שר התרבות והספורט מיקי זוהר אמר הבוקר (שלישי) בריאיון לאולפן ynet כי הוא מקווה שהצעת החוק שתאסור הכנסת חמץ לבתי חולים, הצעה שהניח יו"ר ועדת הכספים משה גפני ונחשפה ב-ynet, תעבור עד פסח הקרוב. "זה עוד מקרה שבו אסור היה לבג"ץ להתערב, אנחנו חיים במדינה יהודית וצריך להתחבר גם לסממנים היהודיים", הוא אמר.
"אנחנו מכירים את ההחלטה האומללה להכניס חמץ לבתי החולים שקיבל שר הבריאות הקודם", אמר זוהר. "אני מניח שהוא קיבל אותה מתוך רצון להראות שהוא נגד הימין או נגד הדתיים. עם כל הכבוד לפסיקת בג"ץ בנושא, זה מקרה שהוא לא צריך היה להתערב בו, והוא היה צריך לאפשר לציבור להכריע בשביל עצמו. אני מקווה מאוד שהצעת החוק תעבור עד פסח. אני חושב שלהכניס חמץ לבתי חולים זה מעשה מיותר ומתריס".
"אנחנו ניסינו לעשות את זה לא בחקיקה ובצורה מכובדת וסבירה, אבל בית המשפט העליון אמר שאי אפשר - ולכן צריך לחוקק חוק כדי שכן יהיה אפשר", המשיך זוהר. "לצערי אנחנו עושים הכול, כמדינה, לברוח מהעקרונות היהודיים שלנו. זה חבל וזה עצוב. אנחנו לא כופים שום דבר, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. אבל זו גם מדינה יהודית וצריך להתחבר גם לסממנים היהודיים, לפחות בנראות. אני לא מחייב מישהו לעשות משהו, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אבל לפחות שניראה מדינה יהודית".
השר זוהר הוסיף: "אני באופן אישי לא אוכל חמץ בפסח, אני שומר על כשרות. אבל החוק לא יחייב אף אחד, כולם יכולים לעשות מה שהם רוצים. אני מבטיח שאם מישהו ירצה לאכול חמץ בבית חולים באופן ספציפי - אף אחד לא יפריע לו ואף אחד לא יגיד לו כלום. אנחנו בסך הכול מדברים על משהו הצהרתי כדי להראות שאנחנו שומרים על עקרונות יהודיים. קצת סממנים יהודיים, מה כל כך מזיק בזה?".
שר התרבות הקודם, ח"כ חילי טרופר מהמחנה הממלכתי, התייחס גם הוא בריאיון ל-ynet radio לחוק החמץ - ואמר כי "זו לא היהדות שלי. הכי רע זה לנצל כוח פוליטי כדי לכפות. חמץ או הפרדה ברחצה - זה מרחיק מהיהדות והמורשת". לדבריו, "אני לא מכיר מישהו שיותר התחבר לפסח בזכות זה שעכשיו בכפייה ימנעו ממנו להכניס חמץ. כן הייתי מבקש מכל מי שמגיע לבקר אותי בבית חולים שיתחשב בי וישתדל לא לאכול לידי, ואני סומך על זה ש-99% מהישראלים יכבדו אותי. לא צריך את החוק הזה. כל ניסיון לכפות לא מקרב את היהדות - אלא מרחיק אותה".
גם ח"כ יבגני סובה מישראל ביתנו גינה את הצעת החוק, ובריאיון לאולפן ynet אמר כי "מדובר בכפייה דתית ובביטול הסטטוס קוו. מרחיקים את הציבור החילוני מהדת".
ראש הממשלה בנימין נתניהו יידרש להחליט אם לקדם את הצעת החוק של גפני, ולפי גורמים בכירים בליכוד יו"ר ועדת הכספים כבר ביקש ממנו לעשות זאת, בהתאם להסכם הקואליציוני בין יהדות התורה לליכוד. בקואליציה תומכים בהצעת החוק.
בהצעת החוק של גפני נכתב: "חג הפסח הידוע בשמו המקראי 'חג המצות', הוא החג שמסמל את לידת העם היהודי שבו הוא יצא מעבדות לחירות. לפי סקרים ומחקרים שנעשו בישראל, חג הפסח נחשב כחג החשוב ביותר בחגי ישראל, בקרב כל סוגי האוכלוסייה, כאשר רובו הגדול של העם היהודי חוגג את חג הפסח ומקפיד על שמירת איסור אכילת חמץ בפסח, דתיים, מסורתיים וחילוניים.
עוד נכתב בהצעת החוק: "בניגוד לדיני כשרות בכל השנה, איסור אכילת חמץ בחג הפסח הוא חמור ביותר ואף דיני הכשרות בפסח מחמירים ביותר, כאשר חמץ בפסח אינו 'בטל בשישים', כך שחמץ שייאכל בכלי אפילו בכמות מועטה מאוד עלול לגרום לשלילת הכשרות מהכלים, באופן שימנע משומרי כשרות לאכול בכלים אלה. בנוסף, ישנו איסור מיוחד בפסח של 'בל יראה ובל ימצא'".
הצעת החוק עוררה אתמול תגובות זועמות במערכת הפוליטית ומחוצה לה. ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר בתגובה להצעה כי "הממשלה הזו החליטה שהיא תעשה הכול כדי לגרום לקרע בלתי ניתן לאיחוי בחברה הישראלית ולהפוך את היהדות לכפייה דתית". יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי אמרה כי "75 שנה התקיימה מדינת ישראל, כשמי שנאלצות ונאלצים לשהות בפסח בבית החולים נהנים ממטבח כשר אבל יכולים לאכול לפי אמונתם. גם את האיזון העדין הזה רומסים עכשיו ברגל גסה. למען השם, צאו לחולות ולחולים שלנו מהצלחת".
גם יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הצטרף לגינויים ואמר: "מרביתו המוחלט של הציבור לא נוסע ביום כיפור - משום שכולנו מכבדים האחד את האחר. אין שום חקיקה ועדיין כך אנו נוהגים. רוב מוחלט גם לא יאכלו חמץ בכוונה בבית חולים ליד אדם דתי. חקיקה שתכפה על אי הכנסת חמץ לבתי חולים היא התרסה מול הציבור החילוני ופגיעה בכבודה של הדת והמסורת שתביא לתוצאה הפוכה. לא כל דבר מצריך חקיקה וכפייה - בדיוק להפך".
הבוקר אמר ל-ynet radio המשנה למנהל בית החולים שיבא בתל השומר, ארנון אפק, כי הוא "מאוד מקווה" שחוק החמץ לא יעבור בכנסת, והבהיר כי אכיפתו תהיה קשה. "אנחנו איננו משטרה, זה ייצור מתיחות, דווקא ואנטגוניזם מכל צד. זה לא יהיה טוב, זה מיותר", אמר על הצעת החוק של גפני. "אנחנו היינו מבקשים בפסח לא להכניס חמץ, אבל אנחנו לא עושים בדיקות".