במערכת הפוליטית מתייחסים הצהריים (שישי) לפרשה שמסעירה את לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו ועוסקת בהדלפת מסמכים וטיפול בחומרים מסווגים במהלך המלחמה, שעליה מוטל צו איסור פרסום. "ראש הממשלה הוא הנושא באחריות לנעשה בלשכתו, בטוב וברע", כתב יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ. ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף: "נתניהו מנסה כבר עכשיו להרחיק את עצמו מהפרשה ולהטיל אחריות על אחרים". נתניהו, בתגובה, התייחס לראשונה לתוכנה של הפרשה: "לא הייתה הדלפה מלשכתי, איפולה של הפרשה נועד להשחיר".
עוד כתב לפיד בחשבון ה-X (טוויטר לשעבר) שלו: "הפרשה בלשכת ראש הממשלה עוסקת בלב ליבו של הקשר ההדוק בין מערכת הבטחון לבין ראש הממשלה וסביבתו. ראש הממשלה מנסה כבר עכשיו כהרגלו להרחיק את עצמו מהפרשה ולהטיל אחריות על אחרים, אבל העובדות הפוכות: הוא אחראי באופן אישי על כל נייר, מילה, או מידע היוצא מלשכתו.".
יו"ר יש עתיד הוסיף: "יש לנו אויבים קשים מבחוץ אבל הסכנה מתוך הבית ובמוקד קבלת ההחלטות הרגיש ביותר מטלטלת את יסודות האמון של אזרחי ישראל בניהול המלחמה, ובטיפול בסוגיות הביטחון הרגישות והנפיצות ביותר".
גנץ כתב בחשבונו: "מבלי להיכנס לפרטי הפרשה הנחקרת הנוגעת לפעילות לשכת ראש הממשלה, חשוב להדגיש דבר אחד - ראש הממשלה הוא הנושא באחריות לנעשה בלשכתו. בטוב וברע".
מלשכתו של נתניהו נמסר כי "לא בכדי דרש ראש הממשלה נתניהו הסרה מיידית של צו איסור הפרסום לחקירה, שאיפולה המתמשך נועד להשחיר את לשכתו. בעוד שמלשכת ראש הממשלה לא הייתה כל הדלפה, דווקא כן היו עשרות הדלפות שפורסמו בכלי תקשורת בארץ ובחו"ל שחשפו פרטים אודות המו"מ להשבת החטופים, מישיבות סודיות בקבינט ומפורומים רגישים אחרים - וזאת מבלי שאיש נחקר. מעניין מדוע". עם זאת, לשכתו של ראש הממשלה לא הודיעה על עתירה לבית המשפט בבקשה לפרסם את פרטי החקירה.
גורמים בלשכת נתניהו אמרו כי הם מתנגדים לאיפול, וקראו להסיר מיידית את צו איסור הפרסום. "אנו חושבים שזה משרת את מי שמתנגד לממשלה הזאת", טענו. "האיפול נועד להשחיר את אנשי הלשכה ולהנדס דעת קהל. בממשלה הקודמת היו טענות והאשמות על הדלפות חמורות מצד בכירים בלשכת בנט - ולא היה מעצר או חקירה. לא נעצרו יועצים של שרים שמדליפים השכם והערב מדיוני שבויים ונעדרים וקבינט. איכשהו, תמיד כשזה נוגע לסביבת נתניהו, פתאום יש צו מעצר, חקירות, בלגנים ותקשורת".
הגורמים טוענים כי החקירה נועדה "להכפיש את ראש הממשלה וסביבתו". לדבריהם, "לא ראינו גם חקירות או מעצרים כשראש הממשלה התלונן על הדלפות מידע שחשפו את מיקומו וסיכנו את חייו. יש פה מידה של צביעות. זה קורה אך ורק כי זה נוגע לראש הממשלה נתניהו".
בלי להיכנס לפרטי המקרה, היו בעבר מקרים שעשו בלאגנים שונים ובסוף זה התברר כעורבא פרח וכל האוויר יצא מהבלון. אנו ממליצים לכולם: בואו נחכה עם הדרמה ולא צריך לחרוץ גורלות.
מהמחנה הממלכתי נמסר לאחר מכן כי "מלשכת ראש הממשלה 'לא הייתה כל הדלפה'. רמת אמינות: 'גויסו השנה 3,000 חרדים'".
ynet ו"ידיעות אחרונות" עתרו אתמול לבית המשפט בבקשה להתיר לפרסום את הפרשה. זמן לא רב אחרי הפרסום, בלשכת נתניהו אמרו כי ראש הממשלה "דורש להסיר מיידית את צו איסור הפרסום על 'הפרשייה הסודית' כביכול", לשון ההודעה. עוד מסרה הלשכה: "הערפול המתמשך משמש כסות להכפשה מכוונת וזדונית נגד לשכת ראש הממשלה".
לפי דיווחים, בכירים בלשכתו של נתניהו, בהם ראש הסגל צחי ברוורמן והדובר יונתן אוריך, התייעצו על הסוגיה עם סנגורו של ראש הממשלה, עו"ד עמית חדד.
במערכת הביטחון הביעו דאגה בימים האחרונים מהטיפול בחומרים כאלה. בית המשפט עדכן כי דיון בנושא יתקיים ביום ראשון בשעה 15:30, בהשתתפות החשודים בפרשה. את העתירה הגישו בשם ידיעות אחרונות ו-ynet עורכי הדין טל ליבליך ונתאי צוריאל ממשרד ליבליך-מוזר-גליק.
מתחילת הלחימה נאספו אלפי מסמכים ברצועת עזה, חלקם ברמת סיווג גבוהה, על-ידי הכוחות המתמרנים. המסמכים הועברו לטיפול באגף המודיעין ובמערכת הביטחון, ותרמו למודיעין שהופק במהלך הלחימה. החומרים נחקרים על-פי סוגם ובשותפות גופי איסוף ומחקר שונים בקהיליית המודיעין.
רק בחודש שעבר, נזכיר, חשף רונן ברגמן ב"ידיעות אחרונות" ו-ynet כי צה"ל פתח בחקירה במהלך הלחימה על מסמכים שהודלפו באופן מגמתי לתקשורת זרה.
מטרת החקירה הפנימית בצה"ל, שנפתחה לבקשת אגף המודיעין, היא לנסות לברר מי עושה שימוש מניפולטיבי במסמכי שלל מסווגים של חמאס שנתפסו בעזה – או בכאלה שרק לכאורה נלקחו מחמאס - ומעביר אותם לתקשורת הבינלאומית כדי לנסות ולהשפיע על דעת הקהל בישראל בנושא עסקת החטופים. הפרשה גרמה לכעס רב במערכת הביטחון, ומעצימה את המתח בינה לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו.