גבול סרביה-קוסובו נחסם היום, זה היום השלישי ברציפות, על-ידי מפגינים מהמיעוט הסרבי שחיים בקוסובו. הם מוחים על ההחלטה של קוסובו להסיר את לוחיות הרישוי ממכוניות שמגיעות מסרביה.
מאות מפגינים סרבים הקימו אוהלים בגבול קוסובו-סרביה, וחסמו עם משאיות את הכבישים שמובילים למעברי הגבול ירנייה וברניאק. ראש ממשלת קוסובו, אלבין קורטי, קרא לאותם מפגינים להרחיק את הרכבים מהגבול ואמר שאותם מפגינים מהמיעוט הסרבי "חוסמים את עצמם". התקריות בגבול העלו חשש להחרפה משמעותית של המתיחות בין שתי המדינות הבלקניות.
בעבר הייתה קוסובו חלק מסרביה. ב-1998 פרצה "מלחמת קוסובו", שבה נלחמו הכוחות הסרביים נגד הבדלנים האלבנים מ"צבא שחרור קוסובו". המלחמה הסתיימה ב-1999, בהתערבות של נאט"ו, וכתוצאה מכך איבדה סרביה את השליטה על קוסובו. ב-2008 הכריזה קוסובו על עצמאותה. המערב הכיר בקוסובו כמדינה עצמאית, אך סרביה – וגם רוסיה וסין – סירבו לעשות זאת.
אלפי חיילים של נאט"ו – כולל חיילים אמריקנים – עדיין נמצאים בקוסובו, למקרה של החרפה במתיחות בין קוסוברים-אלבנים – הרוב במדינה – למיעוט הסרבי. מתוך 1.8 מיליון איש שחיים בקוסובו, כ-50 אלף הם סרבים שחיים בצפון המדינה, בקרבת הגבול עם סרביה.
סרביה עדיין מסרבת להכיר בקוסובו כמדינה, ומתייחסת לגבול עם קוסובו כגבול זמני ו"מנהלי". כדי להמחיש את ההתנגדות, כבר שנים שסרביה מסירה את לוחיות הרישוי של מכוניות שרשומות בקוסובו וחוצות את הגבול. הנהגים צריכים לשלם 5 אירו תמורת לוחית רישוי זמנית של 60 יום.
ביום שני הגיעו לגבול כוחות מיוחדים של משטרת קוסובו, עם רכבים משוריינים, כדי לאכוף תקנה דומה על מכוניות שמגיעות מסרביה. קוסובו הסבירה שהסיבה היא שתוקפו של הסכם בין שתי המדינות פג, וכעת הרשויות מוכנות להכיר רק ב"סמלים קוסובריים רשמיים".
מ-2011 מתנהלות שיחות בין סרביה לקוסובו, בתיווך האיחוד האירופי. במסגרת השיחות האלה נקבעו כבר יותר מ-30 הסכמים – אך רק מעטים מהם מיושמים. האיחוד האירופי וארה"ב קראו לשתי המדינות לגלות איפוק באופן מיידי, ולהימנע מפעולות חד-צדדיות.
בישיבת ממשלה אמר ראש ממשלת קוסובו: "ההצעה שלנו מאוד פרקטית - להפסיק עם לוחיות הרישוי הזמניות, בסרביה ובקוסובו. הקוסוברים, והסרבים, לא מעוניינים בהחרפת המתיחות". הוא הפנה אצבע מאשימה לעבר נשיא סרביה אלכסנדר ווצ'יץ', ואמר שהוא "היחיד שמעוניין בכך. אנחנו בעד דיאלוג". ווצ'יץ' תיאר את ההחלטה של קוסובו כ"פעולה פלילית" וקרא לה להסיג את כוחותיה מהגבול. ווציץ' אמר שאז הצדדים יוכלו "ללכת לבריסל ולדבר על הכול, וכנראה להגיע להסכמה".