ראש הממשלה נפתלי בנט נאם היום (שני) בוועידת האקלים בגלזגו, והתחייב - כפי שנחשף ב-ynet - שישראל תצמצם את פליטת גזי החממה ל-0 עד שנת 2050, ותפסיק בהדרגה את השימוש בפחם עד שנת 2025. "ישראל נמצאת בתחילתה של מהפכה בנושא שינויי אקלים", אמר, והזהיר: "אנחנו חייבים לפעול עכשיו. אם לא נפעל עכשיו, זה יהיה מאוחר מדי לילדים שלנו".
לדברי בנט, "אנו יודעים שההיסטוריה תשפוט את תגובת הדור שלנו לאיום הזה - לא לפי מידת השאפתנות שלנו, אלא לפי הצעדים המעשיים שאנו נוקטים. לאחרונה התחלנו ליישם את 'תוכנית 100 השלבים' שלנו, מה שאומר שאנו עושים כיום יותר לקידום אנרגיה נקייה ולהפחתת פליטת גזי חממה, מאשר בכל זמן אחר בהיסטוריה של ארצנו. לראשונה, ישראל מתחייבת לצמצם את פליטת גזי החממה ל-0 עד שנת 2050 ואנו נפסיק בהדרגה את השימוש בפחם עד שנת 2025".
בנט הוסיף: "בואו נודה על האמת - ישראל היא מדינה קטנה. אנחנו מהווים פחות משליש מגודלה של סקוטלנד. טביעת הרגל הפחמנית שלנו אולי קטנה, אבל ההשפעה שלנו על שינויי האקלים - יכולה להיות אדירה. אם בכוונתנו להשפיע באמת, עלינו להזיז את המחט, לתרום את מקור האנרגיה היקר ביותר של ישראל: האנרגיה והמוח של אנשינו. זה מה שמזין את החדשנות ואת כושר ההמצאה שלנו, זה המקום שבו ישראל יכולה לעשות שינוי אמיתי".
בנט המשיך ושיבח את ישראל על חדשנותה, ואמר כי הוא קורא ליזמים ולסטארטאפיסטים להתעסק בהמצאות לטובת פתרון משבר האקלים. "את שינוי הכיוון הלאומי שלנו לעבר פתרונות אקלים ניתן להשיג רק עם האקוסיסטם המתאים - וזו הסיבה שהקמתי צוות משימה בשם 'ארגז החול הירוק', כדי להזרים כספים שיעזרו להם ויבטיחו שדרכם תהיה נקייה ממהמורות בירוקרטיות", אמר. "בעודנו פועלים לשמור על ביטחונם של אנשים היום, נפעל גם למען החוסן של המחר; אז הילדים שלנו ינשמו אוויר נקי יותר, ישתו מים נקיים יותר ויחיו בעולם שמתייחס לכדור הארץ טוב יותר מאיתנו. ישראל היא 'אומת חדשנות האקלים' ואנחנו מוכנים להוביל את הדרך".
בנאום שקדם לבנט - וראש הממשלה התעלם ממנו לחלוטין - עלה ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד אשתייה ותקף את ישראל בטענה שהיא פוגעת בסביבה. "הצעדים שהכיבוש הישראלי נוקט אותם, בפרט הבנייה בהתנחלויות, הופכים שטחים ירוקים לאזורים מלאי בטון, מייבשים מקורות מים רבים, פוגעים באדמה ובעצים. יש לעצור את הצעדים האלה באופן מיידי", אמר אשתייה. "אם מסתכלים על פלסטין המודרנית, רואים פגיעה שיטתית בסביבה. מאז 1967 ישראל עקרה מליוני עצים, בהם 800,000 עצי זית. ההתנחלויות הישראליות, המחצבות, המזבלות ומטמנות הפסולת הכימית והאלקטרונית הם המזהמים העיקריים של הסביבה בפלסטין".
אשתייה הוסיף: עם שינוי האקלים, ההשלכות של זה הרסניות. מאזן המים הפלסטיני מגיע ל800 מ"ק בשנה. ישראל גונבת 600 מליון מ"ק ולנו נשאר היתר. מהצד שלנו, נשקיע את כל המאמצים כדי להשתלב במאבק העולמי בשינוי האקלים. האתגרים שפלסטין מתמודדת איתם כוללים התמודדות עם האקלים והתמודדות עם חיים תחת כיבוש".
מאז שעות הבוקר הגיעו מנהיגי העולם לאולם הוועידה, והתקבלו על ידי ראש ממשלת בריטניה ומזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש. ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, אמר כי "זה לא סרט, ומכונת יום הדין היא אמיתית. השעון מתקתק לקצב הסוער של מאות מיליארדי בוכנות, טורבינות ומנועים - שעמם אנחנו מזרימים פחמן דו-חמצני לאוויר במהירות גבוהה יותר ויותר, ומכסים את האוויר בשכבה בלתי נראית של פחמן דו-חמצני, ומעלים את הטמרפטורות של כדור הארץ במהירות ובפתאומיות שהיא לחלוטין מעשה ידי אדם".
במהלך נאומו מנה ראש ממשלת בריטניה מה יקרה אם העולם יתחמם ביותר מ-2 מעלות: "אנחנו יודעים מה המדענים אומרים לנו, ולמדנו לא להתעלם מזה. שתי מעלות יותר ואנחנו מסכנים את אספקת המזון למאות מיליוני אנשים. שלוש מעלות ויתווספו פי שניים שריפות, פי חמישה הצפות ופי 36 גלי חום. 4 מעלות ואנחנו ניפרד מערים שלמות: מיאמי, אלכסנדריה, שנגחאי. כולן נעלמות בין הגלים. ולאט יותר שנפעל - כך התוצאה תהיה יותר חמורה".
קודם לכן נאם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, ואמר כי "זה העשור שיקבע. זה עשור מכריע. אנחנו יכולים להשיג את המטרה אם נתאחד ונעשה את התפקיד שלנו בנחישות. משבר האקלים כבר פוגע בעולם. הורס חיים של אנשים מדי יום. עולה מיליארדי דולרים". על השפעות משבר האקלים, אמר ביידן: "בחודשים האחרונים ארה"ב חוותה אסונות טבע. אף אומה לא יכולה להתמודד עם זה לבד. גבירותי ורבותי, אני מאמין שיש הזדמנות מדהימה. אנחנו עומדים לקראת הזדמנות לייצר מיליוני מקומות עבודה, ולעזור לכדור הארץ. אפשר לייצר סביבה מקיימת, שגם תסייע לכלכלה".