"חשש כבד שההצעה נגועה בשיקולים זרים": כך כתבו המשנים ליועצת המשפטית לממשלה על כוונת הממשלה לאשר את ההצעה שלפיה תופסק כהונת היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה. למרות הביקורת החריפה שלהם, ההצעה בכל זאת תועלה הבוקר לאישור הממשלה.
למכתב המלא של המשנים ליועמ"שית נמגד המהלך - לחצו כאן
2 צפייה בגלריה
טקס פרישת כבוד ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון השופט עוזי פוגלמן
טקס פרישת כבוד ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון השופט עוזי פוגלמן
השרים יוכלו "להיפטר" מהיועצים? היועמ"שית גלי בהרב-מיארה מתנגדת
(צילום: שלו שלום)
לדברי המשנים של היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, "החשש הוא שההצעה נועדה להזיז באופן מיידי יועצים משפטיים מסוימים שמבצעים את תפקידם כשומרי סף ולהחליש את הייעוץ המשפטי במשרדי הממשלה". הם כתבו כי "שינויים בהצעת ההחלטה שהוכנסו הבוקר על-ידי הממשלה ללא תיאום מוקדם ייבחנו במסודר".
לפי ההצעה שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו, יתאפשר לשרים "להיפטר" מהיועצים המשפטיים שלהם. ההצעה מבוססת על המלצות הצוות הבין-משרדי לבחינת מערך הייעוץ המשפטי למשרדי הממשלה, שתכליתן גיבוש ההסדר הכספי ליועצים משפטיים שמונו אחרי שנת 2009 - אז קיבלה ממשלת אולמרט החלטה על קציבת כהונתם לתקופה של שבע שנים. בפועל, יועצים רבים המשיכו לכהן בתפקיד אחרי שתנאי פרישתם לא הוסדרו.
היועצים שיפרשו במסגרת ההסדר יקבלו מענק פרישה מוגדל שיאפשר זאת, אך לטענת שרים מטרה נוספת היא לאפשר לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' "להזיז" את היועץ המשפטי של משרדו, עו"ד אסי מסינג, שמרבה להתעמת איתו. לכאורה, ההסדר לא נועד לאפשר לנתניהו להיפטר משנואת נפשו - היועצת המשפטית של משרד רה"מ שלומית פרגו ברנע – אשר יוצאת לגמלאות בחודש אפריל.
2 צפייה בגלריה
"המטרה - להזיז אותו". היועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד אסי מסינג
"המטרה - להזיז אותו". היועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד אסי מסינג
"המטרה - להזיז אותו". היועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד אסי מסינג
ההצעה נוספה ברגע האחרון לסדר היום של הממשלה, מה שהעלה טענות למחטף של לשכת רה"מ. ואולם, גורמים בלשכה דחו את הטענה ואמרו: "מדובר ביועצים משפטיים שכהונתם, שנקצבה לשבע שנים, הסתיימה וחלפה זה מכבר. כעת יש צורך להגיע איתם להסדר כספי. ההצעה הזו הופצה בין המשרדים לפני שבועות ארוכים, והסיבה היחידה לעיכוב בה היא שהייעוץ המשפטי לממשלה לא העביר חוות דעת משפטית".
על-פי ההצעה שתאושר בממשלה, בתוך 14 ימים הממונה על השכר יצטרך להסדיר את תנאי פרישת היועצים המשפטיים למשרדי הממשלה, ואז כל יועץ משפטי שסיים 7 שנות כהונה – יצטרך לסיים את תפקידו עד סוף השנה. במקרים חריגים, מנכ"ל המשרד יוכל לבקש הארכה למשך זמן קצר בלבד, עד למציאת יועץ משפטי חדש. בממשלה מעריכים כי בסך הכול יופרשו שבעה יועצים משפטיים שמילאו את שבע שנות כהונתם.
בנוסף, אישרה היועמ"שית לממשלה ייצוג נפרד בפני בג"ץ בעתירה נגדה בתיק המעונות. מדובר בעתירות שנועדו לפסול את מתווה החוק שנחשב לעוקף גיוס בני ישיבות, ומטרתו לאפשר סבסוד מעונות יום לילדי אברכים שמשתמטים מגיוס.