הרצל חג'אג', אביה של שיר חג'אג' שנרצחה בפיגוע דריסה בארמון הנציב בירושלים ב-2017, מחה היום (רביעי) בבית החולים הדסה הר הצופים בעיר על אשפוז עציר ביטחוני במקום. "לא ייתכן שיאשפזו מחבלים בחדרי VIP בבתי החולים, לא משנה אם הם נוחבה או אחרים. המחבלים האלה רצחו, טבחו ושחטו את הילדות שלנו, ולא ייתכן שיטפלו בהם", אמר חג'אג' בשיחה עם ynet.
"המחבלים האלה רצחו את הילדות שלנו", אמר חג'אג'
(צילום: הרצל חג'אג', פורום בוחרים בחיים)

1 צפייה בגלריה
הרצל חג'אג', אביה של שיר חג'אג' ז"ל הגיע למחבל הנוח'בה המאושפז בהדסה הר הצופים
הרצל חג'אג', אביה של שיר חג'אג' ז"ל הגיע למחבל הנוח'בה המאושפז בהדסה הר הצופים
"לא הגיוני שמחבלים שאינם בני אדם בכלל יתפסו מיטה בבית חולים ישראלי"
(צילום: הרצל חג'אג', פורום בוחרים בחיים)
הוא הוסיף: "אנחנו מצפים משר הבריאות לתת הנחיה - לא לתת טיפול למחבלים. אסור ששר הבריאות ייתן להם טיפול בבתי החולים. לא הגיוני שהמחבלים האלה שאין להם זכות לטיפול, שהם אינם בני אדם בכלל יתפסו מיטה בבית חולים ישראלי".
מבית החולים הדסה נמסר כי "כל עציר ביטחוני המטופל בבתי החולים בישראל מובא באחריות ובהחלטת משרד הבריאות, גורמי הביטחון או הצבא". לדבריהם, "אנו לא מעודכנים בפרטי מעצרו ונסיבותיו של עציר כזה או אחר ובוודאי שלא מהווים צד כלל באשר להחלטה היכן יטופל". בהמשך המחבל הועבר למחנה שדה תימן שבדרום הארץ.
זו אינה הפעם הראשונה מאז פרוץ המלחמה שבה מחבל מקבל טיפול רפואי בבית חולים בישראל. כך למשל, בחודש דצמבר האחרון מחבל חמאס הובהל לבית חולים במרכז הארץ לאחר שנפצע ברצועת עזה. הוא נותח ואושפז שם. לטענת גורמים בבית החולים - מדובר בהנחייה של משרד הבריאות. המחבל עבר לאחר מכן להמשך טיפול במתקן צבאי. במקביל, מחבל נוסף מעזה טופל בבית חולים אחר במרכז.
המחבל עבר ניתוח בגפיים במהלך הלילה. גורם בבית החולים אמר: "ביום שנהרגו לנו עשרה חיילים אנחנו צריכים לטפל במחבל חמאס? ברגע שיתאושש, הוא ייצא מפה כמו שהוא". כאמור, המחבל אכן הועבר למתקן צבאי.
חברי לה פמיליה מנסים לפרוץ למחלקה שבו חשבו שמאושפז מחבל
(צילום: ירון ברנר, לירן לוי)

בימים הראשונים למלחמה התחוללה סערה ציבורית בעקבות אשפוזם של מחבלים מעזה בישראל, לאחר הפרסום הראשון ב-ynet שלפחות שלושה מחבלי חמאס טופלו בבתי חולים בישראל יחד עם פצועים ישראלים מהמלחמה באותן מחלקות. בכירים בבתי החולים סיפרו שנאלצו לקלוט אותם, באין ברירה, והפצירו במשרד הבריאות לקחת את המחבלים הפצועים הבאים למתקן צבאי סגור. הנוהל קובע שיש לאשפז מחבלים במתקן ייעודי בבית החולים אסף הרופא, אך בניגוד אליו הם הועברו כאמור לבתי החולים ואושפזו לעיתים אפילו בקרבת חולים פצועים ישראלים.
לאחר הפרסום ניסו עשרות חברי ארגון לה פמילה לפרוץ למחלקה בבית חולים שיבא בתל השומר שבה אושפז מחבל - למרות שהוא כבר הועבר משם. הם נבלמו על ידי מאבטחי בית החולים והמשטרה. שלושה מהם נעצרו.
שר הבריאות לשעבר משה ארבל דרש בשעתו מצה"ל לפתור את הסוגייה ובהמשך הוקם מתקן רפואי ייעודי לטיפול בבתי החולים ורובם ככולם טופלו רק בו, אלא שמתברר שנוהל הסבב בין בתי החולים עדיין פועל במתכונת חלקית, למורת רוחם של חלק ממנהלי בתי החולים. גורמים המעורים בפרטים טוענים כי מחבלים מגיעים לבתי החולים רק במקרים שבהם לא ניתן לתת להם מענה במתקן הצבאי בשדה תימן ולצרכים ביטחוניים.