ארגון "צו 9", המתנגד להכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, הודיע הערב (רביעי) כי יחזור לחסום משאיות סיוע בעוטף, שנמצאות בדרכן לעזה. חזרת הארגון לפעילות מגיעה אחרי שבחודש יוני האחרון ארה"ב הטילה עליו סנקציות; כחודש לאחר מכן גם האיחוד האירופי הצטרף למהלך, וארה"ב הטילה סנקציות נוספות על מייסדי הארגון.
"יותר משנה חלפה, וסוף-סוף מקבלי ההחלטות מבינים את מה שאנחנו אומרים כבר שנה: מי ששולט בסיוע - שולט ברצועה", מסרו בארגון. לטענתם, "ראש הממשלה נתן תאריך יעד להגשת תוכניות לחלוקת הסיוע ברצועה על-ידי חברה חיצונית או על-ידי צה"ל. מחר. אנחנו נגיע לשטח באותה מטרה שלשמה הקמנו את 'צו 9'. אותה מטרה שהניעה אותנו לפעול בכל המישורים. המטרה בחסימת המשאיות הייתה לדרוש את הדבר הכי אלמנטרי - תפסיקו לחזק את חמאס. תדאגו שהסיוע לא יגיע אליהם".
בהודעה שהפיצו ב"צו 9", נכתב עוד: "מחר, יום חמישי, 411 ימים לתחילת המלחמה - ניפגש בשעה 9:30 בתחנת הדלק של אורים. אפשר ורצוי להגיע עם דגלי ישראל, את השלטים אנחנו מביאים. נמשיך להילחם עד ש-101 החטופות והחטופים ישובו לביתם - מי לשיקום ומי לקבורה ראויה. נמשיך להילחם עבור החיילים הגיבורים, שמסכנים את חייהם יום-יום בלחימה.
מוקדם יותר, שר הביטחון לשעבר יואב גלנט תקף את כוונת הממשלה לדון ב"חלוקת המזון לתושבי עזה בידי חברות פרטיות באבטחת צה"ל", כלשונו. לדבריו, מדובר ב"מכבסת מילים לתחילתו של ממשל צבאי בעזה". בדבריו, התייחס גלנט לדיון שיקיימו השרים בנוגע לתוכנית חלוקת סיוע הומניטרי באמצעות חברות אמריקניות פרטיות, באבטחת לוחמי צה"ל. "את מחיר הדמים ישלמו החיילים ותשלם מדינת ישראל לאור סדר עדיפויות לקוי שיביא להזנחת משימות ביטחוניות חשובות יותר", טען.
לדבריו, "הכל תלוי בהכנה מבעוד מועד של גורם אלטרנטיבי שיחליף את צה"ל בתפיסת השטח - ללא זאת אנחנו בדרך לממשל צבאי. את הסיוע יחלקו החברות הפרטיות, על החברות ישמור צה"ל ואת המחיר נשלם כולנו". גלנט, מי שהיה חלק מהדיונים הרגישים ביותר, גם בסוגיה הזו, במשך 13 חודשיה הראשונים של המלחמה, הבהיר כי "ממשל צבאי בעזה הוא לא חלק ממטרות המלחמה, אלא מעשה פוליטי מסוכן וחסר אחריות".
בתגובה על דברי גלנט, ב"צו 9" טענו: "ולכן עדיף להמשיך להכניס אלפי משאיות של ציוד היישר לידיים המגאולות בדם של מחבלי חמאס שמחזיקים את הילדים שלנו, ונהנים מאספקת אדירה של בשרים, פחיות קולה ונוטלה? תספר לאזרחי ישראל כמה חיילים איבדנו כתוצאה מהטרפת של הכנסת סיוע לאיוב בשעת מלחמה. התוכניות שנותנות מענה לשלל הבעיות שהזכרת מונחות על השולחן זמן רב, עקשנותך לא קידמה אותנו. כדי להשיב את חטופינו סוף-סוף הביתה, מוכרחים לשלוט בסיוע".
בתנועת "עומדים ביחד" מסרו בתגובה: "אנחנו קוראים לאזרחיות ואזרחים להצטרף למשמר ההומניטרי - הכוח שמתנגד לטרור המתנחלים, לבזיזת ותקיפת משאיות סיוע הומניטרי לרעבים בעזה, ובוחר להגן על האנושיות ולהביס את כוחות המוות, החורבן וההרעבה".
הסיוע הירדני
בתוך כך, הערב הודיע צה"ל כי לראשונה חיל האוויר הירדני פרק סיוע הומניטרי ברצועת עזה באמצעות שמונה מסוקים.
"בהתאם להנחיית הדרג המדיני, וכחלק מהמאמץ והמחויבות להגברת הכמות ונתיבי הסיוע לרצועת עזה, בתיאום צה"ל באמצעות מתאם פעולות הממשלה בשטחים, פיקוד הדרום, אוגדת עזה ורשות המעברים היבשתיים במשרד הביטחון - החלה היום לראשונה פריקת סיוע הומניטרי באמצעות שמונה מסוקים של חיל האוויר הירדני דרך מעבר 147", נמסר מהצבא.
עוד נמסר כי הסיוע "כולל 720 ארגזים של מזון, ציוד רפואי וציוד היגיינה. נדגיש כי העברת הסיוע בוצעה בתיאום צה"ל באמצעות מתאם פעולות הממשלה בשטחים ובליווי חיל האוויר".