שר התיירות הנכנס, חיים כץ, אמר בטקס החילופים עם קודמו יואל רזבוזוב כי הממשלה החדשה תפעל לקידום התיירות ביהודה ושומרון, בצל הסערות שחוללו בשנים האחרונות Airbnb ובוקינג בכל הנוגע למקומות לינה בהתנחלויות. "נשקיע באזורים שאולי לא קיבלו התייחסות מספקת עד כה, כמו הטוסקנה המקומית שלנו ביהודה ושומרון", אמר כץ.
לדברי כץ, "יש למשרד התיירות תפקיד מרכזי בחיזוק הכלכלה וקידום פניה היפות של ישראל. המטרה שלנו להגיע לשיאים חדשים, כל תקציב צריך להיות ממומש, אין דבר כזה להחזיר כסף לאוצר. עלינו להמשיך ולהשתפר בשירות לתייר, עבור תייר החוץ והמטיילים הישראלים. נפעל לשיפור תשתיות ולהגדלת היצע אפשרויות האירוח. כל משפחה ישראלית צריכה להנות מיופייה של הארץ ולהיות מסוגלת למצוא מקום להתארח בו, בהתאם ליכולת הכלכלית האישית".
התיירות ביהודה ושומרון עמדה בשנים האחרונות במוקד של כמה סערות, כשבראשן ההחלטה של חברת התיירות בוקינג.קום לסמן מקומות לינה מעבר לקו הירוק. עם זאת, בחודש אוקטובר משרד החוץ הודיע כי בעקבות "שיח דיסקרטי ויעיל" עם הנהלת החברה, הסימון - שלפי בוקינג פורסמה גם באזורי סכסוך אחרים בעולם - לא יכלול אזהרה מפגיעה בביטחון ובזכויות אדם. הסימונים החדשים לא כוללים כעת גם את ההערה שההתנחלויות הן שטח כבוש, אך כן צוין כי "יש להפנות תשומת לב לאזהרות המסע הקיימות לאזורים אלה משיקולי ביטחון אישי".
בנובמבר 2018 חוללה Airbnb סערה דומה, כשהסירה דירות ויחידות נופש בהתנחלויות מאתר האינטרנט שלה. עם זאת, באפריל 2019 חזרה בה החברה מהחלטה זו, ובהודעתה נכתב כי "אנו מבינים את המורכבות של הנושא שהועלה בהודעה קודמת שלנו ונמשיך לאפשר רישום נכסים מהגדה המערבית, ואולם החברה לא תהנה מרווחים מפעילויות באזור זה. כל רווח שיושג לחברה מפעילויות בגדה המערבית ייתרם לארגונים ללא מטרות רווח שמקדישים את עצמם לסיוע הומניטרי שמשרת אנשים בחלקים שונים של העולם".
בנוסף ציינה החברה, כי "Airbnb תמיד התנגדה לתנועת ה-BDS. החברה מעולם לא החרימה את ישראל, עסקים ישראלים או יותר מ-20 אלף בעלי דירות ויחידות נופש ישראלים שפעילים בפלטרפורמה של Airbnb. תמיד ביקשנו להביא אנשים ביחד ונמשיך לעבוד עם הקהילות שלנו כדי להגשים את היעד הזה".