"נשות ישראל מעמידות קו אדום לפגיעה בזכויות הנשים". על רקע המאבק נגד המהפכה המשפטית והחשש מפגיעה במעמדן בעקבות המהלך הממשלתי להחלשת מערכת המשפט, ציינו אלפי נשים אחר הצהריים (רביעי) ביום האישה הבינלאומי את המיצג "שרשרת נשים למען הדמוקרטיה". נשות ארגון "בונות אלטרנטיבה", שיזמו את האירוע, אמרו: "השרשרת לא נועדה לשבש את התנועה, אלא לייצר אמירה נשית חזקה על-ידי העמדה של קו אדום ארוך של נשים על-גבי גופים שונים של ישראל"
המשתתפות באירוע שנערך ב-70 מוקדים רבים ברחבי הארץ מוחות על חוסר השוויון המגדרי והחשש מהחמרתו. "נשים יהיו הראשונות להיפגע מהחקיקה", אמרו מובילות המחאה. "העובדה שאין כמעט נשים בממשלה הנוכחית ובמשרדי הממשלה היא ביזיון - אנחנו לא מיעוט, אנחנו 51% מהאוכלוסייה וצריכות להיות מיוצגות בכל החדרים הללו. לכן אנחנו יוצאות היום, יום האישה הבינלאומי, להראות שאנחנו מציבות קו אדום לחקיקה ולפגיעה בזכויות נשים. להראות שאנחנו מאוחדות במטרה הזו - נשים מכל קצוות ישראל, חילוניות, דתיות, מכל המגזרים והדתות. אנחנו כאן ואי אפשר להתעלם מאיתנו".
מורן זר קצנשטיין, מייסדת "בונות אלטרנטיבה", אמרה: "השנה היא שנת 2023, בדרך כלל יום האישה אמור להיות יום שמח שבו אנחנו חוגגות את ההתקדמות שלנו ואת הזכויות שלנו, והשנה אנחנו מציבות קו אדום. אנחנו רואות את המצב שבממשלה, את הייצוג הנמוך שלנו גם בקרב השרים וחברות הכנסת בממשלה, וגם בתפקידים הבכירים. אנחנו רואות את ההסכמים הקואליציוניים שנחתמו והצעות החוק שמוצעות, ומהצד השני אנחנו רואות את הפגיעה בבג"ץ – כל הדברים האלה מצביעים לנו על כך שאנחנו צריכות השנה יותר מתמיד להציב קו, ולהגיד שאנחנו לא ניתן שיפגעו בזכויות של נשים".
חוה רוטמן, מובילת מיזם השרשרת הנשים, אמרה: "רצינו לתת לנשים בישראל אפשרות לצאת החוצה ולהשמיע את קולן, להעמיד בגופן קו אדום וברור למול הפגיעה בדמוקרטיה ובזכויות נשים. זכינו להיענות מדהימה. ב-24 השעות הראשונות נפתחו 15 קבוצות ו-3,000 נשים הצטרפו אליהן. למחרת מספר הקבוצות גדל ל-30 קבוצות ובהן 8,000 נשים. היום אנחנו כבר 17,000 נשים שאורגנו ב-60 קבוצות מאילת ועד ראש הנקרה ועדיין ממשיכות להיפתח קבוצות נוספות. יש טענה שמשלמים למפגינים, אצלנו מדובר בנשים שהצטרפו כולן בהתנדבות מלאה. כולן הרגישו צורך פשוט לצאת לרחוב ולהגיד 'עד כאן'. לא נאפשר להרוס את ההתקדמות שהושגה בזכויות הנשי, בפרט על-ידי ממשלה שבה כמעט ואין ייצוג נשי".
על-רקע המתווה המתגבש אצל נשיא המדינה יצחק הרצוג לפתרון המחלוקת בסוגיית המהפכה המשפטית, אשר נעדר התייחסות לפגיעה בזכויות הנשים, שלחו ארגוני נשים בתחילת השבוע מכתב בהול לנשיא שבו הוא מתבקש לשלב נשים בתהליך ולדאוג לשקיפות בשיחות והשלכות המהפכה על פגיעה בהן. "נראה כי הייצוג של נשים בשיחות המתווה מזערי ביחס לחלקנו באוכלוסייה", כתבו ארגוני הנשים להרצוג. "הדבר אולי הגיוני אם מסתכלים על תת הייצוג המחפיר של נשים בממשלה הנוכחית אך הכיצד יעלה על הדעת שלא הסתייע בית הנשיא במשפטניות, מומחיות למשא ומתן, יועצות אסטרטגיות או מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה לפתרון המשבר?".