סגן ראש המחלקה לחקירות שוטרים, משה סעדה, פוטר אתמול (חמישי) סופית מתפקידו לאחר תהליך השימוע והמשבר הקשה ביחסים בינו לבין הממונה עליו קרן בר מנחם.
במשרד המשפטים הציעו לסעדה לעבור לתפקיד אחר לפנים משורת הדין - אך לא בפרקליטות, שכן לפי המכתב שנשלח ממנכ"ל המשרד ערן דוידי, פרקליט המדינה עמית איסמן מאמין שהמשך העסקתו של סעדה תפגע קשות במחלקה לחקירות שוטרים ובתפקודה.
דוידי כתב לסעדה כי "עודכנתי על-ידי הלשכה המשפטית כי הליך השימוע התנהל באופן ראוי ומלא, ובמסגרתו ניתנה לך האפשרות לטעון את מלוא טענותיך, וכי הן נשמעו בלב פתוח ובנפש חפצה. ממכלול המידע שהובא בפניי, עולה כי בינך לבין מנהלת מח"ש הממונה עליך קיים משבר אמון חריף ועמוק, אשר אינו מאפשר את המשך עבודתכם המשותפת. עמדתו של פרקליט המדינה הינה נחרצת והוא סבור שהמשך העסקתך פוגעת קשות במחלקה ובתפקודה, ומשכך אין מקום להמשיך את העסקתך במחלקה ואף לא בפרקליטות המדינה".
דוידי הוסיף כי "ההחלטה על סיום העסקתך במח"ש התקבלה על-ידי לאחר ששקלתי את הדברים בכובד ראש ובלב כבד, ומתוך ההכרח לאפשר ניהול תקין של היחידה. אני משוכנע שהחלטה זאת אינה קלה עבורך, אך במכלול השיקולים היא בעיניי הכרחית לסיום העניין שפגע גם בך".
בסביבתו של סעדה אמרו ל-ynet: "הפיטורין נעשו באופן ברוטלי. יותר ממה שצפינו. תמוה בעינינו שמוכנים לתת למשה תפקידים מאוד בכירים במשרד המשפטים, אבל לא בפרקליטות. תמוהה עמדתו הנחרצת של פרקליט המדינה שמעולם לא דיבר עם משה ולא היה בשימוע. אחרי 23 שנה של עבודה מוצלחת בפרקליטות משה לא ראוי לפרקליטות. אם משה אדם כל כך בזוי מדוע מציעים לו תפקידים במשרד המשפטים?".
בסוף אוקטובר זומן סעדה לשימוע לפני פיטורים בנימוק של "חוסר התאמה לתפקיד". מדובר בחלק מהליך שהחל עוד בתקופתו של פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן.
בין סעדה לבכירי משרד המשפטים התגלעה מחלוקת חריפה מאז מינויה של ראש מח"ש הנוכחית קרן בר מנחם. סעדה, שנחשב לאחד מסמליה של מח"ש במשך שנים, סיפר למקורביו כיצד הצרו את צעדיו ופגעו בו בעבודתו. בסוף נובמבר הגיש תביעה בבית הדין הארצי לעבודה בירושלים נגד עו"ד בר מנחם ופרקליט המדינה לשעבר שי ניצן וטען להתעמרות בעבודה. סעדה טען כי בשורת מקרים נעשו "זיהומים בחקירה", ובהם פרשות אום אל חיראן, אסון מירון, ופרשת מותו של אהוביה סנדק.
סעדה נחשב לאופוזיציונר ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. הוא הגיש בעבר את מועמדותו לתפקיד פרקליט המדינה ועמד כמה פעמים במוקדי החיכוך בין מח"ש, המשטרה ומשרד המשפטים. לפני כחמש שנים הוא מילא את מקומו של ראש מח"ש הקודם, אורי כרמל, למשך שנה - ולאחר שכרמל פרש מסיבות בריאותיות סעדה נחשב גם למועמד המוביל לתפקיד. מפכ"ל המשטרה דאז, רוני אלשיך, התנגד למינוי - ובמקום סעדה מונתה עו"ד בר מנחם.
בפרשת מותו של אהוביה סנדק, שמת במרדף משטרתי אחר משליכי אבנים, תקף סעדה את בר מנחם ואת הפרקליטות וטען כי היו שורת כשלים בחקירת השוטרים המעורבים. במכתב ששלח למשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שלמה למברגר, טען כי הפרקליטות וראש מח"ש מתעלמות מעדויות הנערים העצורים, שטענו לשקרים מצד השוטרים ולדברי אחד מהם גם הוכו בחקירה.