתדרלת סיינט ג'יילס באדינבורו, שם יוצב במשך 24 שעות כדי לאפשר לציבור הסקוטי לחלוף על פניו.
מהארמון אל הקתדרלה יועבר הארון בתהלוכה שבה יצעדו המלך עצמו ורעייתו קמילה. אל סקוטלנד המריא המלך צ'רלס במטוסו, מיד אחרי המפגש שערך עם המחוקקים בפרלמנט בלונדון. ארונה של המלכה יוטס ללונדון ביום שלישי, ויועבר תחילה לארמון בקינגהאם. ביום רביעי, בתהלוכה נוספת, יועבר הארון מהארמון הזה אל עבר אותו אולם שבו נאם בצהריים צ'רלס, בארמון ווסמינסטר בפרלמנט הבריטי. במשך ארבעה ימים יוצב שם על גבי במה מוגבהת, על מנת לאפשר להמוני בריטים לחלוף גם הם על פניו, כפי שייעשה בסקוטלנד, ולחלוק כבוד למי ששירתה כמלכתם במשך 70 שנה. לפי ההערכות מאות אלפים יבקשו לעשות זאת.
הבוקר הודיע משרד התרבות הבריטי כי הגישה לארון תהיה אפשרית 24 שעות ביממה, החל מיום רביעי בשעה 5 בערב (שעון מקומי) ועד יום שני בשעה 6:30 בבוקר. הרשויות הזהירו את אלו שיבקשו לחלוף על פני הארון כי צפויים תורי ענק, וכי ההמתנה צפויה להימשך שעות ארוכות ואולי אף לילה שלם. "התקהלויות גדולות צפויות, ואנשים מתבקשים להיערך מראש לזמני המתנה ארוכים", מסרו הרשויות – וציינו כי ייערכו באזור בדיקות אבטחה קפדניות, כמו אלו שנערכות לנוסעים בשדות תעופה. ביום שני יועבר הארון בתהלוכה נוספת מארמון ווסטמינסטר אל מנזר ווסטמינסטר הסמוך, שם כאמור תיערך ההלוויה.