דוברת הממשלה אמרה כי הוקמו שתי מועצות שיבחנו את היתכנות המהלך. היא הדגישה שבעוד שהחלפת עיר הבירה אינה נושא דחוף, חשוב שמומחים יבחנו את הנושא לעומק לאור צפיפות האוכלוסייה של טהרן והאתגרים הסביבתיים שאיתם היא מתמודדת.
תושבי טהרן סובלים מהפסקות חשמל וממשבר מים. דוברת הממשלה ציינה שהממשלה רוצה לטפל בבעיות של העיר, ובמקביל לבחון אפשרויות לניצול משאבים באזורים אחרים במדינה.
בתקשורת האיראנית נכתב כי הדיונים על החלפת עיר הבירה מתנהלים מעת לעת מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979, אך נזנחו בגלל אילוצים כלכליים ואתגרים לוגיסטיים. הנושא חזר לסדר היום בתקופת כהונתו של מחמוד אחמדינג'אד, על רקע החשש מרעידות אדמה בטהרן. גם הנשיא לשעבר חסן רוחאני העלה את הנושא, וכעת עוסק בו גם הנשיא המכהן מסעוד פזשכיאן.
כרגע שואפת הרפובליקה האיסלאמית להקים את בירתה החדשה באזור מקראן במחוז סיסתאן ובלוצ'סתאן, בחוף הדרומי שלה ובסמוך למפרץ עומאן. גורמים רשמיים ציינו כי למהלך יש יתרונות אסטרטגיים וכלכליים, וכי לאזור יש פוטנציאל להפוך למרכז מסחרי וימי שישפר את יכולות הסחר של איראן - ויפחית את הנטל על טהרן.
מתנגדי המהלך חוששים מעלויות גבוהות ומאילוצים לוגיסטיים, וטוענים שהצעד יגרום לקריסה של הכלכלה בטהרן – ושאת הנזק ייקח עשרות שנים לתקן.