בצל הסכם ההסדרה בין ישראל ללבנון, בכיר בלשכה המדינית של חמאס טען הבוקר (רביעי) כי גם ארגון הטרור מעזה "מוכן להסכם הפסקת אש", שיכלול גם עסקת חטופים. בריאיון לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP, בירך הבכיר על קידום ההסכם בלבנון, והוסיף: "ההודעה על הפסקת האש בלבנון היא הישג גדול להתנגדות. זה ניצחון".
עוד אמר הבכיר לסוכנות הידיעות כי חמאס הודיע למתווכים במצרים, קטאר וטורקיה כי ארגון הטרור מוכן להסכם הפסקת אש ול"עסקת חטופים רצינית". בנוסף, הוא האשים את ישראל בשיבוש ההתקדמויות הקודמות בנושא.
בהמשך הוציא ארגון הטרור גם הודעה רשמית בנוגע להפסקת האש בלבנון, שם שיבח את "התפקיד המרכזי שמילאה ההתנגדות האיסלאמית בלבנון, בתמיכה ברצועת עזה ובהתנגדות הפלסטינית". חמאס טען כי ישראל קיבלה את ההסכם בלבנון "ללא מילוי התנאים שהציבה", והוסיף כי מדובר ב"צעד חשוב בהשמדת האשליות של נתניהו לגבי שינוי מפת המזרח התיכון בכוח, ואשליותיו לגבי הבסת כוחות ההתנגדות או פירוקם מנשקם".
בנוסף, חמאס הודיע כי הוא מחויב לשתף פעולה עם כל מאמצי הפסקת האש בעזה, אך הבהיר כי הוא עומד על תנאיו. "אנו דואגים להפסיק את המלחמה נגד עמנו, בתנאים של עצירת המלחמה נגד עזה שהסכמנו עליה: הפסקת אש, נסיגת כוחות צה"ל, החזרת העקורים והשלמת עסקת חטופים", מסר.
גם סמי אבו זוהרי, בכיר ארגון הטרור, אמר ל"רויטרס" כי הארגון "מעריך" את זכותה של לבנון להגיע להסכם המגן על תושביה, ו"מקווה להסכם לסיום המלחמה בעזה". אך למרות כל הקריאות, והאופטימיות הזהירה של בכירי חמאס, ברצועת עזה דיווחו הבוקר על תקיפות אינטנסיביות, בהן הפגזות ארטילריות וירי כבד, באזור בית החולים כמאל עדואן שבצפון הרצועה.
בנוסף, התושבים דיווחו כי עקורים בבית ספר בבית לאהיה נדרשו לעזוב את המרחב ולעבור דרך המסדרון ההומניטרי לעיר עזה, מה שמעיד על היערכות לתקיפות מחודשות באזור. אך לצד זאת, בעזה דיווחו כי בתיאום בינלאומי, כמה פצועים, חולים ומלווים יצאו הבוקר מהרצועה לטובת קבלת טיפול רפואי באיחוד האמירויות, ירדן ומצרים.
גם סוכנות הסעד של האו"ם לפליטים פלסטינים, אונר"א, התייחסה הבוקר למצב ברצועה, וטענה כי "הרעב נמצא ברמות קריטיות, אנשים סורקים פסולת בת שבועות ומנסים לחפש שאריות מזון". לדברי אונר"א, "כשהחורף מתקרב, התנאים מידרדרים במהירות, וההישרדות היא בלתי אפשרית ללא סיוע הומניטרי מיידי".
בתוך כך, ישראל פנתה בשבועות האחרונים לטורקיה, ואמרה כי היא מוכנה שזו תשתלב במאמצי התיווך בניסיון להגיע לעסקת חטופים. למרות הכחשות חוזרות ונשנות של בכירים בישראל ובבית הלבן, הנשיא האמריקני ג'ו ביידן אמר אמש בנאומו בנוגע להפסקת האש בלבנון, כי "ארה"ב תעבוד גם עם טורקיה ותנסה לדחוף להסכם בעזה". עם זאת, שילוב הטורקים שנוי במחלוקת משמעותית בצמרת הישראלית, בין היתר בשל עמדותיו של נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ומהלכיו מפרוץ המלחמה.
הסכם ההסדרה עם לבנון הגיע לאחר כמעט 14 חודשי לחימה. ב-8 באוקטובר 2023 הצטרף חיזבאללה ללחימה נגד ישראל, יממה אחרי מתקפת הפתע שבה פתח חמאס. מאז, הזירה הלבנונית קשרה עצמה לזירה העזתית. למעשה, מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה קבע כעקרון יסוד, עוד לפני שחוסל, שלבנון מחוברת לעזה, וכל עוד יש לחימה בעזה - חיזבאללה ימשיך לירות. אך הסכם ההדרה אפשר לישראל להוביל לניתוק בין הזירות, כך שלמעשה אין קשר בין הפסקת האש בלבנון ללחימה מול חמאס ברצועה.