משטרת ארגנטינה סיכלה תא טרור שלדבריה תכנן פיגועים נגד הקהילה היהודית בעיר מנדוסה שבמערב המדינה. לפי המשרד לביטחון לאומי של המדינה, מדובר ב"ארגון טרור איסלאמי", שהורכב משבעה בני אדם, שנעצרו. בשמונה פשיטות שונות שביצעו, איתרו השוטרים נשקים, סכינים ומכשירים אלקטרוניים.
שרת הביטחון של ארגנטינה פטרישיה בולריץ' התייחסה למקרה, וכתבה בחשבונה ברשת X: "אנחנו הולכים להיפטר מכל אחד מהפושעים האלה שמנסים להטיל אימה על אזרחי ארגנטינה. הם ישלמו".
הקהילה היהודית בארגנטינה היא מהגדולות בעולם - והגדולה ביותר בכל מדינות אמריקה הלטינית.
לפני 30 שנה, ב-18 ביולי 1994, נרצחו בפיגוע בבניין הקהילה היהודית AMIA בבואנוס איירס 85 בני אדם. 300 נוספים נפצעו. יותר משנתיים קודם לכן, ב-17 במרץ 1992, נרצחו 22 בני אדם בפיגוע בשגרירות ישראל בארגנטינה.
לפי ארגנטינה וישראל, מאחורי הפיגוע בבניין הקהילה היהודית עמדו המשטר האיראני וחיזבאללה. טהרן הכחישה כל קשר לפיגוע - ועמדה בסירובה לאפשר חקירה של שמונה פקידים בכירים לשעבר, ובהם שר הפנים של איראן אחמד וחידי ונשיא איראן לשעבר עלי אכבר האשמי רפסנג'אני. באפריל האחרון ארגנטינה קראה לעצור את וחידי. משרד החוץ בבואנוס איירס מסר אז כי "ארגנטינה קוראת למעצר של האחראים לפיצוץ בבניין הקהילה היהודית בארגנטינה AMIA, שממשיכים לכהן בעמדות כוח מבלי שנענשו".
"אחד מהם הוא וחידי, שלפי מערכת המשפט בארגנטינה אחראי לפיגוע. האדם הזה הוא כיום שר הפנים של הרפובליקה האיסלאמית של איראן". וחידי מכהן כשר הפנים של איראן משנת 2021, לאחר שכיהן לפני כן כשר ההגנה. בזמן הפיגוע בבואנוס איירס הוא עמד בראש כוח קודס, יחידת המבצעים החשאיים של משמרות המהפכה.
לפני ארבעה חודשים בית המשפט בארגנטינה קבע כי הפיגועים בשגרירות ישראל ב-1992 ובניין הקהילה היהודית בוצעו במימון ובתמיכה איראנית, במה שהקהילה היהודית בארגנטינה כינתה "החלטה היסטורית". בהחלטה הודגש כי חיזבאללה ביצע את הפיגועים, ואיראן כונתה "מדינת טרור". בנוסף, הפיגוע בבניין הקהילה היהודית תואר בפסק הדין כפשע נגד האנושות.