קצין המודיעין של פיקוד דרום לשעבר, אלוף-משנה א', הודח מתפקידו אחרי שניהל רומן עם קצינה שנמצאת תחת פיקודו - ונושא באחריות כבדה גם למחדל המודיעיני ב-7 באוקטובר, יחד עם בכירים נוספים בצה"ל ובשב"כ. כל אלה לא הפריעו לצבא למנות אותו לתפקיד נציג צה"ל במערך הסייבר הלאומי.
אחרי שנחשפה הפרשה, נציין, לא נפתחה חקירת מצ"ח נגד הקצין - מאחר שהמעשים בוצעו בהסכמה, ומאחר שהודח בהליך פיקודי. ואולם, בניגוד לראש אמ"ן הקודם האלוף אהרון חליוה או מפקד אוגדת עזה הקודם תת-אלוף אבי רוזנפלד, שהתפטרו ופרשו מצה"ל, אל"ם א' נשאר בצבא לאחר הדחתו מהתפקיד. הוא גם יישאר בצה"ל ככל הנראה לפחות עד סיום תחקירי 7/10 - שאחריהם צפויות החלטות נוספות לגביו. בינתיים, הוחלט כאמור על הצבתו בתפקיד אחר – נציג צה"ל במערך הסייבר הלאומי של מדינת ישראל.
מצה"ל נמסר: "הקצין הודח מתפקידו לאלתר במהלך חודש מרץ, בעקבות התנהגות שאינה הולמת. מיד לאחר מכן הוצב מטעם צה״ל במערך הסייבר הלאומי, בתפקיד שאינו פיקודי".
ממערך הסייבר הלאומי נמסר בתגובה: "אל"מ א' הוא עובד צה"ל וממשיך להיות כך כמוצב במערך. יודגש כי הוא משמש במערך בדרג עבודה שאינו בכיר או מרכזי וכי אינו מנהל עובדים".
צה"ל, נזכיר, הודיע בחודש מרץ האחרון שאל"ם א' יסיים את תפקידו באופן מיידי בגלל "נסיבות אישיות". זאת, אחרי שניהל רומן עם קצינה ששירתה תחתיו, בניגוד לנורמות וערכי צה"ל ותוך עבירה על יחסי מרות בתוך שורות הצבא. בצה"ל אמרו אז שמערכת היחסים החלה לאחר פרוץ המלחמה, והופסקה לאחר זמן קצר. הקצין הבכיר, כך אמרו בצה"ל, לקח אחריות על מעשיו, הביע חרטה ועדכן את מפקדיו - שהחליטו להדיחו. בנוסף, בצה"ל אמרו אז שהקצין הבין את הפסול שטמון במעשיו, בזמן שכוחות צה"ל מתמרנים בעזה.
בחדשות קשת פורסם בחודש אפריל האחרון כי אל"ם א' הוא אחד הקצינים שמתחקרים את הכשלים מ-7 באוקטובר, חרף חלקו בהם. דובר צה"ל מסר שהקצין לא הוביל את התחקירים, אלא רק מסר את עדותו האישית במסגרתם לצורך הפקת הלקחים מהמחדל.