צה"ל תקף היום (שישי) בפעם השנייה תוך יממה פעילי חיזבאללה שזיהה שתכננו פעולות חשודות. דובר צה"ל עדכן כי זוהתה פעילות טרור ותנועה של משגר רקטות נייד ששייך לחיזבאללה בדרום לבנון. כלי טיס של חיל האוויר תקף את הפעילים שהובילו את המשגר. "צה"ל פרוס בדרום לבנון, ופועל להסרת איום שמסכן את מדינת ישראל ומהווה הפרה של הסכם הפסקת האש", נמסר
התקיפה אירעה בגזרה המזרחית באזור הליטני. החוליה זוהתה כנערכת לירי ליד משגר רב-קני שהיה על משאית עם רקטות לטווח ארוך, והותקפה. הפעילים נפגעו אך לא ידוע עדיין אם חוסלו.
וביומיים וחצי שחלפו מאז שישראל וחיזבאללה נצרו את האש, למעט ההפרות שנרשמו, עקורים לבנונים החלו לשוב לאזורים שמהם התפנו במהלך חודשי הלחימה. בנבטיה שבדרום לבנון, בבעלבכ שבעומק המדינה וגם בדאחייה, הם נחשפו להרס הרב שנגרם בחודשים האחרונים.
בנבטיה הניפו את דגלי חיזבאללה הצהובים על ערימת ההריסות הגדולה שהייתה פעם חלק מהשוק הישן; ובמזרח לבנון, הריסות תועדו גם במקום שבו עמד פעם מבנה היסטורי ליד אתר העתיקות של בעלבכ. ביתו של חמזה, שמתגורר בבעלבכ, בעמק הסמוך לגבול סוריה, היה באחד מ-12 מהמבנים שהושמדו בשכונה. "אפשר לבנות מחדש את הבניינים האלה, הם לא חשובים. אבל האהובים, החברים והשכנים. המולדת נהרסה", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס.
כמו דרום לבנון והדאחייה גם בעלבכ הוא מחוז שיעי ברובו, וחיזבאללה שולט בו. מושל המחוז אמר לרויטרס כי 940 בני אדם נהרגו בתקיפות באזור ו-1,520 נפצעו - כמעט רבע ממניין ההרוגים בכל המדינה, לפי הנתונים שהציגה ממשלת לבנון. לפי המושל, ישראל ביצעה 1,260 תקיפות אוויריות במחוז.בעלבכ ידוע בהריסות הרומיות העתיקות שלו, אתר מורשת של אונסק"ו. פקידים ממשרד התרבות הלבנוני צפויים לבחון את הנזקים בשבוע הבא.
חמזה היה בעליו של מטבח גדול סמוך לביתו, שלדבריו סיפק אוכל לאירועים גדולים וכמטבח לעניים במהלך צום הרמדאן, אז האכיל 2,500 איש ביום. "פה יש רקטות?", אמר לרויטרס. אדם אחר הוציא תיק מחשב נייד ממכונית שנהרסה: "זה מה שאנחנו מייצרים ממנו רקטות" הוא אמר בציניות, חייך והראה לעיתונאים שהיו סביבו.
המושל אף אמר להם: "אנחנו מרפאים את הפצעים, העצב שורר באזור הזה. יש מאות בניינים הרוסים, והשאלה הגדולה שמדאיגה אנשים היא נושא השיקום. עד עכשיו אין משהו ברור בנושא. מצופה מהממשלה לעשות מה שצריך".
הבנק העולמי, לפי הערכה ראשונית, מסר כי יותר מ-99 אלף בתים ניזוקו באופן מלא או חלקי, בעלות מוערכת של 2.8 מיליארד דולר. אלו עלויות שמדינת לבנון, שסובלת ממשבר כלכלי חריף, לא יכולה להרשות לעצמה.
בנבטיה ג'לאל נאצר אמר לכתבים שהייתה לו "תחושה שאי אפשר לתאר" כשחזר וגילה את הנזק שנגרם לעסק שלו. אך למרות זאת, הוא שיבח את מה שתיאר כ"ניצחון", ואמר: "אנחנו עדיין עומדים על הרגליים". חסן, מנהל בית החולים בנבטיה, אמר כי יש חלקים בעיר שאי אפשר לזהות בעקבות ההרס. בית החולים שלו קלט כ-1,200 נפגעים במהלך המלחמה. "נבטיה שונה לגמרי, זה מאוד עצוב. אנחנו מרגישים בהלם".
עומר, סודני שחי בנבטיה כבר 21 שנה, הרים חלק מהשברים בידיו. "הכול נהרס, הבית והציוד, כפי שאתה יכול לראות", אמר לכתב ששוחח איתו: "הכול אבוד".