משטרת הודו עצרה בימים האחרונים לפחות ארבעה מוסלמים הודים – והגישה כתבי אישום נגד כמה נוספים – בגין השמעת קריאות עידוד לנבחרת הקריקט של פקיסטן, יריבתה הגדולה של הודו, במהלך משחקה ביום ראשון נגד הנבחרת הלאומית ההודית. במשחק, שנערך במסגרת גביע העולם בקריקט 20-20, ניצחה פקיסטן, ובצד ההודי של חבל קשמיר, שרבים מתושביו מוסלמים, יצאו מאות לחגוג את הניצחון הפקיסטני, בין השאר בקריאות "תחי פקיסטן".
מאז הניצחון הפקיסטני ביום ראשון מגיעים עוד ועוד דיווחים על צעדי ענישה של השלטונות ושל מוסדות רשמיים בהודו נגד מוסלמים אזרחי הודו התומכים בנבחרת הפקיסטנית. היום דווח כי בעיר אגרה שבמדינת המחוז ההודית אוטר פרדש נעצרו אמש שלושה סטודנטים משום שפרסמו ברשת קריאות נגד הודו ובעד פקיסטן, וכעת הם נאשמים ב"קידום איבה וטרור-סייבר". השלושה נעצרו בעקבות תלונה מצד חברים במפלגת השלטון BJP של ראש הממשלה נרנדרה מודי, מפלגה שמתנגדיה מאשימים אותה כי היא מפלגה לאומנית הפוגעת בזכויות מיעוטים. שלושת הסטודנטים גם הושעו על-ידי המכללה שבה הם לומדים. השלטונות באוטר פרדש הזהירו היום כי מי שיעשו מעשים דומים לאלה שביצעו הסטודנטים עלולים לעמוד לדין בגין המרדה, עבירה הנושאת עונש פוטנציאלי של מאסר עולם.
מעצר אחר בהודו נרשם ברג'סטן, שם מורה בבית ספר יסודי נעצרה משום שפרסמה פוסט שבו חגגה את ניצחון פקיסטן. בפונג'ב דווח על התקפות נגד סטודנטים שהריעו לניצחון הפקיסטני, ובצד ההודי של חבל קשמיר, הנתון במחלוקת טריטוריאלית בין הודו לפקיסטן, הוגשו נגד סטודנטים שעודדו את פקיסטן במהלך המשחק כתבי אישום הנשענים על חוק דרקוני למלחמה בטרור.
חבל קשמיר, נזכיר, מחולק לאזור בשליטת הודו ואזור בשליטת פקיסטן, אבל שתי המדינות טוענות כל אחת לבעלות על החבל כולו. מאז שנת 1989 נלחמים מורדים בחלק ההודי נגד הכוחות ההודיים. רוב תושבי קשמיר תומכים בדרישתם של המורדים שהחבל יאוחד כולו תחת שליטה פקיסטנית או יהפוך למדינה עצמאית. מאז תחילת העימותים בין הצדדים בקשמיר נהרגו בחבל כ-70 אלף איש.
בארבע השנים האחרונות פרצו שוב ושוב קרבות ירי בין חיילים מהודו ופקיסטן לאורך הגבול שם, ובכל פעם האשימו הצדדים זה את זה בפתיחת האש. עשרות חיילים ואזרחים משני הצדדים נהרגו בעימותים האלה. לפני שנתיים גברה המתיחות, כשבצעד דרמטי הודיעה הודו כי היא מבטלת את המעמד המיוחד של מדינת המחוז ג'אמו וקשמיר, הנמצאת בחבל זה. שלילת המעמד המיוחד שלה נתפסה כצעד שמטרתו לשנות את המאזן הדמוגרפי בחבל ולהחליש את הדומיננטיות המוסלמית בתוכו.
בין הודו לפקיסטן, שתי מעצמות גרעיניות, התנהלו שלוש מלחמות גדולות מאז תום השלטון הקולוניאלי של בריטניה באזור ב-1947, וב-2002 כמעט פרצה ביניהן מלחמה רביעית, בעקבות מתקפת חמושים פקיסטנים על הפרלמנט ההודי.
בשנים האחרונות נרשמו כמה גלי אלימות נגד מוסלמים בהודו, בין השאר על רקע הסכסוך בקשמיר, הכוונה לשלול את האזרחות מתושבים מוסלמים במדינת המחוז אסאם, וההאשמות שלפיהן מוסלמים הורגים פרות, הנחשבות קדושות עבור ההינדים.