מאות חיילים הגיעו הבוקר (יום ד') לאזור ישיבת חומש בצפון השומרון במטרה להרוס תשעה מבנים לא חוקיים שהוקמו במקום, בהם שישה מבנים מעץ. ההריסה הושלמה ללא אירועים חריגים, ובין היתר נהרס המבנה שבו ישנו תלמידי ישיבת חומש.
במקביל, הגיעו עשרות פעילי ימין לאזור רהט כדי להקים כדבריהם "נקודת יישוב חדשה", שאותה כינו "מעלה פולה", על שם רעיית ראש הממשלה הראשון, פולה בן גוריון. המקימים אמרו כי האוהלים הוקמו על אדמות מדינה, ואילו ברהט אמרו כי הם הוקמו על אדמות משפחת אלזיאדנה. כוחות משטרה רבים הגיעו למקום, ולאחר שהפעילים לא נענו להפצרותיהם להתפנות באופן עצמאי, הם פינו אותם והרסו את האוהלים שהוקמו. שניים נעצרו.
פעילי הימין שהגיעו לאזור רהט, בהם מתנחלים, תושבי הנגב ובוגרי ישיבת ההסדר בדרום, אמרו כי מדובר במימוש חזון בן גוריון, שאמר "בנגב ניבחן". בין היתר הגיעו לשם גם חברי כנסת מסיעת "הציונות הדתית", ובהם איתמר בן גביר, שמחה רוטמן ואורית סטרוק. לאחר הפינוי בן גביר יצא מהמקום תוך שהמקומיים קוראים "בן גביר הביתה".
לדברי המקימים, "מעלה פולה היא נקודה ראשונה בשרשרת נקודות התיישבות בנגב וזו תגובה ציונית לחוסר המשילות והריבונות בנגב אל מול התפשטות הפזורה הבדואית והלבנת הבניה הבלתי חוקית במרחב על ידי הממשלה. בנקודה החדשה שעלתה הלילה הוקמו כמה מבנים והחלו עבודות תשתית לביסוס נקודת ההתיישבות החדשה".
"הקמת 'מעלה פולה' מתרחשת על רקע הפרסומים כי הממשלה נכנעה שוב לתכתיבי רע"מ לקראת אישור הקמת שלושה יישובים בדואים חדשים ותוכנית חומש", אמרו המקימים. "אנו נמצאים במאבק על המשך המפעל הציוני. כשבמדינת ישראל אסור לטעת עצים ולהקים ישובים ישראלים בשנת 2022 זה אומר שצריך לחזור לימי החלוצים של חומה ומגדל. אין הבדל בין דגניה ב' או הקמת מעלה פולה. אנחנו נמשיך לעשות ציונות אל מול רוח הפוסט-ציונות שאותה מובילה הממשלה".
רשות מקרקעי ישראל התלוננה במשטרה על הפלישה לשטח, ובעקבות זאת הגיעו השוטרים למקום. הם נתנו לפעילי הימין שהות להתפנות באופן עצמאי, ולאחר שלא נענו להוראותיהם החלו השוטרים בפינויים.
ח"כ לשעבר טאלב א-סנע, שהגיע למקום, אמר לאחר הרס האוהלים: "זה מה שנשאר ממעשה פרובוקטיבי וחסר אחריות שבא להבעיר את הנגב, מעשה של אספסוף בראשותו של הכהניסט בן גביר. בכל מקום הוא מרעיל בארות ומטיף לשנאה. אנחנו מציינים לשבח את ההתנהלות האחראית של הבדואים ושל משטרת ישראל שפעלה בנמרצות. בנגב יש מקום לכולם. לא חסרים יישובים ליהודים".
ובחזרה לחומש. מטעם ישיבת חומש נמסר כי "מאות חיילים פשטו על האזור יחד עם כלי הריסה כבדים וכיתרו את מבני הישיבה בחומש לקראת הריסת המבנים. בשלב זה הרסו הכוחות את מבנה פנימיית הישיבה". הם ציינו כי במקום שהו עשרות תלמידי ישיבה וכמה משפחות המתגוררות במקום. פינוי המבנים נעשה ללא התנגדות, והישיבה עצמה לא פונתה.
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, תקף: "זו אכזריות ורוע של ממשלת ישראל כלפי משפחתו של יהודה דימנטמן הי"ד, כלפי חבריו בישיבת חומש, חלקם גם נפצעו בפיגוע בו הוא נרצח, כלפי עם ישראל כולו. זו ממשלה חלשה שאין לה אומץ להתמודד מול הטרור הערבי בנגב ובלוד אבל יש לה הרבה אומץ ואובססיביות להרע ליהודים בחומש ובמקומות אחרים ביהודה ושומרון".
לבסוף נהרסו כל תשעת המבנים. יושביהם של ארבעה אוהלים התפנו מרצונם והאוהלים הוחרמו. חמישה בתים זמניים נוספים נהרסו והמינהל האזרחי החרים את חומרי הבנייה שלהם. באזור הישיבה נשארו חמישה אוהלים שהקמתם אושרה על ידי המינהל.