החיסול הדרמטי של מנהיג חמאס איסמעיל הנייה בטהרן תופס היום (ד') את הכותרות הראשיות בכל העולם, והתקשורת הבינלאומית עוסקת כולה בשאלה אחת: האם המזרח התיכון בדרך למלחמה כוללת? בעיתונים הזרים מדגישים את ההשפלה הגדולה שנגרמה להנהגה האיראנית, שהנייה חוסל על אדמתה כשהגיע להשתתף באירוע רשמי, ומזהירים גם מההשפעה האפשרית על המגעים להפסקת אש בעזה, תוך הצגתו של הנייה כאדם "פרגמטי" ואפילו "מתון", שהיה גורם קריטי במשא ומתן.
"חוסל" (wiped out), נכתב הבוקר בכותרת הראשית "פוקס ניוז" האמריקנית על גבי תמונתו של הנייה. ליסה דפטרי, פרשנית לענייני המזרח התיכון, אמרה לרשת כי העובדה שהנייה חוסל דווקא בבירה האיראנית טהרן, ורגע אחרי שהשתתף בטקס ההשבעה של נשיא איראן החדש מסעוד פזשכיאן, "מעבירה מסר ברור שישראל אינה מבדילה בין איראן לשליחיה, חמאס וחיזבאללה". קצין המודיעין האמריקני לשעבר מאט שומייקר צוטט ב"פוקס ניוז" בהבלטה כאומר שישראל העבירה מסר ש"אצלה אין משחקים".
גם ב"ניו יורק טיימס" ציינו כי "הכישלון של איראן בתפקידה להגן על מנהיג של בעלת ברית בעיר הבירה שלה הוא פרצת אבטחה חמורה מבחינתה. הנייה נפגש רק אתמול, זמן קצר לפני מותו, עם המנהיג העליון עלי חמינאי, וההתנקשות מעלה שאלות גם בנוגע לביטחונם של בכירים בהנהגה האיראנית וליכולתה של ישראל לפגוע בהם". ב-CNN ציינו כי חיסול הנייה הוא "מכה קשה לחמאס, שאיבד בכך את הדמות הפומבית המוכרת ביותר שלו", ורשת BBC הבריטית ציטטה את לורד פיטר ריקטס, היועץ לביטחון לאומי של בריטניה לשעבר, שאמר כי ההתנקשות היא "הפגנה עוצמתית מאוד של היכולת של ישראל לשלוח את ידה להיכן שצריך ברחבי המזרח התיכון".
ובכל זאת, השאלה המרכזית בתקשורת העולמית כעת היא אם פני המזרח התיכון להסלמה. "המנהיג הפוליטי של חמאס חוסל באיראן, החשש מהתרחבות המלחמה גובר", נכתב בכותרת הראשית הדרמטית של CNN. "מותו של הנייה בא בעיתוי רגיש, אחרי חיסול מפקד בכיר של חיזבאללה בלבנון", הסבירו שם, "זו הסלמה גדולה שמעמיקה את החשש ממלחמה כוללת". גם כתב BBC בביירות הזהיר כי ההתנקשות בהנייה היא "התפתחות משמעותית ומסוכנת", וכתב הרשת בירושלים ציין שהנייה מילא תפקיד קריטי במגעים להפסקת אש, ושחיסולו עלול לפגוע במאמצים להגיע לעסקה. לצד זה ציינו ב-BBC כי ההתנקשות בהנייה עשויה דווקא לקדם את סיום המלחמה, משום שישראל ונתניהו יוכלו לומר שהם הנחיתו מהלומה גדולה על הנהגת חמאס, ולהתחיל לצמצם את הפעילות בעזה.
רבים מעיתוני העולם פרסמו הבוקר כתבות פרופיל על הנייה וניסו להסביר לקוראיהם מי היה. בכתבות לא מעטות הוצג רב-המרצחים כראש המערך הדיפלומטי של חמאס וכגורם פרגמטי. ב"גרדיאן", עיתון בריטי רב-השפעה שמזוהה עם השמאל העמוק ונחשב ביקורתי מאוד כלפי ישראל, נכתב למשל שהנייה "נתפס כדמות מתונה בתוך חמאס, אדם שתפקידו במאמצים הדיפלומטיים המתמשכים להפסקת אש נעשה חיוני. דיפלומטים ערבים ראו בו גורם פרגמטי יחסית בהשוואה לקולות מיליטנטיים של חמאס בעזה".
ב"קוריירה דלה סרה" האיטלקי, לעומת זאת, ידעו להזכיר את תאוות הדם של הנייה בהפניה לכתבת הפרופיל עליו בעמוד השער. "התפילות ב-7 באוקטובר, חיי העושר בדוחא והבנים שנהרגו", כתבו לצד תמונתו עולה לרגל למכה, ובפנים פירטו: "כשב-2017 נבחר הנייה למחליף של חאלד משעל כראש הלשכה המדינית של חמאס היו הפרשנים בטוחים שאיתו הארגון יכול להפוך לפרגמטי יותר, לארגון שמעוניין יותר למשול בעזה מאשר לעקור את ישראל מהמזרח התיכון. אותן אשליות התפתחו סביב יחיא סינוואר, שנבחרו לתפקיד שבו החזיק הנייה ברצועה". אחר כך מסביר ה"קוריירה" שכל זה השתנה לאחר הטבח של 7 באוקטובר, אז תועד הנייה במצלמות הטלוויזיה עם בכירים אחרים של חמאס במשרדים בטורקיה, מתפללים ומברכים על מרחץ הדמים שבו נרצחו 1,200 ישראלים.
פרשן העיתון האיטלקי, פדריקו רמפיני, כתב הבוקר כי "הרושם הוא של הסלמה שכבר אי אפשר לעצור, מערבולת ששואבת את הכול לעבר 'מלחמה כוללת' במזרח התיכון", והזכיר גם הוא כי החיסול הוא "השפלה לכל ההנהגה האיראנית", שבעל ברית מרכזי שלה מחוסל בעודו שוהה בבירתה לצורך אירוע רשמי. לצד זה העלה גם רמפיני את האפשרות שיש לראות בחיסולים בביירות ובטהרן "הסלמה לצורך הורדת המתיחות" – חיסולים שישראל ביצעה כדי שתוכל להכריז על ניצחון ועל השלמת המשימה, ולהיערך להסגת כוחות מעזה. בעולם, כך נראה, מחפשים להיאחז בכל שביב אפשרי של אופטימיות. רק הזמן יגיד אם היה לכך יסוד.