לאחר חודשים רבים של כוננות ו"משמרות מחאה", פונתה שלשום (שלישי) בשעת בוקר מוקדמת משפחת סוב לבן מביתה בעיר העתיקה ברובע המוסלמי בירושלים. רשויות האכיפה מתכננות כבר זמן מה לפנות שש משפחות פלסטיניות מבתיהן במזרח העיר ומשפחת סוב לבן, שביתה הפך מוקד עלייה לרגל לארגוני זכויות אדם ואישי ציבור, הייתה הראשונה בתור.
עוד בטרם הפינוי, הגיעו כוחות משטרה לאזור ומנעו ממתנגדים להימצא באזור הבית, אך פעילי קבוצת "פרי ג'רוזלם", שמחו במשך חודשים רבים נגד הפינוי, ישנו בדירת המשפחה ועשו משמרות כוננות כדי להיות נוכחים בעת הפינוי - במחאה לאחר מכן עוכבו לחקירה 12 מפעילי הקבוצה. עד היום מתקיימות הפגנות באזור והמוחים תלו שלט על דלת הבית, שאליו כבר נכנסו הדיירים החדשים: "כאן גרים גנבים".
אם המשפחה, נורה רית' סוב לבן, אושפזה ערב לפני הפינוי בבית החולים. מי שהיה בדירה בעת הפינוי הוא מוסטפא, בעלה, יחד עם כמה מהפעילים. הפינוי נערך על בסיס חוק הסדרי משפט ומנהל, שלפיו משפחות יהודיות שהיו בחזקתן נכסים ואדמות במזרח ירושלים לפני 1948, שאותם נטשו בגלל המלחמה, יכולות לתבוע עליהם בעלות.
נורה ומוסטפא סירבו לעזוב מרצונם, וכשתשומת הלב הציבורית הופנתה להפגנות "יום השיבוש", פונתה המשפחה בכוח על ידי המשטרה כשלצידה היו פעילי ימין, שמטרתם הייתה להבטיח את מסירת הבית בצורה חלקה לדיירים היהודים, שנכנסו מיד לאחר הפינוי.
עשרות פעילי "פרי ג'רוזלם" חסמו את שער יפו בעיר העתיקה מיד לאחרי הפינוי, שאותו הגדירו: "טיהור אתני מתמשך נגד כל הפלסטינים", וכאמור, 12 פעילים עוכבו לחקירה. "המשטרה ניצלה את מצבה הבריאותי של המשפחה ואת הקשב הנמוך של הציבור והתקשורת ביום הזה כדי לבצע את הגירוש", מסרה הקבוצה.
הבן, אחמד סוב לבן, אמר אחרי הפינוי: "לקחנו מהבית רק עץ בן 17, ביקשנו לקחת אותו כדי שיהיה איתנו כזיכרון עד שנשוב אינשאללה". ח"כ אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) צייץ באותו היום בחשבונו בטוויטר: "פינוי משפחת סוב לבן אחרי 70 שנות מגורים בבית בעיר העתיקה לא סביר אבל ממשיך לקרות בחסות בית המשפט. מתנחלים יהודים הוכנסו במקומם. גזענות של כובשים".
בנובמבר 2022 תמך בית המשפט המחוזי בפינוי והורה משפחת סוב לבן להתפנות מביתה עד ינואר 2023. בית המשפט העליון דחה את עתירת המשפחה וקבע כי החל מ-15 במרץ יכלה המדינה להורות על הפינוי.
את הנכס שכרה המשפחה לראשונה מהאפוטרופוס לנכסי אויב הירדני בשנת 1954, כשמזרח העיר הייתה תחת שליטת ירדן. עד היום המשיכה המשפחה לשלם שכירות לאפוטרופוס הכללי של ישראל. מ-1978 נאבקה המשפחה בפינוי בכל האמצעים החוקיים שעמדו לרשותה, תחילה באפוטרופוס הכללי וכעת בעמותת "עטרת כהנים", שחסמה בעבר את המדרגות המובילות לדירתם. במשך 15 שנים היו יכולים בני המשפחה להיכנס לביתם רק דרך השכנים, עד שבית המשפט הורה להסיר את המחסום ב-2001.
יהונתן יוסף, בעליו החוקיים של אחד הנכסים שצפויה המשטרה לפנות וחבר מועצת העיר ירושלים, צייץ תמונה שלו ליד דירת משפחת סוב לבן לאחר שנכנסו אליה כבר הדיירים היהודים, וכתב: "נכבה עכשיו". בעבר הגיע יוסף לשכונת המחלוקת שייח' ג'ראח וצעק בהפגנת ימין: "אנחנו רוצים את הנכבה עכשיו".
דובר חמאס חאזם קאסם אמר על הפינוי כי מדובר ב"הסלמה של פשעי הטיהור האתני נגד עמנו בעיר הכבושה. פשע זה הוא חלק מהמלחמה הציונית בזהות הערבית של ירושלים, הרחבה של מלחמת הדת במקומות הקדושים, והפרה של כל החוקים הבינלאומיים והנורמות האנושיות. נדרשת עמדה ברורה ומעשית מהקהילה והמוסדות הבינלאומיים בעבירת העקירה שמבצעת רשויות הכיבוש נגד עמנו בירושלים, ולא מסתפקת בגינוי התקשורתי".