כמעט שבועיים אחרי שהתלוננה כי סגן ראש הממשלה לשעבר כפה עליה יחסי מין, סין ממשיכה גם היום (ג') לשתוק בנוגע לגורלה של הטניסאית פנג שואיי, שקולה לא נשמעה מאז הפוסט שפרסמה ושבו חשפה את התקיפה. תלונתה של הטניסאית הייתה הפעם הראשונה שבה תנועת MeToo העולמית מגיעה אל צמרת מפלגת השלטון הקומוניסטית של סין.
ההתאחדות העולמית של טניס הנשים (WTA) קראה שלשום לפתוח בחקירה מלאה, שקופה, הוגנת – ונטולת צנזורה בפרשה. גם טניסאים בכירים בעבר ובהווה, בהם המדורג מספר אחת בעולם נובאק ג'וקוביץ', הביעו דאגה לביטחונה של פנג שואיי. אתמול נשאל דובר משרד החוץ בבייג'ינג על התהיות הגוברות בנוגע לגורלה של הטניסאית, והוא השיב רק: "לא שמעתי על הנושא שהעליתם. זו לא סוגיה דיפלומטית".
פנג בת ה-35 היא אחת מכוכבי הספורט הגדולים ביותר של סין: בשנת 2014 העפילה למקום הראשון בדירוג הזוגות העולמי – הטניסאית הסינית הראשונה לעשות זאת – אחרי שזכתה בטורניר הזוגות בווימבלדון ובטורניר הזוגות באליפות צרפת הפתוחה. ז'נג גאולי בן ה-75, שאותו האשימה פנג בתקיפה, כיהן בשורה של תפקידים בכירים במפלגה הקומוניסטית, ובין השאר שימש כסגן ראש הממשלה בשנים 2018-2013.
את ההאשמה נגד ז'נג פרסמה פנג בעמוד שלה ברשת "ווייבו", המקבילה הסינית לטוויטר, ב-4 בנובמבר. היא כתבה כי לפני שנים אחדות אילץ אותה ז'נג לקיים איתו יחסי מין, וציינה כי אחר כך ניהלה איתו מערכת יחסים לא-רציפה במשך כמה שנים, מערכת יחסים שלדבריה הייתה בהסכמה. הפוסט שכתבה פנג נמחק בתוך 30 דקות – ומאז קולה לא נשמע. ניכר כי הצנזורה הסינית מיהרה למחוק כל זכר שלו באינטרנט המקומי: כעת מי שמחפש באינטרנט הסיני את שמותיהם של פנג ושל סגן ראש הממשלה לשעבר לא מקבל שום תוצאה. גם חיפוש העמוד שלה ברשת "ווייבו" אינו מניב תוצאות, אם כי העמוד עדיין זמין למי שנכנס אליו בקישור אינטרנטי ישיר.
בהודעה שפרסם אתמול יו"ר התאחדות טניס הנשים העולמית סטיב סימון נכתב כי הפרשה האופפת את פנג מדאיגה מאוד, והוא קרא להתייחס "ברצינות המרבית" לטענותיה של הטניסאית. "העדיפות העליונה והבלתי-מתפשרת שלנו ניתנת לבריאותן וביטחונן של השחקניות שלנו. אנחנו משמיעים את קולנו כדי שאפשר יהיה לעשות צדק", מסר. ל"ניו יורק טיימס" אמר סימון: "קיבלנו מכמה מקורות, בהם התאחדות הטניס הסינית, אישור שהיא בטוחה ושלא נשקף לה איום פיזי".
טניסאי-העל ג'וקוביץ' אמר אתמול בתום משחק שבו השתתף כי המצב שבו נתונה פנג נורא: "בכנות, מזעזע שהיא נעדרת. זה עוד יותר מזעזע בהתחשב בכך שמדובר באדם שראיתי בסבב הטניס העולמי לא מעט פעמים בשנים עברו. אין עוד הרבה מה לומר על זה חוץ מלקוות שהיא בסדר. אני מתאר לעצמי איך מרגישה משפחתה".
טניסאית העבר האמריקנית כריס אוורט, שזכתה ב-18 תוארי גרנד סלאם, הפכה השבוע לדמות הבכירה ביותר בטניס הנשים שמביעה דאגה לשלומה של פנג באמצעות ההשטאג #WhereIsPengShuai ("איפה פנג שואיי?"). בציוץ שפרסמה כינתה את היעלמותה "דבר מטריד מאוד": "אני מכירה את פנג מאז שהיא הייתה בת 14. כולנו צריכים לדאוג. זה רציני. איפה היא? האם היא בטוחה? נשמח לקבל כל מידע", כתבה.
סין היא מדינה שבה מתקיימת צנזורה הדוקה, ומאז עלייתה של תנועת MeToo בשנת 2018 מעטות הן תלונות התקיפה המינית שפורסמו בה בציבור. בראשית ימיה של התנועה זכתה להד ציבורי ההאשמה של סטודנטית במכללה בבייג'ינג שלפיה מרצה בכיר שאצלו למדה תקף אותה מינית. אחר כך נשמעו תלונות דומות בארגונים לא-ממשלתיים, בכלי תקשורת ובענפים אחרים, אבל עם הזמן הן דעכו.