רעידת אדמה בעוצמה 5.3 נרשמה אמש (רביעי) במערב קפריסין קצת אחרי השעה 23:00 - ולפי דיווחים של גולשים שפנו למייל האדום של ynet היא הורגשה גם בישראל - באזור ירושלים ובאזור חיפה. לפי הסקר הגיאולוגי בארה"ב, מקור הרעש היה בעומק של 65 ק"מ, והמוקד - 388 ק"מ צפונית-מערבית לנהריה, באזור פאפוס.
"כאילו מישהו נדנד אותי בספה, והיא ענקית וכבדה", סיפרה רויטל שאול, תושבת מושב שורש. "אני גרה בקומה שישית על ההר, זה היה מלחיץ. הכול זז". זהבה אורן, תושבת חיפה, אמרה כי "זה היה חלש יותר מהפעמים הקודמות, אבל זה הורגש במשך כשתי שניות. המיטה שלי רעדה ושמעתי את התריסים כמו בפעמים הקודמות".
בשבועות האחרונים הורגשו ארבע רעידות אדמה בישראל, כשמקורן של שתיים מהן בשבר הסורי-אפריקני. הרעידה הקודמת בקפריסין הייתה בעוצמה חזקה הרבה יותר - 6.5.
בפיקוד העורף מסרו כי ההתרעה החדשה לרעידות אדמה לא הופעלה כיוון שמקור הרעידה לא היה בישראל. כמו כן, בפיקוד הזכירו כי לאחרונה ריעננו את ההנחיות להתנהלות בזמן רעידת אדמה:
השוהים במבנה - אם ניתן, יש לצאת לשטח פתוח. אם לא ניתן לצאת מהמבנה תוך שניות ספורות, יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את הדלת והחלונות פתוחים או לצאת לחדר המדרגות ולהמשיך לרדת עד ליציאה מהמבנה. רק אם לא ניתן לפעול כך, יש לשבת בפינה פנימית של החדר או תחת רהיט כבד ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
השוהים בחוץ - יש להישאר בשטח הפתוח ולהתרחק ממבנים, מעצים, מכבלי חשמל ומפריטים שעלולים ליפול ולסכן אתכם.
השוהים בקרבת חוף הים - יש להתרחק מחוף הים קילומטר אחד לפחות או לעלות לקומה רביעית ומעלה, מחשש שיגיע צונאמי ויציף את החוף. ניתן להסתייע בשילוט המורה על דרכי המילוט אל אזורי הכינוס המסומנים.
הנוסעים ברכב - יש לעצור את הרכב בצד הדרך לחכות בתוכו עד שרעידת האדמה תיפסק. יש להימנע מעצירה מתחת לגשר או על מחלף.
פורסם לראשונה: 23:15, 02.02.22