ועדת האתיקה של מחוז ירושלים הגיעה היום (ג') להסדר טיעון עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה בעניין הרשעתו בעבירה של כניסה ויציאה מישראל שלא כחוק בפרשת "מעברי הגבול". לפי ההסדר, נוה יודה בעבירה ויושעה בפועל לחודשיים מעבודתו כעורך דין, וייקנס בסך של 5,000 שקלים.
מאי 2023: דבריו של אפי נוה בפסק דין על ערעור ההכרעה בפרשה
(צילום: נדב אבס)

1 צפייה בגלריה
אפי נוה ובת זוגו בבית המשפט
אפי נוה ובת זוגו בבית המשפט
אפי נוה ורעייתו בבית המשפט
(צילום: מוטי קמחי)
בית הדין המשמעתי אישר את עסקת הטיעון, בעקבות הרשעתו הסופית של נוה בתיק הפלילי בפרשה. לאחר הקביעה, נוה אמר כי "אני מכבד את החלטת בית הדין ושמח להניח את הפרשה העגומה הזו מאחוריי".
בחודש מאי, נזכיר, בית המשפט העליון דחה את בקשת נוה ורעייתו בר נוה כץ לערער על הרשעתם בקבלת דבר במרמה בפרשה, ובכך הפכה ההרשעה הפלילית של נוה לחלוטה וסופית.
נוה ורעייתו (אז בת זוגו) עוכבו ב-2018 בנתב"ג אחרי שניגשו לעמדות הממוכנות באולם ביקורת הגבולות. נוה הזדהה בעמדה והונפק עבורו פתק "גייט פאס". רעייתו לא הזדהתה בשום שלב, עברה את השערים באמצעות ה"גייט פאס" שהונפק לנוה, והוא נצמד לגבם של אחרים כדי לעבור את השער ללא הפתק. בעקבות כך נפתחה החקירה פלילית והוגש נגד הזוג כתב אישום.
בהרשעתם ב-2022 בבית משפט השלום בראשון לציון, נקבע כי השניים ביקשו לפעול להסתרת שהותם המשותפת המתוכננת מחוץ לארץ, כדי להשיג לעצמם תועלת בקשר לסכסוך גירושים שבו היה מצוי נוה עם אשתו לשעבר. לשם כך, בתיאום מראש, החליטו השניים לפעול יחד במרמה לצורך יציאת וכניסת בת הזוג מגבולות ישראל, מבלי שמעבריה יתועדו באופן רשמי - באופן שתשוקף רק שהיית נוה בחוץ לארץ.
בית המשפט גזר אז על נוה ורעייתו חודשיים מאסר על-תנאי וקנס של 2,000 שקלים. בית המשפט המחוזי בלוד דחה את ערעורו של נוה על העונש, ובשל כך פנה לעליון בבקשה לערער על הרשעתו בקבלת דבר במרמה ולביטול הרשעתו (מהלך שאפשרי במקרים מסוימים בעבירות שאינן חמורות).
בני הזוג טענו בין היתר באמצעות סנגורם עו"ד בעז בן צור כי בבסיס ההחלטה בהליך נגדם ניתן "משקל משמעותי, ואף מכריע, למעמדו הציבורי של מר נוה - המהווה שיקול זר, ואשר הכרה בו משמעה החמרה עם אנשי ציבור, רק בשל היותם כאלה, אפילו כאשר העבירה אינה קשורה לתפקידם הציבורי".
בן צור הוסיף כי הרשעה פלילית "היא בעלת השלכות קשות ומיידיות על עורכי דין, בשונה מבעלי מקצועות אחרים הדורשים רישוי". הסנגור ציין עוד כי "הרשעת המבקשים בעבירה של קבלת דבר במרמה, שהיא עבירה חמורה ובעלת השלכות שליליות קשות, אינה הולמת את נסיבותיהם הצנועות של המעשים, וסותרת עקרונות של צדק והגינות משפטית".