הדיון המכריע סביב הסדר לסיום המלחמה בצפון, שיתכנס הערב (שלישי) אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו, נועד למפות אפשרויות ליציאה מהמערכה - מתוך הבנה שצה"ל מתקרב לסיום פעולות הניקיון בכפרי הכינוס של חיזבאללה, שנמצאים מרחק יריקה מיישובי הגליל.
צה"ל הרחיב אתמול את הפעולה הקרקעית לאזור חשוב למדי מבחינת השבת הביטחון - הרחבה שנובעת מתוך מסגרת התוכנית המקורית. "ככל שחולף הזמן", אמר בכיר במטכ"ל, "אני מבין שחיזבאללה לא תכנן רק לכבוש את הגליל לזמן קצר אלא לשהות בו חודשים. אתה רואה את כמויות האמל"ח – זה פשוט לא נגמר. איך נרדמנו בשמירה?".
שאלות קשות עולות על התנהלות מדינת ישראל ומערכת הביטחון. אבל לצד השאלות, אותו בכיר מבהיר שנקודת הסיום לא תושפע מ"עוד כפר קדימה". עצם הצבת היעד לצה"ל לא מבטיחה את סיום הלחימה באש מטוסים וארטילריה, ולמעשה גם לא את התמרון הקרקעי: כל עוד לא הושג הסכם בר-קיימא, צה"ל יצטרך להעמיק את ההישגים המבצעיים על מנת להביא את חיזבאללה, ממשלת לבנון והמדינות המתווכות (מארה"ב ועד רוסיה, כפי שנחשף הבוקר ב-ynet ו"ידיעות אחרונות") למצב סיום בתנאים נוחים לישראל.
המטרה כעת, לדברי אותו בכיר, היא "שינוי המצב האסטרטגי". קצין בכיר במטכ"ל אמר כי המטרה כעת היא לסיים בזמן הנכון - כדי למקסם את ההישגים. "ככל שהסכם מדיני יתרחק נצטרך להעמיק את הפעולה", אמרו בצה"ל. "ולכן קיימת אפשרות שנקבל הנחיה להמשיך בפעילות התמרון גם מעבר לתוכנית המקורית הקיימת. זה או הסדר או מלחמת התשה, ואם נגיע למלחמת התשה נצטרך לייצר רצועת ביטחון שתבטיח את החזרת התושבים לבתים שלהם".
כמו בכל יום מאז שיצאה הפעולה לדרך, בצה"ל מדגישים כי ההסכם חשוב אך מה שעוד יותר חשוב הוא היכולת לאכוף באש כל הפרה שלו. "אנחנו נציב את התנאים", אמר הבכיר במטכ"ל. "נקבע קו שאף אחד לא מגיע אליו וימנע מכוחות רדואן לחזור לכפרים".
"עד היום, חיינו בתקופות של שקט מוחלט, שבהם האויב התעצם וכל כמה שנים יצאנו למלחמה. זה חייב להסתיים ואת זה אנחנו אומרים לראשי הרשויות בצפון. אין יותר קניית שקט למטיילים או לנופשים בצימרים במחיר של התעצמות האויב. נצטרך לפעול באופן רציף, אם זה באש ואם זה בפשיטות קרקעיות אם חיזבאללה יחזור לקו הגבול", הוסיף קצין בצבא. "זו תהיה המציאות כדי שלא תקום כאן המפלצת מחדש". לכן, בצה"ל יפעלו גם נגד התעצמות חיזבאללה.
בהתאם לכל אלה, אומרים בצבא, בציבור צריכים להבין שהשנה היא לא 2006: צריך להתכונן לשגרה של סבבי לחימה כדי לאפשר את ביטחון התושבים בגבול הצפון.
במערכת גם עוקבים אחר המינוי של נעים קאסם למנהיג חיזבאללה, במקום חסן נסראללה שחוסל. שר הביטחון יואב גלנט כבר הכריז ש"המינוי זמני" ושעון החול של המזכ"ל החדש התהפך. אבל צריך להזכיר שגם את נסראללה ניתן היה לחסל כמעט בכל הזדמנות - וכל שנותר היה שישראל תקבל את ההחלטה.