בצרפת, בבלגיה וגם בישראל חששו ממהומות לאחר חצי גמר המונדיאל, וההופעה הראשונה של נבחרת ערבית ואפריקנית בשלב זה. המשחק היה אמנם חד-צדדי, ומסע הקסם של מרוקו הסתיים בהפסד 2:0 לצרפת - אבל עימותים בכל זאת התרחשו בכמה ערים בצרפת, ובמונפלייה אף נהרג נער צעיר.
הנער, בן 14, היה חלק מקבוצה גדולה של אוהדי נבחרת מרוקו שצעדו על הכביש ברחוב מרכזי במונפלייה שבדרום צרפת, לאחר ההפסד של הנבחרת שבה תמכו. במקום עבר רכב מסחרי שעל חלונו תלוי דגל נבחרת צרפת.
בתיעוד מהמקום (בתחילת הכתבה) נראה אחד מאוהדי מרוקו מנסה לתלוש את הדגל בכוח מהרכב. הנהג ככל הנראה נבהל, ביצע במהירות פניית פרסה - ודרס את הנער הצעיר. הנער פונה לבית חולים, ושם נקבע מותו.
פרט למונפלייה, עימותים שכללו ירי זיקוקים והבערת פחי אשפה אירעו גם בניס שבדרום צרפת. כוחות המשטרה השתמשו באלות ובתותחי מים לפיזור המתעמתים. בבירת בלגיה בריסל, כ-100 אוהדי מרוקו התאספו ליד תחנת רכבת והשליכו זיקוקים לעבר כוחות המשטרה. הם פוזרו במהירות בעזרת גז מדמיע.
גם בישראל ובשטחים היו כמה מוקדי התפרעויות בתום המשחק. בבאקה אל-גרבייה העלו באש את דגל צרפת, בשועפט שבמזרח ירושלים נצפתה קטטה אלימה, ברמאללה התפרעו אוהדי מרוקו והשליכו כיסאות.
במסגרת אבטחת האירועים סביב המשחק, נפרסו ברחבי צרפת 10,000 שוטרים, כמות כפולה מזו שנפרסה במשחקים קודמים במונדיאל. מחצית מהשוטרים הוצבו בפריז לבדה, ורובם רוכזו בשדרות שאנז אליזה המפורסמות. שם דווקא לא אירעו עימותים יוצאי דופן הלילה, ייתכן בין היתר בגלל אותה היערכות חריגה.
החשש ממהומות הגיע על רקע ההתפרעויות שכבר אירעו בשבת האחרונה אחרי שנבחרת מרוקו ניצחה את נבחרת פורטוגל של כריסטיאנו רונאלדו והפכה בכך לראשונה אי-פעם מאפריקה ומהעולם הערבי שמעפילה לחצי גמר המונדיאל.
אותן התפרעויות החלו כחגיגות שבהן הניפו אוהדי מרוקו דגלים ונהגים צפרו במכוניות, אבל אף שלפי הדיווחים רובם המוחלט של 20,000 החוגגים לא התפרע, כמה מהם ניפצו חלונות ראווה – וכדי לפזרם פיזרו שוטרים גז מדמיע. גם אחרי המשחק מול בלגיה בשלב הבתים התפרעו אוהדי מרוקו בכמה ערים באירופה, בעיקר בבירה הבלגית בריסל.
בצרפת, שליטתה הקולוניאלית לשעבר של מרוקו, חיה קהילה ענקית של מהגרים מרוקנים או בני מהגרים, המרוכזים רובם בפריז עצמה ובאזורי החוף בים התיכון. אף שצרפת אינה מפרסמת נתונים דמוגרפיים על פי שיוך אתני, ההערכות הן שהקהילה המרוקנית והמרוקנית-צרפתית שם מונה בסביבות מיליון בני אדם. על פי העיתון הצרפתי "לה מונד", מדובר בקהילת המהגרים השנייה בגודלה בצרפת, ורק קהילת המהגרים מאלג'יריה גדולה יותר.