משפחתו של מוחמד אלאטרש, שנורה למוות על-ידי אריה שיף בערד, מתחה בצהריים (יום שלישי) ביקורת קשה על החלטת בית המשפט לגזור על שיף תשעה חודשי עבודות שירות בלבד ופיצויים בסך עשרת-אלפים שקלים. "הפיצויים מגוחכים", טענה המשפחה, והוסיפה: "בית המשפט לא מודע ולא מציין שישנם עשרה יתומים".
לפי עורך הדין אהרון רוזה, שמייצג את המשפחה, "גזר הדין מקל בצורה קיצונית ואני מקווה שהפרקליטות תפעיל שיקול דעת ראוי ותערער לעליון. מה שתופס את העין בגזר הדין הוא שהוא הופך את היוצרות - הנאשם שגרם בקלות דעת למותו של אחר מוצג כקורבן והמנוח הקורבן פשוט מוצג כעבריין".
לדברי עו"ד רוזה, "חמור מכך הוא שבית המשפט אפילו לא מברר מה יש מאחורי המנוח. משפחה, ילדים, יתומים. הוא חסר למישהו. בתקופה זו, כשניתן דגש לקורבן העבירה ומשפחתו, קצת תמוה שבית המשפט פוסק פיצויים מגוחכים בגובהם, כשבית המשפט לא מודע ולא מציין שישנם עשרה יתומים - כולם קטינים, בגילאים מאוד צעירים, שאין להם אבא. אבא לא חזר הביתה כי אריה שיף ירה לו בראש".
ראדי אטרש, אחיו של הפורץ שנורה למוות, התייחס גם הוא לגזר הדין: "10,000 שקל? זה אלף שקל לכל ילד. מה יש לי לחשוב על הגזר דין הזה? אף אחד לא חשב על הדבר הזה. רוצח קיבל תשעה חודשים? אני לא מבין את זה. כל אזרח במדינת ישראל שישים את עצמו במקום שלנו. איבדתי אח, הילדים שלו איבדו אבא. וכל אחד מקבל אלף שקל. אנחנו לא צריכים את הכסף הזה".
במסגרת הליך הגישור להסדר הטיעון עם אריה שיף, המשפחה הדגישה כי היא דורשת לגזור על שיף את תשלום הפיצויים המקסימלי בעבירות מסוג זה. בסופו של ההליך הודה שיף בכתב האישום והורשע בהמתה בקלות דעת.
הבוקר מסר בית המשפט המחוזי בבאר שבע את גזר דינו של שיף, כשנה אחרי שירה למוות באלאטרש שניסה לגנוב את רכבו. נשיאת בית המשפט השופטת רויטל יפה-כ"ץ נימקה את הכרעתה: "מבלי להקל ראש בתוצאה הקשה של מעשי הנאשם, נסיבותיו האישיות המיוחדות והחריגות של הנאשם, האיש הערכי, ששנים תרם למדינה כמעט בכל דרך אפשרית, ששכל בן, ואשר נקלע לאירוע שלא מרצונו, מחייבים הקלה של ממש בעונשו".
עוד אמרה השופטת: "עבירה שכזו אמורה לגרור ענישה משמעותית. אך הנאשם נגרר לאירוע, דבר שנעשה על ידי המנוח ושותפיו. כולם רעולי פנים, שדי בזה להטיל אימה ופחד. הם נתפסו על חם והחשש שמא יפגעו בו וברעייתו היה סביר. האם סביר היה לצפות מהנאשם להתעלם מהסכנה? להתקשר למשטרה ולאפשר למנוח לפעול כאוות נפשו? הירי לא נעשה לפגוע במנוח, ובוודאי שלא לגרום למותו. מיד לאחר כל זאת הזעיק הנאשם את המשטרה ומד"א. אכן, ענישה זו חריגה בעבירות של המתה בכלל ובעבירות של המתה בקלות דעת בפרט, אולם המקרה שבפנינו הוא חריג וייחודי".
בפרקליטות דרשו לגזור על שיף ארבע שנות מאסר בפועל, והיום רמזו כי אינם שבעי רצון מגזר הדין. "הוא הודה בעבירה של המתה בקלות דעת, זאת עבירה שהעונש בצידה הוא 12 שנות מאסר", אמר התובע עו"ד יריב צרי. "כל מי שמתסכל על הסרטון רואה שהמעשים נעשו מתוך הבנה, מחשבה ומודעות מלאה, אף אחד לא תקף אותו. נכון שלזכותו יש נסיבות מקלות. אנחנו סברנו שהמשקל צריך להיות ארבע שנות מאסר, בית המשפט סבר אחרת. אנחנו מכבדים את ההחלטה ונלמד אותה. הפרקליטות מסתכלת על התיקים בראייה ציבורית רחבה ולא על כל תיק במקרה הספציפי, מתוך ראייה עתידית שזה ישפיע גם על מקרים של יהודים וערבים וכל אזרחי ישראל".
שיף אמר בצאתו מאולם בית המשפט אחרי מתן גזר הדין: "אני שמח שזה נגמר, אני מאוד מאוד עצוב על הטרגדיה, על כל האירוע שקרה. זה לא היה מתוכנן ואני מצטער, ושמח שזה נגמר". סניגורו של שיף עו"ד ששי גז, שמייצג אותו יחד עם עו"ד עידן שני, אמר: "זה העונש הראוי, כי הוא הרגיש מאוד מאוים. מצד אחד אדם הלך לעולמו, אך מדובר באיש מאוד ערכי. זה אירוע על גבול ההגנה העצמית. הוא פעל כפי שפעל כדי להגן על רכושו ואשתו".
המקרה התרחש בנובמבר 2020. לפי כתב האישום, שיף ואשתו ישנו בקרוואן שחנה מאחורי רכבו, אך לא היה מחובר אליו, סמוך לביתם בערד. שיף החזיק מתחת לכרית במיטתו אקדח אישי שהוא מחזיק ברישיון שניתן לו במסגרת התנדבותו בעבר במשטרת ישראל. סמוך לחצות הגיעו שלושה פורצים רעולי פנים כדי לגנוב את הרכב. מוחמד אלאטרש שבר את חלון הרכב עם מפתח צינורות ונכנס אליו. אשתו של שיף העירה אותו, והוא לקח את האקדח ויצא מהקרוואן. הוא התקרב אל הרכב וצעק כמה פעמים "עצור". שיף ירה לכיוון הרכב ופגע פגיעה קטלנית בראשו של אלאטרש.