התקשורת בארה"ב דיווחה הבוקר (יום א') כי יותר מ-120,000 בתי אב עדיין מנותקים מחשמל בעקבות סופה נדירה שהכתה בסוף השבוע בחלקים נרחבים בקליפורניה, בעיקר בדרומה, ובמה שתואר כאירוע של פעם בדור אף הביאה עמה שלגים לאזור שמסביב ללוס אנג'לס. היא הביאה גם גשמים כבדים שחוללו הצפות, ועצים רבים קרסו בעקבות הרוחות העזות.
הסופה, שתוארה על ידי שירות המזג הלאומי בארה"ב כאחת החזקות ביותר שפקדה את דרום-מערב קליפורניה, הגיעה לאזור כבר ביום חמישי, והרשויות בלוס אנג'לס – הידועה במזג אוויר נוח ובימים שטופי השמש שלה – פרסמו אזהרה מפני סופת שלגים, ראשונה מסוגה מאז 1989. ביום שישי הסופה התחזקה, והצפי לשלג התממש: אזורים בגובה של עד 300 מטר מעל לפני הים התכסו בלבן, בכללם כמה פרברים מסביב ללוס אנג'לס, בהם סנטה קלריטה שמצפון לעיר. רבים גם הופתעו מפתיתי שלג שכיסו את שלט הוליווד, אחד מסמלי לוס אנג'לס המוצב סמוך לפסגת הר לי. בהרים עצמם ירדו שלגים כבדים, וכמות עצומה של 205 סנטימטרים נרשמה בתוך ימים אחדים באתר נופש וסקי פופולרי בהרי סן גבריאל שמצפון-מזרח ללוס אנג'לס.
השלג הכבד באזורי ההרים בלוס אנג'לס הביא גם לחסימה של כביש 5, ציר תנועה מרכזי לאורכו של החוף המערבי בארה"ב. גם גשמים כבדים ירדו כאמור, במדינה בארה"ב שמתמודדת כבר שנים עם בצורת קשה, אבל מוקדם יותר החורף ספגה סופה נוספת שהביאה להצפות קשות. הפעם לא נרשמו הצפות בהיקף דומה, אבל כוחות הכיבוי חילצו בעזרת מסוק ארבעה דרי רחוב שמצאו עצמם לכודים במאגר מים שהוצף. שניים מהם פונו לבית החולים בשל היפותרמיה.
נהר לוס אנג'לס, שלאורך רוב השנה הזרימה בו חלשה ביותר ולעתים הוא אף מתייבש לחלוטין, זורם כעת בשצף אדיר. צפונית ללוס אנג'לס, נהר סנטה קלרה שוצף גם הוא, וכשעלה על גדותיו סחף עמו שלושה קרוואנים במגרש של בתים ניידים. אחד מהם תועד נופל למים כאשר הגדה קרסה. איש לא נפגע שם. גם ברקים רבים הכו באזור, והרשויות סגרו אתמול לכמה שעות את כל החופים במחוז לוס אנג'לס בשל החשש שיפגעו ברוחצים.
מקורה של הסופה החריגה היא מערכת של לחץ נמוך מהאזור הארקטי, ובשירות המטארולוגי של לוס אנג'לס מסרו כי היא הביאה עמה כמויות "היסטוריות" של גשם ושלג בתוך ימים אחדים. "זו הייתה אחת הסופות המרשימות ביותר בשנים האחרונות בדרום קליפורניה", אמר ל"לוס אנג'לס טיימס" החזאי המקומי ריץ' תומפסון. "זו סופה שלא ראינו הרבה כמותה במהלך הקריירה שלנו".
למרות העוצמה החריגה של הסופה, ישנם חזאים הסבורים שהעובדה שהשלג לא ירד באזורים נמוכים יותר, כמו העיר לוס אנג'לס עצמה, מעידה אולי על ההשפעות של תופעת ההתחממות הגלובלית. דניאל סוויין, מטאורולוג וחוקר אקלים מאוניברסיטת UCLA, אמר לסוכנות הידיעות AFP שאף שמדובר באירוע מזג אוויר חריג, קליפורניה כבר ידעה בעבר אירועים שכאלו – כמו בשנות ה-40 של המאה הקודמת – ואז לדבריו הסופות הביאו לשלג כבד גם באזורים נמוכים יותר. לדבריו כעת הסיכוי לאירוע נדיר של שלג בעיר לוס אנג'לס פוחת עוד יותר: "העובדה שהאקלים התחמם בכמה מעלות בקליפורניה מקטינה את הסיכוי לאירועי שלג באזורים נמוכים".
הסופה נחלשה אתמול בדרום קליפורניה, אבל החזאים צופים סופה חדשה שתכה במדינה כבר היום. בעמק סקרמנטו צפויות רוחות במהירות של עד 80 קמ"ש, ומחשש לגשמים ושלגים שיהפכו את הנסיעה על הכבישים למסוכנת נקראו תושבי בירת קליפורניה להימנע מנסיעות שאינן חיוניות עד יום רביעי הקרוב. בהרי סיירה נבדה צפויות רוחות במהירות של יותר מ-110 קמ"ש. באורגון, שכנתה של קליפורניה מצפון, הכריז אחד המחוזות על מצב חירום ליתר ביטחון, באופן שיאפשר הקצאת משאבים במהירות רבה יותר אם יהיה בכך צורך. הפארק הלאומי יוסמיטי נסגר גם הוא עד יום רביעי בשל תנאי מזג האוויר.
בסופה עצמה בקליפורניה לא דווח על הרוגים, אבל סופות נוספות הכו בימים האחרונים באזורים אחרים במרכז ובצפון בארה"ב – ובהן נרשמו עד כה לפחות שלושה מקרי מוות: במישיגן נהרג כבאי שהתחשמל מקו מתח גבוה שנפל, במינסוטה נהרג הולך רגל מפגיעת מפלסת שלג ובפורטלנד שבאורגון נהרג אדם מהיפותרמיה. במישיגן המונים נותקו מזרם החשמל, וחלקם מנותקים כבר יותר מיומיים. נכון לשבת בצהריים (שעון מקומי), יותר מ-350,000 לקוחות עדיין מנותקים מחשמל במישיגן.