ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף אחר הצהריים (חמישי) בטקס לזכרם של חללי אוניית אלטלנה בבית העלמין בנחלת יצחק בתל אביב, התייחס לוויכוח הפנימי בישראל סביב המהפכה המשפטית - וקרא: "אסור שתהיה כאן מלחמת אחים".
"אנחנו מתכנסים כאן, כמידי שנה, כדי להעלות את זכרם של חללי אלטלנה. אבל אני חייב להגיד שפרשת אלטלנה חזרה בחודשים האחרונים לכותרות", אמר נתניהו. "הוויכוח הפנימי בחברה הישראלית סביב הנושא של הרפורמה המשפטית הביא גורמים קיצוניים מסוימים לאיים בדרדור המדינה לאנרכיה. שיהיה ברור, מותר להפגין במדינת ישראל, מותר למחות, ואכן רוב המפגינים ביטאו את עמדתם בדרכים שמקובלות בדמוקרטיה. אבל במקרים אחרים נרמסו ונחצו קווים אדומים ונורמות ברגל גסה: בעבירות על החוק, בהתפרעויות, בתקיפת נבחרי ציבור ובאיומים על בני משפחה של אנשי ציבור".
"בוויכוח פנימי קודם, סביב עקירת גוש קטיף, נציגים בולטים של המחנה שצידד בהתנתקות היללו את הטבעת אלטלנה", המשיך ראש הממשלה. "אז הם רמזו שדרושה לנו 'אלטלנה שנייה', כשהכוונה היא לרמיסת מתנגדיהם. אז אני אומר היום מה שאמרתי אז ומה שאני אומר תמיד - לא היה שום מקום לאלטלנה הראשונה, ואין שום מקום לאלטלנה שנייה. כראש הממשלה של מדינתו של העם היהודי אני תמיד זוכר את לקחי אלטלנה.
"על כן הדגשתי פעם אחר פעם שמבלי לוותר על עמדות צודקות - אני נכון להידברות כדי למצות את הסיכוי להגיע להסכמות, והוספתי, ואני מוסיף היום: אסור שתהיה מלחמת אחים. והוספתי עוד מסר, שמכוון לאוזנינו שבמרחב: אל תבנו על מלחמת אחים. בדמוקרטיה יש מחלוקות, יש ויכוחים, וכשצריך יש הכרעות. אבל לא תהיה מלחמת אחים - כי מלחמת אחים היא סוף המדינה".
בטקס הממלכתי לזכר חללי אלטלנה השתתפו גם שר המדע אופיר אקוניס, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל, מנכ"ל ההנהגה העולמית של בית"ר יגאל ברנד, יו"ר ברית לוחמי האצ"ל שלמה גולהור ובני משפחות החללים. יגאל ברנד אמר: "חללי אלטלנה הם כתם שחור בהיסטוריה של מדינת ישראל. אסור שמציאות בה אחים יורים אחד על השני תחזור חלילה. על אף המחלוקות, אנשים אחים אנחנו".
במקביל נחת אחר הצהריים בנתב"ג יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן שחזר מביקורו בארצות הברית, שם היה מעורב בלא מעט שערוריות, וכמה מפגינים נגד המהפכה המשפטית מחו שם נגדו. מנגד, עשרות תומכים ברפורמה הגיעו גם הם לנתב"ג כדי לקבל את פניו.
מנתב"ג נסע רוטמן לבית מורשת תימן בראש העין כדי להיפגש עם אנשי הציונות הדתית, ומאות מפגינים נגד המהפכה המשפטית חיכו לו ברחוב שבזי בעיר, כשבמקום גם עשרות מתומכי הרפורמה. רוטמן התקבל בקריאות בוז מצד המפגינים ובתשואות מצד התומכים. המשטרה נערכה מראש עם כוחות גדולים והציבה מחסומים שמפרידים בין הצדדים.
מוקדם יותר התרחשה תקרית אלימה סביב שר הכלכלה ניר ברקת על אדמת ארה"ב, כשמאבטחיו הדפו בכוח מפגין שניסה להתקרב אליו בבית מלון בבוסטון. לפי הודעת ברקת, קב"ט הקונסוליה הישראלית הגיש תלונה במשטרה המקומית וזו עצרה את האיש, אזרח ישראלי.
האירוע שתועד הוליד מיד קרב גרסאות. לפי הודעה מטעם ברקת, "מספר מפגינים ניסו להגיע פיזית לשר ברקת וניסו להדוף את מאבטחיו. הודות למאבטחי השר נמנעה פגיעה פיזית בשר בממשלת ישראל". מנגד, לפי ארגוני המחאה, "מאבטחיו של השר ברקת תקפו באלימות מפגינים שהגיעו לומר לשר שישראל לא תהיה דיקטטורה". עוד עדכנו המוחים כי האדם שנהדף נפצע במהלך התקרית.
מטעם המפגינים בבוסטון נמסר: "פעילים של אחים לנשק השוהים באותו מלון עם ברקת פגשו את השר, קראו לעברו בושה וצילמו אותו. כנראה שברקת קינא ברוטמן ש'הותקף' בתל אביב על ידי מדבקה ובניו יורק על ידי קריאות במגפון - והיה חייב להמציא תקיפה בדרגת חומרה זהה. אפשר לראות בסרטונים שהמפגינים עצמם פרסמו שאלימות לא הייתה שם. די עם השקרים. המחאה הזו היא המחאה הכי גדולה והכי לא אלימה שהייתה כאן. אף אחד לא רוצה לגעת בכם - רק להציל את הדמוקרטיה שלנו מפניכם".
ברקת עצמו מסר: "רצח פוליטי הוא עניין של זמן במדינת ישראל. בחסות המחאה יש מי שהתיר את דמם של נבחרי ציבור. אנחנו במדרון חלקלק ומסוכן. אני מודה למאבטחי היחידה שהדפו את התוקף ומנעו פגיעה בי. אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה".
איתמר אייכנר השתתף בהכנת הכתבה.